• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.11.2022

13:58

UKRAJINA KREĆE NA KRIM! GENERAL PRIZNAO! Priprema ofanzive U ZAVRŠNOJ FAZI, datum početka NAPADA ODAVNO POZNAT, ali pre toga...

google maps/printscreen

Vesti

UKRAJINA KREĆE NA KRIM! GENERAL PRIZNAO! Priprema ofanzive U ZAVRŠNOJ FAZI, datum početka NAPADA ODAVNO POZNAT, ali pre toga...

Podeli vest

Bivši komandant Vazdušno-desantnih snaga Ukrajine, general-potpukovnik Mihail Zabrodski, rekao je za britanski časopis "Ekonomist" da je Kijev pripremao operaciju vraćanja Krima do 2023. godine

Zabrodski nije naveo konkretne datume početka operacije, navodeći da su takve informacije poverljive, već je dodao da prvo treba „dobiti mnoge bitke“.

„Da smo govorili o našim planovima na društvenim mrežama i na televiziji, ne bismo ništa postigli“, saopštio je general.

Kako navodi "Ekonomist", zapadni saveznici Kijeva strahuju da bi operacija vraćanja Krima ili Donbasa mogla dovesti do eskalacije sukoba do tačke upotrebe nuklearnog oružja.

Volodimir Havrilov, penzionisani major general i zamenik ministra odbrane, rekao je da njegova zemlja neće prestati da se bori do pobede, pa je uzeo u obzir i potencijal ruskog nuklearnog udara.

Zamenik ministra je u intervjuu za Sky News rekao da veruje da je verovatnoća atomskog napada Rusije mala, ali je dodao da "bi to bila drama".

"Samo Bog zna kakav bi to bio scenario za sve, ali taktički nuklearni napad nije pretnja koja će nas sprečiti da nastavimo naš rat", rekao je Havrilov.

Što se tiče mirovnih pregovora sa Kremljom, Havrilov je rekao da će se oni desiti kada ruske trupe budu spremne da napuste svaki centimetar Ukrajine, uključujući krimsko poluostrvo koje je Vladimir Putin anektirao 2014. godine i delove istočne Ukrajine koje proruski separatisti drže prethodnih osam godina.

"Unutar društva u Ukrajini postoji odluka da idemo do kraja", rekao je on u Londonu tokom putovanja u Veliku Britaniju ove nedelje.

Dodao je da nije važno koji je scenario na stolu.

"Ljudi su platili mnogo krvi, mnogo truda za ono što smo već postigli. A svi znaju da je svako odlaganje ili zamrznuti konflikt samo nastavak ovog rata protiv postojanja Ukrajine kao nacije", istakao je on.

Havrilov je rekao da bi na Krim mogli da budu do kraja decembra.

"Možemo zakoračiti na Krim, na primer, do kraja decembra. Moguće, moguće. Nije isključeno da bude tako", dodao je on.

Havrilov veruje da će ukrajinske trupe nastaviti da se bore tokom zime, koristeći ovaj zamah, uprkos teškim uslovima, uz niske temperature i iscrpljenost.

On je dodao da nemaju drugog izbora jer bi bilo koja pauza u operacijama pružila ruskoj strani šansu da dopuni zalihe i dovede pojačanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Barun

pre 1 godinu

Znaci vako:Mesecno imam izdatke za hranu,gorivo,registraciju,osiguranje,hranu za 2 ljubimca malo krupnija kuceca,kredite posto ih imamo oko 7,dvoje dece,njihovi prohtevi bez obzira sto oboje rade,porezi na imovinu,mobilni,internet,itd…ovde u nasoj Srbiji oko 10.000 e mesecno do 12.000 e.koje kada bez da kupis i jedne gace.Radi,zaradi,platice sve švaba pa donesi kući 250 e mesecno kada si glup i ne zivis u svojoj zemlji koja ti pruza ruku da normalno i radno zivis u njoj.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija