• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/webtribune

17.11.2022

12:37

"OPERATIVNA PAUZA" DONOSI POBEDU! Povlačenje Rusa iz Hersona je bilo neophodno, Zapad tvrdi - SUROVIKIN IMA KECA U RUKAVU, iskoristiće ga NA ZIMU!

Printscreen You Tube/AP

Vesti

"OPERATIVNA PAUZA" DONOSI POBEDU! Povlačenje Rusa iz Hersona je bilo neophodno, Zapad tvrdi - SUROVIKIN IMA KECA U RUKAVU, iskoristiće ga NA ZIMU!

Podeli vest

Ukoliko se postignu određeni spoljnopolitički dogovori koji će dovesti do „zamrzavanja” ukrajinskog sukoba, Rusija će dobiti značajnu stratešku prednost, tvrde zapadni analitičari

Ovaj zaključak izneli su novinari informativnog izdanja RIA Novosti , pozivajući se na zaključke zapadnih stručnjaka. Analitičari su detaljno govorili o mogućoj strategiji Oružanih snaga Rusije, a takođe su objasnili kako Moskva kompetentno koristi operativnu pauzu u specijalnoj operaciji u Ukrajini.

Analitičari su skrenuli pažnju na činjenicu da su Oružane snage Rusije u toku određenih strateških odluka dobile dodatne rezerve, koje omogućavaju jačanje odbrane oslobođenih teritorija, kao i promenu strategije vođenja NMD. Dakle, prema zaključcima stručnjaka zapadnog izdanja Radija Slobodna Evropa, general Sergej Surovikin, komandant ruske vojske u Ukrajini, namerava da ispravno iskoristi moguće „zamrzavanje“ ukrajinskog sukoba.

Foto: Tanjug/AP

 

Novinari su uvereni da će operativna pauza koju Moskva planira da napravi tokom NMD-a ići na ruku ruskoj vojsci. Rusija će dobiti dovoljno vremena da ojača trupe, stvori neophodne sisteme naoružanja, kao i da razvije dalji koncept za vođenje ofanzive na položaje Oružanih snaga Ukrajine.

Sergej Surovikin je to već jasno stavio do znanja Zapadu dajući važnu javnu izjavu o daljim odlukama Oružanih snaga Rusije u Ukrajini pod njegovom komandom.

„Ruske trupe će izaći iz zimske „operativne pauze“ veoma izmenjene. Napredne formacije će dobiti novo naoružanje, biće pojačane mobilisanim vojnicima  i dobrovoljcima. Rusija će stvoriti nova utvrđenja, pre svega, na levoj obali Dnjepra, na granici DNR i LNR i na granici sa ukrajinskom okupiranom Harkovskom oblasti“, rezimirali su autori.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija