• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT/Vostok

20.12.2022

19:33

PUTINU PUKAO FILM! RUSKI FSB DOBIO ZADATAK, ODMAH PRONAĆI IZDAJNIKE, ŠPIJUNE I DIVERZANTE! Vršljanje stranih službi se mora zaustaviti!

Reuters

Vesti

PUTINU PUKAO FILM! RUSKI FSB DOBIO ZADATAK, ODMAH PRONAĆI IZDAJNIKE, ŠPIJUNE I DIVERZANTE! Vršljanje stranih službi se mora zaustaviti!

Podeli vest

Predsednik Vladimir Putin pohvalio je pripadnike bezbednosnih agencija za njihovu hrabrost i nesebičnu službu u zaštiti ruskog ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta od spoljnih i unutrašnjih pretnji i naveo širok spektar izazova na koje moraju da se usredsrede.

U video-obraćanju koje je objavio Kremlj, Putin je izrazio najbolje želje Federalnoj službi bezbednosti (FSB), Spoljnoj obaveštajnoj službi (SVR), Federalnoj zaštitnoj službi (FSO) i Glavnoj direkciji specijalnih programa (GUSP) njihov profesionalni praznik 20. decembar.

„Današnja globalna situacija koja se brzo menja i pojava novih pretnji i izazova nameću visoke zahteve čitavom sistemu ruskih bezbednosnih agencija", rekao je on, pozivajući agencije da iskoriste svoje iskustvo i potencijal „u najvećoj mogućoj meri", posebno u novim regionima Rusije.

„Situacija u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti je izuzetno komplikovana. Ali ljudi koji tamo žive, ruski građani, računaju na vas i vašu zaštitu. A vaša dužnost je da učinite sve što je u vašoj moći da obezbedite njihovu bezbednost i poštovanje njihovih prava i sloboda", rekao je Putin.

„Borba protiv terorizma ostaje jedan od ključnih prioriteta za sve bezbednosne službe. Mesta ljudi, strateški objekti, kao i transportna i energetska infrastruktura moraju biti pod posebnom kontrolom", dodao je Putin.

Kontraobaveštajne službe moraju da pokažu najveću koncentraciju da „čvrsto zaustave aktivnosti stranih specijalnih službi i da odmah identifikuju izdajnike, špijune i diverzante", rekao je predsednik.

Foto: pixabay.com/Fotomontaža

Ruski FSB se suočava sa do sada najvećim izazovom, Rusija je na meti brojnih tajni službi

Specijalne službe takođe moraju odmah da reaguju na pozive na ekstremističko nasilje i etničku mržnju koji potkopavaju unutrašnje jedinstvo našeg društva, dodao je on, navodeći druge važne oblasti kao što su bezbednost informacija, kao i borba protiv privrednog kriminala i korupcije.

Ove jeseni, dve republike Donbasa, Donjeck i Lugansk, zajedno sa Hersonskom i Zaporoškom oblasti, formalno su se pridružile Rusiji nakon što su velikom većinom glasale za taj potez na referendumima. Kijev je odbacio rezultate referenduma i obavezao se da će upotrebiti vojnu silu da protera Rusiju sa svih zemalja koje Ukrajina smatra svojim.
 
Prošle nedelje, Kremlj je ponovio da Kijev treba da prihvati „novu realnost", pošto je Moskva u više navrata upozoravala da nikakva količina zapadnog oružja upumpanog u Ukrajinu neće promeniti ishod, već će samo produžiti sukob.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija