• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

24.09.2022

08:35

ODNOSI KINE I SAD U KRITIČNOJ FAZI! Vang Ji upozorio Blinkena: Amerika pokušava da potkopa...

Vesti

ODNOSI KINE I SAD U KRITIČNOJ FAZI! Vang Ji upozorio Blinkena: Amerika pokušava da potkopa...

Podeli vest

Kinesko-američki odnosi trenutno prolaze kroz kritičnu fazu zbog politike SAD prema Kini, a Vašington iz toga treba da izvuče odgovarajuće pouke, rekao je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji u razgovoru sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom

"Ovi odnosi su u kritičnoj fazi i obe strane hitno moraju da pronađu pravi put da (...) spreče njihovo dalje urušavanje“, navedeno je u saopštenju kineskog Ministarstva spoljnih poslova posle sastanka Vanga sa Blinkenom na marginama Generalne skupštine UN, prenosi Interfaks.

Šef kineske diplomatije je istakao da je pitanje Tajvana unutrašnja stvar Kine i ocenio da su potezi sadašnje američke administracije u suprotnosti sa njenim tvrdnjama da ne podržava nezavisnost Tajvana. Prema njegovoj oceni, SAD „pokušavaju da potkopaju suverenitet i teritorijalni integritet Kine“.

Vang je naveo da Kina ulaže napore da mirno reši pitanje Tajvana, ali je naglasio da je mirno rešenje nespojivo sa nezavisnošću Tajvana.

"Da bi se istinski podržao mir u Tajvanskom moreuzu, neophodno je jasno se suprotstaviti i zaustaviti bilo kakve korake usmerene na nezavisnost Tajvana", rekao je Vang.

Prema njegovoj oceni, Vašington treba jasno da vodi politiku jedne Kine i da izrazi protivljenje separatističkim akcijama usmerenim na proglašenje nezavisnosti Tajvana.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17