• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

20.12.2022

21:17

PUTIN STIGAO U LUGANSK! UKRAJINA GRANATIRALA KURSKU OBLAST, UDAR DRONA U BRJANSKU! Francuska isporučila novi paket vojne pomoći Kijevu!

Pixabay/Tanjug/AP

Vesti

PUTIN STIGAO U LUGANSK! UKRAJINA GRANATIRALA KURSKU OBLAST, UDAR DRONA U BRJANSKU! Francuska isporučila novi paket vojne pomoći Kijevu!

Podeli vest

Specijalna vojna operacija u Ukrajini i Donbasu, dan 300.

STRAH OD POBUNE U KIJEVU! CILJ RAKETNIH UDARA VRAĆANJE JANUKOVIČA NA VLAST?! 

 

 

Putin posetio zonu specijalne vojne operacije

Kremlj je potvrdio da je ruski predsednik Vladimir Putin posetio zonu specijalne vojne operacije (SVO) i da je razgovarao sa tamošnjim komandantima ruskih snaga, piše "Rosijska gazeta".
Poslanik Državne dume Andrej Guruljov napisao je na svom telegram-kanalu da je šef ruske države, navodno, posetio zonu SVO.

- Situacija u Luganskoj Narodnoj Republici ostaje veoma teška. Ključno pitanje je bezbednost ljudi - poručio je Putin nakon sastanka.

Foto: AP/Photo

Vladimir Putin

 

PUTINOV VATROMET ZA NOVU GODINU?! KIJEVU PRETI MASOVNI RAKETNI NAPAD, VLAST UPOZORAVA GRAĐANE - SPREMAJTE SE!

 

 

Ukrajina granatirala Kursku oblast u Rusiji

Prema izveštajima lokalnih Telegram kanala, u selo Mahnovka pale su najmanje četiri granate.

U međuvremenu, guverner Kurske oblasti Roman Starovoit rekao je da je od udaraca povređena jedna žena, a oštećene su i tri kuće. Ruski zvaničnik okrivio je Oružane snage Ukrajine za granatiranje.

 

 

Francuska isporučila novi paket vojne pomoći Kijevu

Francuska je Kijevu isporučila haubice i sisteme protivvazdušne odbrane "Krotal", a planira da isporuči i novu seriju naoružanja početkom sledeće godine, saopštio je francuski predsednik Emanuel Makron, prenosi AFP.

Šef države je precizirao da sa ministrom oružanih snaga Francuske Sebastijenom Lekornuom razgovara o novim isporukama naoružanja i municije, planiranim za prvi kvartal 2023. godine. Između ostalog, očekuju se isporuke samohodnih artiljerijskih haubica Cezar. Makron nije precizirao o kom broju jedinica je reč, dodajući da je to pitanje još u fazi dogovora.

 

ZALUŽNI NAPRAVIO HAOS U KIJEVU! GENERAL OTKRIO KOLIKO VOJNE POMOĆI ZAPRAVO TREBA UKRAJINI

 

 

Udar drona u Brjansku

U Brjanskoj oblasti Rusije dron je napao energetski objekat, objavio je gubernator regiona Aleksandar Bogomaz na svom Telegram kanalu.

U napadu nema povređenih, a uništena je administrativna zgrada i automobil.

 

 

Turski avioni napustili Ukrajinu

Dva turska vojno-transportna aviona Erbas A400M, koji su od februara bili stacionirani na kijevskom aerodromu Borispolj, bezbedno su napustila vazdušni prostor Ukrajine.

Avioni su krajem februara isporučili vojni teret u Kijev.

Danas je prvi put od početka ruske vojne operacije bio otvoren vazdušni koridor iznad Ukrajine

 

 

TEŠKE POSLEDICE RATA - STRAVIČNI PODACI SZO, DESETINE MILIONA UKRAJINACA MENTALNO POREMEĆENO!


 

Peskov odgovorio na tvrdnje Zalužnog

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je tvrdnje da Moskva i Belorusija pripremaju zajedničku kopnenu operaciju protiv Ukrajine.

U video snimku koji je objavljen na Tviteru, Peskov je odgovorio na pitanje da li su tvrdnje najvišeg ukrajinskog generala Valerija Zalužnog o zajedničkoj operaciji tačne.

 

 

- Koji je to general rekao? Zalužni? Treba da se odmori. Premoren je - odgovara Peskov.

Prošle nedelje, Zalužni je za Ekonomist rekao da Rusija priprema 200.000 svežih vojnika za veliku ofanzivu koja bi mogla da dođe sa istoka, juga ili čak Belorusije već u januaru, ali verovatnije na proleće.

Kijev ostao bez vode

U celom Kijevu došlo je do prekida snabdevanja vodom zbog isključenja pumpnih stanica koje se napajaju električnom energijom, saopštila je danas vodovodna kompanija Kijevvodokanal.

"Zbog vanredne situacije, vodopumpne stanice Kijev vodokanala ostale su bez strujnog napajanja, zbog čega vode neće biti na teritoriji celog Kijeva. Snabdevanje crpnih stanica biće obnovljeno u roku od sat vremena, ali će biti potrebno više vremena da se pokrene sistem vodosnabdevanja", navodi se u saopštenju.

Neočekivan potez Zelenskog: Posetio Bahmut

Na snimku se vidi kako Zelenski nagrađuje borce, o čemu je govorio portparol Sergej Nikiforov. Na snimku se takođe vidi šef kabineta predsednika Andrij Jermak i zamenica ministra odbrane Ana Maljar. Na kraju su napravili grupnu fotografiju zajedno sa vojskom.

 

 

Oko 80 odsto Kijevske oblasti bez struje

Oko 80 odsto Kijevske oblasti je bez struje, izjavio je danas načelnik Kijevske regionalne vojne uprave Oleksij Kuleba. Istakao je da je situacija sa snabdevanjem električnom energijom u toj ukrajinskoj oblasti kritična i da se nastavlja obnova infrastrukture nakon nedavnih ruskih raketnih napada, prenosi Interfaks Ukrajina. Na snazi su vanredna isključenja struje.

Ukrajina: Ruske snage raketirale objekat Naftogaza u Harkovskoj oblasti

Ruske snage pogodile su noćas jedan od infrastrukturnih objekata ukrajinske državne naftne i gasne kompanije Naftogaza u Harkovskoj oblasti, saopštio je predsednik Upravnog odbora Naftogaza Oleksij Černišov. Prema njegovim rečima, nema povređenih, ali je na objektu izbio požar velikih razmera, prenosi Ukrinform. Agencija navodi da su ruske snage noćas izvele raketne napade na Izjumski okrug u Harkovskoj oblasti, usled čega je došlo do požara u industrijskom objektu.

SAD: Gutereš popustio pred ruskim pretnjama zbog iranskih dronova

Zamenik američkog ambasadora u UN Robert Vud rekao je da je generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš „očigledno popustio pred ruskim pretnjama“ jer nije poslao istražitelje UN-a u Ukrajinu da ispitaju olupine dronova koje koristi Rusija, za koje SAD i druge zapadne zemlje tvrde da ih je isporučio Iran.

„Žalimo što UN nisu pokrenule normalnu istragu po ovom pitanju. UN su očigledno popustile pred ruskim pretnjama“, rekao je Vud na sastanku Saveta bezbednosti UN na raspravi o rezoluciji o iranskom nuklearnom sporazumu iz 2015. godine, prenosi Rojters.

Rusija je ranije poricala da su njene snage koristile iranske bespilotne letelice u Ukrajini i tvrdi da UN nemaju mandat za slanje istražitelja u Ukrajinu kako bi ispitali poreklo dronova. Iran je priznao da je Moskvi isporučio bespilotne letelice, ali je rekao da su one poslate pre nego što je Rusija izvršila invaziju na njenog suseda u februaru.

Britanija, Francuska, Nemačka, Sjedinjene Američke Države i Ukrajina tvrde da isporuka bespilotnih letelica iranske proizvodnje Rusiji krši rezoluciju Saveta bezbednosti UN iz 2015. godine o iranskom nuklearnom sporazumu.

TASS: Gađana bolnica u Donjecku

U Donjecku se ruševine raščišćavaju nakon granatiranja bolnice od strane Oružanih snaga Ukrajine, javlja naš dopisnik ruske agencije Tass.

Tokom granatiranja oštećeni su nosivi zidovi zgrade, plafoni više spratova, kao i prozori sa duplim staklima. Zaposleni pomažu komunalcima u raščišćavanju.

