• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.11.2022

15:32

"NA OVOM MESTU JE VELIKA ZAMKA ZA RUSE!" Ukrajinski pukovnik najavljuje krvavi scenario, "Udariti ih i ubaciti u kotao, HARM će ugasiti njihov PVO, a onda..."

Vesti

"NA OVOM MESTU JE VELIKA ZAMKA ZA RUSE!" Ukrajinski pukovnik najavljuje krvavi scenario, "Udariti ih i ubaciti u kotao, HARM će ugasiti njihov PVO, a onda..."

Podeli vest

Oružane snage Ukrajine mogu da oslobode Krim metodama beskontaktnog ratovanja, izjavio je Roman Svitan, vojni ekspert i rezervni pukovnik Oružanih snaga Ukrajine

- Nećemo morati odmah da uđemo na Krim da bismo uništili ruske trupe. Zadatak svake vojske je da uništi neprijatelja. A Krim je velika zamka za rusku vojsku. Ovo je velika zamka za vojsku ako neprijatelj ima dalekometna sredstva za poraz, a mi ih imamo - kaže Svitan za ukrajinski Radio NV.

Međutim, primećuje ukrajinski ekspert, Ukrajini je potrebno više oružja dugog dometa, bilo od Ukroboronproma ili od zapadnih partnera.

- Uništavanje ruskih trupa na Krimu izvršićemo metodama beskontaktnog ratovanja. A posle razaranja, oslobođenje Krima biće mnogo lakše, jer neće imati od koga da se oslobađa. Oni će jednostavno biti uništeni dalekometnim sredstvima - kaže Svitan.

Istovremeno, dodao je, neophodno je uništiti Krimski most.

- Za to će biti potrebno ponovo udariti Krimski most kako bi se Krim u potpunosti prebacio u kotao, a zatim raditi nekoliko nedelja. Sistemi HARM će ugasiti svu protivvazdušnu odbranu i naša avijacija će početi sa radom, kao dopuna sistema za napad velikog dometa. Zato, zauzimanje Krima može biti još lakša operacija nego potiskivanje Rusa sa desne obale Dnjepra - objasnio je Svitan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade R

pre 1 godinu

I kad se probudio, ovaj "ekspert", prst u noći!

Ratko

pre 1 godinu

Rusima možete da duvate tukija,na čelu sa Draganom J Vučićevićem.

Milan

pre 1 godinu

Лепе жеље али неоствариве .

Perisa

pre 1 godinu

Ovaj pukovnik ce brzo biti pokojnik, vec je na psihodelicnim supstancama, ima prividjanja o velikim pobedama, samo ne prepoznaje pobednike koji upravo gaze sve pred sobom.

Mapko

pre 1 godinu

"- Za to će biti potrebno ponovo udariti Krimski most kako bi se Krim u potpunosti prebacio u kotao, a zatim raditi nekoliko nedelja. Sistemi HARM će ugasiti svu protivvazdušnu odbranu i naša avijacija će početi sa radom, kao dopuna sistema za napad velikog dometa. Zato, zauzimanje Krima može biti još lakša operacija nego potiskivanje Rusa sa desne obale Dnjepra - objasnio je Svitan. " Nema vise avijacije, nema vise dalekometne rakete, nemaju vise bilo sta, oruzje i oprema sa zapada tesko ima se rasporedjuje, a ovaj ne da prica nebulozne price, no je totalno u nekakav paralelan svet. Najgore je kada covek boluje od psihicke bolesti pod imeno "psihoze", to je kada imate poremecaj i umisljate da je svet kako ga zamisljate a ne kakva je realnost, a u realnoscu, Ukrajina je defakto mrtva drzava koja se nikada vise nece oporaviti od ovog rata. Ukrajinci, kao i svoja nacisticka braca sa zapada, kao i srbijanska opozicija, imaju zajednicku ogromnu bolest, a to je psihoza. Ti ljudi nisu opasni sto pricaju bajke ili sto mastaju, no su opasni sto veruju u sopstvenu mitomansku nerealnu laz i sto su spremni da sprovede zlocinacke akcije da bi se izmisljena njihova realnost usaglasila sa pravom realnoscu.

ISPUNIO ZADATAK?! ZELENSKI NAPRAVIO HAOS U EVROPI! Ukrajina postala NENASELJIVA teritorija, NATO članice pred sukobom, a ono što sprema...
Planeta

ISPUNIO ZADATAK?! ZELENSKI NAPRAVIO HAOS U EVROPI! Ukrajina postala NENASELJIVA teritorija, NATO članice pred sukobom, a ono što sprema...

Bivši poslanik ukrajinske Vrhovne rade Ilja Kiva izjavio je da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski kao šef države uništio svoju zemlju, a skandal sa padom ukrajinske rakete u Poljsku i odbijanje ukrajinskog predsednika da prizna šta se zaista dogodilo izazvali su razdor među zapadnim saveznicima i ozbiljno narušili ugled Zelenskog u svetu

29.11.2022

09:20

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija