• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.12.2022

16:31

VIKIPEDIJA ZABRANJENA U RUSIJI! Duma odlučila: Obrazovne ustanove neće prihvatati radove učenika koji je budu koristili kao izvor

Vesti

VIKIPEDIJA ZABRANJENA U RUSIJI! Duma odlučila: Obrazovne ustanove neće prihvatati radove učenika koji je budu koristili kao izvor

Podeli vest

Vikipedija zabranjena zbog objavljivanja članaka koji kompromituju Rusiju.

Zamenik šefa komiteta Državne dume za informacionu politiku Andrej Svincov rekao je danas za RIA Novosti da Rusija, umesto potpunog blokiranja Vikipedije, može prvo da blokira pojedinačne članke koji kompromituju političare, istorijske činjenice ili Rusiju u celini.

Ranije su ruski senatori dali predlog da se u Rusiji stvori istinita alternativa platformi "Vikipedija", a kasnije je Anton Gorelkin, zamenik šefa komiteta Dume za informacionu politiku, rekao da obrazovne organizacije treba da prestanu da prihvataju radove učenika koji kao izvor koriste Vikipediju.

- Mislim da će u prvoj fazi, možda, biti donete odluke da se blokiraju određeni članci koji su lažni i kompromituju našu zemlju, ili političke ličnosti, ili istorijske činjenice. Ako je to tehnički moguće, onda mislim da bi bilo korisno - rekao je Svincov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17