 

 

 

 

Taktika spaljene zemlje

Odredi Oružanih snaga Ukrajine (AFU), stacionirani u Bahmutu (Artemovsk) u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), započeli su ciljano uništavanje #preživelih" stambenih i društvenih objekata, izjavio je izvestio oficir Narodne milicije Luganske Narodne Republike (LNR) Andrej Maročko.

„Ukrajinske jedinice počele su da pribegavaju taktici spaljene zemlje, udarajući po stambenim zgradama, raskrsnicama i društveno važnim objektima Artemovska“, rekao je on, pozivajući se na podatke dobijene od obaveštajnih službi LNR.

Prema rečima sagovornika agencije, kijevske snage bezbednosti udaraju na civilnu infrastrukturu „svim raspoloživim sredstvima“, uprkos tome što u gradu nema ruske vojske, a „civili su u podrumima“.

Maročko je u ponedeljak za TASS rekao da je komanda Oružanih snaga Ukrajine rasporedila oko 800 mobilisanih vojnika u rejon Artemovsk, od kojih većina ne poseduje veštine sa oružjem. Ranije je izjavio da ukrajinske trupe svakodnevno gube do bataljona poginulih i ranjenih na artemovskom pravcu i da su u katastrofalnoj situaciji zbog nedostatka hrane. 

Putin: Da, sada je izuzetno teško!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je uverenje da je zaštita stanovnika novih subjekata Ruske Federacije, njihovih prava i sloboda dužnost bezbednosnih agencija.

Stanovnici Donbasa, Zaporožja i Hersonske oblasti većinom su podržali ulazak u sastav Ruske Federacije. U obraćanju povodom Dana radnika organa bezbednosti, šef ruske države je ukazao na jedinice organa bezbednosti koje su počele sa radom u novim konstitutivnim entitetima Ruske Federacije.

"Da, sada vam je teško: situacija u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, u Hersonskoj i Zaporožskoj oblasti je izuzetno teška. Ali ljudi koji tamo žive, građani Rusije, uzdaju se u vas, u vašu zaštitu. I vaša je dužnost da učinite sve što je potrebno da im obezbedite maksimalnu bezbednost, poštovanje njihovih prava i sloboda“, rekao je Putin. 

Prema rečima ruskog predsednika, vlasti zemlje će ojačati nove jedinice iskusnim ljudstvom, savremenom opremom i naoružanjem. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Perica

pre 1 godinu

Samo se pitam ko je vama amerikancima dozvolio da šaljete oružje u ukrajinu ,da bombardujete koga i kad hoćete,da uvodite isto tako sankcije kome i kako želite. Pa vi ste bre pravi razbojnici ,umislili ste da posedujete ceo svet i da svi moraju da igraju kako vi svirate ,e pa neće da može više.

petronije

pre 1 godinu

Na Krimu kod Sevastopolja dignuto u vazduh skladiste u kojem su se nalazili samo sto pristigli iranski dronovi, preko 70 dronova je unisteno u diverziji koju su izveli ukrajinski partizani.... tako da su ukrajinci odjednom "oborili" 70-ak dronova odjednom .Zvanicni izvestaj ruske komande je da je "izbio pozar u skladistu tehnike kod Sevastopolja"

Vasilije

pre 1 godinu

Evo jos malo i 'jubilej". 6 meseci od pocetka bitke za Bahmut, a on jos uvek u ukrajinskim rukama , rusi drze samo 120m u stambenim blokovima na istocnoj periferiiji industrijske zone i fabriku cementa. Do pravih gradskih ulica im treba jos 1700m do reke a ako nju predju mogu da kazu da su u Bahmutu. A oni \ tapkaju tu vec 180 dana. I jos su ukrajinci uspeli da povuku 2 brigade iz grada i zamene ih sa dve sveze i popunjene. Ako se zemlja smrzne ( sada je puno blata), moglo bi da dodje do problema za ruske trupe kod Bahmuta jer bi onda ukrajinci lako zauzeli Kreminu sa cime bi se rusi nasli opkoljeni sa 3 strane i morali bi da se povuku iz Bahmuta ili da izgube trupe... ustvari Bahmut strategijski i nije vazan Kremina je mnogo vaznija, jer odatle mogu da krenu dublje u Lugansku oblast. Ukrajinci za sada kontrolisu 4/5 Hersonske oblasti, 1/2 Donjecke oblasti i 1/3 Luganske oblasti

Šumadinac

pre 1 godinu

Putin dolazi samo na 300 km od Ukri, taj se boji Ukri ali i Rusa...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija