• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

01.02.2023

17:30

ZAPAD UBEĐEN, POSLE PADA KRIMA RUSIJA ĆE SE RASPASTI NA VIŠE DRŽAVICA! Prave vlade u egzilu koje bi trebalo da postanu vlast u tim delovima! Moskva će brutalno odgovoriti...

Fotoilustracija/Clipart

Vesti

ZAPAD UBEĐEN, POSLE PADA KRIMA RUSIJA ĆE SE RASPASTI NA VIŠE DRŽAVICA! Prave vlade u egzilu koje bi trebalo da postanu vlast u tim delovima! Moskva će brutalno odgovoriti...

Podeli vest

Pad Krima trebalo da dovede do krize u samoj Rusiji, nakon čega bi ruska država, praktično, trebalo da prestane da funkcioniše i bude podeljena na više državica. Različitim delovima zemlje bi trebalo da upravljaju "vlade u egzilu" na čijem se formiranju radi

Sinhronizovane odluke SAD i Nemačke da Ukrajini isporuče tenkove „Abrams" i „Leopard" menjaju prirodu ukrajinske krize.

Brojne izjave predstavnika Zapada da za njih navodno još postoje neke „crvene linije", razbijene su surovom životnom istinom. Novi histerični napori, piše Oleg Karpovič, prorektor Diplomatske akademije Ruske Federacije, preduzeti sa ciljem da se Rusiji nanese „poraz na bojnom polju", koji je obećao šef evropske diplomatije Žozep Borelj, uklapaju se u obrise harmoničnog koncepta čija je suština krajnje jasna.
          
Njegovu analizu prenosimo u celini!

Zapadni lideri nisu spremni za miran suživot sa Moskvom a održavanje „kijevskog projekta" vide kao zacrtani put ka podsticanju raspada ruske države. Glasove nekolicine uslovnih pragmatičara, poput francuskog predsednika Emanuela Makrona, „usisava" skladni hor rusofobičnih političara koji u sukobu vide šansu za ostvarenje snova koji su sazrevali ne decenijama, već vekovima.
          
Pritisak kojim najradikalniji deo antiruske koalicije promoviše „tenkovsku avanturu" nije nimalo slučajan.
          
Za SAD i Evropu sadašnja konfrontacija poprima egzistencijalni karakter. Unutrašnjih problema na Zapadu, koji se jasno manifestuju i u političkoj krizi u Velikoj Britaniji i u paničnoj evakuaciji iz Avganistana i u jurišanju na Kongres SAD od strane pristalica Donalda Trampa, toliko je da skup slogana i PR tehnika ne može promeniti tok događaja.

Kolektivnom Zapadu je potreban "trijumf zajedništva" koji će omogućiti, makar privremeno, da primora kritičare stare globalističke paradigme da se pomire sa neprikosnovenošću sistema koji je izgradio Vašington. U tom pogledu, Ukrajina se pokazala kao zgodno oruđe koje se može kreativno koristiti u pokušajima obnavljanja unipolarnog svetskog poretka.
          
Tekuće isporuke teškog naoružanja režimu Vladimira Zelenskog imaju jednostavan taktički cilj - stvaranje uslova da Oružane snage Ukrajine zauzmu Krim što bi, prema autorima tih planova, trebalo da dovede do krize u samoj Rusiji. U narednim fazama glavni teret bi pao na nacionalne izdajnike i „korisne idiote" unutar Rusije, nakon čega bi ruska država, praktično, trebalo da prestane da funkcioniše.
          
Različitim delovima zemlje bi trebalo da upravljaju "vlade u egzilu" na čijem se formiranju radi.  O ovome se, na Zapadu, sada već otvoreno govori.
          
Često potcenjujemo rešenost naših geopolitičkih protivnika da sprovedu najiracionalnije i, naizgled, apsurdne planove.
          
Želja, kako ponekad kažu, da se „reformatira Rusija" prevladava nad glasom razuma.
          
Ali, naši bivši pseudopartneri zaboravljaju da nuklearne sile, kako je ispravno primetio Dmitrij Medvedev, ne gube.

Foto: Reuters/Fotoilustracija

Putin neće dozvoliti poraz Rusije, a Bajden i Zelenski biće u problemu ako...

          
Čudni pokušaji podizanja uloga do krajnjih granica i upravljanja konfliktom prema pravilima iz sredine 20. veka bacaju senku na činjenicu da je jedino strpljenje ruskog naroda i rukovodstva, kao i njihova bratska ljubav prema stanovnicima istorijske Malorusije, predstavljalo branu Moskvi da pređe na odlučnije korake.
          
Tradicionalno, snaga Rusije leži u sposobnosti da se odupre provokacijama i da izbegne rizičnu eskalaciju, koja bi, štaviše, mogla da ugrozi hiljade, ako ne i milione života civila.
          
Međutim, nećemo ponizno čekati da nemački i američki tenkovi pređu naše ustavom utvrđene granice. Ako Zapad planira da započne borbu bez pravila, treba da ima na umu da u toj disciplini predstavnici Rusije nisu imali premca.
           
Ako očekuju da vide međudržavni tenkovski turnir u biatlonu, dobiće asimetrični odgovor koji će zauvek zatvoriti pitanje obnove Pax Americana i, pre roka, okončati epopeju sa neslavnim ukrajinskim projektom koji je doneo samo patnju stanovnicima iskonskih ruskih zemalja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Normalac

pre 1 godinu

Ma tako je! Gazi ruskog agresora na sve načine!

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59