• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

29.09.2022

20:29

PAPA VIŠE NIJE HTEO DA ĆUTI! RAT RUSIJE I UKRAJINE PODSTIČU STRANI FAKTORI - OVO JE SVETSKI RAT! E, sad da čujemo Zapad, Amere, NATO... MAJSTORI, IMATE LI ŠTA REĆI U...

Vesti

PAPA VIŠE NIJE HTEO DA ĆUTI! RAT RUSIJE I UKRAJINE PODSTIČU STRANI FAKTORI - OVO JE SVETSKI RAT! E, sad da čujemo Zapad, Amere, NATO... MAJSTORI, IMATE LI ŠTA REĆI U...

Podeli vest

Sukob između Ruske Federacije i Ukrajine izazivaju spoljni faktori, ovo je svetski rat - rekao je poglavar Rimokatoličke crkve svojim kolegama jezuitima sa kojima je razgovarao sredinom septembra u Kazahstanu

Sadržaj tog razgovora pape Franje objavljen je u novom broju časopisa „Katolička civilizacija" koji će izaći 29. septembra.        

- Rat je u toku, mislim da je pogrešno misliti da je ovo film o kaubojima, gde ima dobrih i loših. Pogrešno je misliti da je to ... između Rusije i Ukrajine i da je to - to. Ne. Ovo je svetski rat - upozorio je papa svoje.

Prema njegovim rečima, glavna žrtva cele situacije je Ukrajina, a da najviše stradaju Ukrajinci i Rusi.
       
- Želim da razumem zašto ovaj sukob nije izbegnut... Postoje međunarodni aspekti koji su doprineli provokaciji eskalaciji - rekao je Frannja.

On je podsetio i na svoj razgovor sa šefom jedne od država, koji mu je podelio svoje strahove da „NATO laje pred vratima Rusije" koja strahuje za bezbednost svojih granica.
       
Papa je naglasio da je nemoguće pojednostaviti uzroke sukoba.
       
Sastanku sa papom prisustvovali su, pored kazahstanskih, jezuiti iz Rusije, Belorusije i Kirgizije.
       
Franja je boravio u Kazahstanu od 13. do 15. septembra. Na 7. Kongresu poglavara svetskih i tradicionalnih religija.
       
On je i 16. septembra kritički govorio o Zapadu, rekavši da on sada ne može biti dobar primer drugima. Takođe je istakao da Evropa treba da se vrati osnovnim vrednostima, a ne da pomaže drugim zemljama.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija