• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

28.01.2023

12:12

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) ŠOKANTAN SNIMAK IZ AMERIKE! Patrola zaustavila mladića, horor koji je usledio razbesneo sve, bespomoćno dozivao majku, nije mu bilo spasa!

Vesti

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) ŠOKANTAN SNIMAK IZ AMERIKE! Patrola zaustavila mladića, horor koji je usledio razbesneo sve, bespomoćno dozivao majku, nije mu bilo spasa!

Podeli vest

Američki grad Memfis u Tenesiju, objavio je u petak veče šokantan video nasilnog obračuna petorice policajaca sa dvadesetdevetogodišnjim Afroamerikancem Tajrijem Nikolsom, koji je podlegao povredama 13. januara u bolnici, tri dana nakon što ga je policija pretukla


Nikolsa je policijska patrola zaustavila zbog navodne nesavesne vožnje. Na jednom snimku vidi se kako policajci izvlače Nikolsa iz automobila dok on viče da "nije uradio ništa i da samo pokušava da ide kući",  prenosi Glas Amerike. Zatim ga teraju da legne na zemlju i da se okrene na stomak, dok ga prskaju u lice biber sprejom.

Nikols zatim uspeva da ustane i pobegne dok ga policajci jure, od kojih najmanje jedan upotrebljava omamljivač. Na odvojenom snimku nasilja vidi se kako policajci sustižu i tuku Nikolsa. Dva policajca ga drže, dok ga treći šutira, a četvrti udara palicom, pre nego što ga još jedan udara. 

Policajci u jednom trenutku ostavljaju Nikolsa prislonjenog uz vozilo, dok proslavljaju svoje poteze. Može se čuti i kako Nikols vrišti "mama, mama" i "da želi samo da ide kući" dok se bori sa policajcima.

Na snimku se čuje i da policajac koji udara Nikolsa palicom viče kako će ga "izbatinati na mrtvo ime", prenosi Rojters. Nakon objavljivanja videa, velika grupa demonstranata okupila se u Memfisu uzvikujući "Nema pravde, nema mira", što je jedan od glavnih slogana pokreta "Blek lajvs meter" ("Životi crnaca su važni"), koji je nastao 2020. nakon policijskog ubistva Džordža Flojda i pokrenuo talas demonstracija u SAD. 

Demonstranti su u jednom trenutku blokirali saobraćaj na jednom od autoputeva, prenosi Glas Amerike. Petorica policajaca koji su pretukli Nikolsa, svi Afroamerikanci, otpušteni su i optuženi za ubistvo drugog stepena, teški napad, tešku otmicu, nedolično službeno ponašanje i ugnjetavanje tokom službene akcije.
 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Joyce

pre 1 godinu

Uh, vi novinari samo izmišljate. Ma gde u Americi tako nešto da se desi. Lučonoša demokratije i borbe za crnačka i druga ljudska prava da se tako ponaša prema svojim građanima, ma molim vas nemojte ...Nego, da mi pošaljemo u Ameriku našeg izaslanika za severno američki kontinent, pa da malo presliša vlast u Vašingtonu i pripreti sankcijama, jerbo takvo ponašanje nije prihvatljivo i mi to nećemo više tolerisati. Ako zatreba, uvešćemo i sankcije.

Janko

pre 1 godinu

Ovo postaje mnogo glupo..Vi u Srbiji nemate blage prestave kakvi su crnci u SAD..kao svi su mnogo dobri i jadni..to je 92% poludilo..neće da rade..neće ništa..a to što se pojavi par na televiziji to su crnci koji su izuzetno intelektalno jaki i pametni..njih je 8%.. A naš narod kad izađe na ulice pa se žali na radove ili...dođi mangupe ovamo ..ovde radovi trsju po 3 godine...pa izađi da mašeš i lupetaš...kad ti dođu policajci sa drvenim pendrekom pa pogode jedno 6 ljudi..ostali kad vide beže 130 km/h..jok serendaju..kao MI smo..?...ŠTA ...LUPETALA GLUPOSTI?..

Tužilac

pre 1 godinu

Gotovo da nema dana da iz Amerike ne stignu ovakve scene - to su te demokratske vrednosti i ljudska prava koja treba da sledimo i da im se pridružimo?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17