• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

17.09.2022

10:21

PRVI SNEG U SLOVENIJI I AUSTRIJI! Na Kredarici već 10 centimetara belog pokrivača, zabeleli se planinski prevoji (FOTO)

AP/Photo

Vesti

PRVI SNEG U SLOVENIJI I AUSTRIJI! Na Kredarici već 10 centimetara belog pokrivača, zabeleli se planinski prevoji (FOTO)

Podeli vest

Prvi sneg pao je na planinama u severozapadnom delu Slovenije i višim delovima Austrije

Na vrhu Kredarica, nedaleko od Triglava, gde je trenutna temperatura tri stepena Celzijusa, već palo 10 centimetara snega. Sneg pada i na Kaninu, gde je su sedam sati ujutru pala tri centimetra snega.

Prve pahulje su se već pomešale sa kišnim kapima na Krvavcu, Vršiču i Uršljoj Gori.

Snežne padavine na Kredarici prati i jak severni vetar sa udarima do 70 kilometara na sat, zbog čega nastaju mećave, prenosi portal 24ur. Na toj planini je današnjim snežnim padavinama prekinut niz od 103 dana bez snežnog pokrivača.

Prema prognozama slovenačke Agencije za životnu sredinu (Arso), obilne padavine koje su od četvrtka izazvale probleme u skoro celoj zemlji zadržaće se u zapadnoj, centralnoj i južnoj Sloveniji.

 


 

Da se zima približava nagoveštava činjenica da je u Austriji na planinama, tokom noći pao prvi sneg, a u dolinama su pale temperature. Sneg je pao na nadmorskoj visini između 1.300 i 1.600 metara, a pojedini prevoji već su se potpuno zabeleli.

U nižim delovima zemlje temperatura pala je na jesenje temperature, a vreme je širom zemlje promenljivo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija