• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index.hr

03.11.2022

15:27 >> 15:37

STIŽU RAKETE NA RUSKU GRANICU! Amerika šalje Finskoj više od 530 miliona dolara vojne pomoći, PRIPREME ZA NATO U PUNOM JEKU!

AP/Photo

Vesti

STIŽU RAKETE NA RUSKU GRANICU! Amerika šalje Finskoj više od 530 miliona dolara vojne pomoći, PRIPREME ZA NATO U PUNOM JEKU!

Podeli vest

Turski ministar pravde Bekir Bozdag izijavio je da Finska mora da izruči teroriste koje Ankara traži ukoliko žele da pristupe NATO paktu

Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena odobrila je prodaju navođenih višecevnih raketnih sistema Finskoj u vrednosti od približno 535 miliona dolara, objavio je Stejt Department.

Ova odluka dolazi dok Finska čeka odobrenje Turske i Mađarske da se pridruži NATO-u, piše CNN. Potez Helsinkija da se pridruži severnoatlantskom savezu podstaknut je sukobom u Ukrajini. Finska sa Rusijom deli granicu od gotovo 1300 kilometara. 

"Ova prodaja ojačaće spoljnu politiku i nacionalnu sigurnost Sjedinjenih Država poboljšanjem sigurnosti partnera od poverenja, koji je važna snaga za političku stabilnost i privredni napredak u Evropi. Od vitalne je važnosti za nacionalni interes SAD-a da se pomogne Finskoj u razvoju i održavanju snažne i spremne sposobnosti samoobrane", stoji u obaveštenju Stejt Departmenta.

"Finska namerava da upotrebi nove kapacitete za povećanje svojih nacionalnih zaliha, jačajući kopnene i vazdušne obrambene sposobnosti na severnom krilu Evrope. Povećanje nacionalnih zaliha ključno je za obranu Finske zbog pogoršane sigurnosne situacije u Evropi", navodi se. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17