• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

04.02.2023

22:21 >> 18:45

POČELO JE! Ne garantujemo... Francuska isporučuje oružje -Predata tela zarobljenika

AP/Tanjug

Vesti

POČELO JE! Ne garantujemo... Francuska isporučuje oružje -Predata tela zarobljenika

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 346. dan

Žele da smanje napetost

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) nastoje da budu posrednici u smanjivanju napetosti između Rusije i Ukrajine, rekao je Sputnjiku visoko rangirani diplomatski izvor u Abu Dabiju, komentarišući vesti o novom oslobađanju ruskih vojnika iz zarobljeništva.

On je podsetio da Ujedinjeni Arapski Emirati nastoje da posreduju u okviru doovora postignutog tokom sastanka predsednika te države Muhameda bin Zajeda el Nahajana i predsednika Rusije Vladimira Putina, koji je održan u oktobru prošle godine.

Ostaci pozorišta u Mariupolju

 

 

 

Počelo je: Ukrajinski vojnici obučavaju se na tenkovima Čelendžer

 

 

Pentagon okreće kurs

Rusija će nastaviti specijalnu operaciju do potpunog poraza Oružanih snaga Ukrajine, koje su uz pomoć Zapada postale pretnja njenoj bezbednosti, izjavio je bivši načelnik šefa Pentagona, pukovnik Daglas Mekgregor, prenosi RIA novosti

Predstavnik Kijeva: Ne garantujemo

Predstavnik predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, član komiteta ukrajinskog parlamenta za nacionalnu bezbednost, odbranu i obaveštajni rad Fjodor Venislavski izjavio je da Kijev neće garantovati da neće koristiti zapadnu tehniku protiv ciljeva u Rusiji.

Nemačka počela

Nemački generalni tužilac Peter Frank izjavio je da se trenutno prikupljaju informacije i dokazi o "zločinima u Ukrajini".

"Pokrenuli smo proces strukturalne istrage početkom marta 2022. To znači da mi još ne sprovodimo istragu protiv konkretnih ljudi, već prikupljamo informacije i dokaze. Fokus je sada na ispitivanju ukrajinskih izbeglica koji mogu biti upoznati sa ratnim zločinima u Ukrajina", rekao je Frank u intervjuu za "Velt em Sontag"

Francuska: Ukrajini se isporučuje oružje "za samoodbranu"

NATO ne ratuje sa Rusijom, a isporuka oružja Ukrajini predviđena je članom 51 Povelje UN, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Francuske An-Kler Ležandr.

"Niko od naših evropskih i američkih partnera ne ratuje sa Rusijom. Isporuka oružja državi koja se brani, što je predviđeno članom 51 Povelje UN, ne predstavlja zajedničko učešće u vojnim dejstvima", izjavila je portparolka za televiziju RTVI

Tela predata u razmeni zarobljenika

Tela dvojice poginulih britanskih dobrovoljaca u Ukrajini, predata su tokom razmene zarobljenika izmedju ruske i ukrajinske strane.

Iz ruskih zatvora pušteno 116 ukrajinskih ratnih zarobljenika, dok su iz ukrajinskog zatočeništva puštena 63 ruska vojnika, prenosi San.

Razmenu zarobljenika je potvrdio šef kancelarije predsednika Ukrajine Andrij Jermak.

Kristofer Peri i i Endrju Begšou su nestali 6. januara u blizini Soledara, gde su pomagali sa evakuacijom civila.

Ruska plaćenička grupa Vagner je ranije na svom Telegram kanalu objavila slike pasoša dvojice Britanaca, kao i dokument koji potvrdjuje da je Peri postao dobrovoljac na strani Ukrajine.

Zelenski i Sunak o obuci ukrajinskih vojnika

 

 

Širom Ukrajine objavljeno upozorenje o vazdušnim napadima!

 

Tužilac: Nemačka prikupila dokaze o ratnim zločinima 

Nemačka je prikupila dokaze o ratnim zločinima počinjenim u Ukrajini, izjavio je danas nemački državni tužilac Peter Frank

 

Šmihal: Zbog oštećenja trafostanice nema struje u Odesi

Teško oštećenje na visokonaponskoj trafostanici u ukrajinskoj oblasti Odesa izazvalo je nestanak struje u glavnom gradu tog regiona, izjavio je danas ukrajinski premijer Denis Šmihal. "Situacija je teška, razmere oštećenja su značajne, nemoguće je brzo vratiti napajanje, posebno na kritičnoj infrastrukturi", napisao je Šmihal na Telegramu, preneo je Rojters. On je rekao da je trafostanica ranije više puta bila oštećena u ruskim raketnim udarima.

 

Medvedev: Ovo će biti odgovor Moskve ako Kijev napadne Krim!

 

Ruske snage potisnule ukrajinske sa periferije sela u oblasti Harkova

Ruska vojska proterala je ukrajinske vojnike sa zapadne periferije sela Dvurečnoje u oblasti Harkova, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Precizira se da su ukupno na Kupjanskom pravcu gubici neprijatelja iznosili više od 30 ljudi.

 

10 raketa palo na Donjeck!

 

"Tornado" gađa ciljeve u Ukrajini!

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je video delovanja „Tornada S“ tokom specijalne vojne operacije.

 

 

 

DNR: Težak poraz Ukrajinaca u Zaporožju

Ruska artiljerija nanela je poraz ukrajinskim snagama u zaporoškom pravcu. Ukrajinske snage nastavljaju granatiranje mesta u DNR.

 

Gori trafostanica u Usatovu, Odesa i deo Odeskog okruga bez struje

 

 

 

Iz zarobljeništva u Ukrajini u Rusiju se vratila 63 vojnika

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su se sa teritorije Ukrajine pod kontrolom kijevskog režima u Rusiju vratila 63 ruska vojnika. U saopštenju se navodi da je do toga došlo posle teških pregovora.

Među oslobođenim vojnicima su i oni koji potpadaju pod „osetljivu kategoriju“ a čija je razmena omogućena zahvaljujući posredovanju Ujedinjenih Arapskih Emirata. Svi oslobođeni vojnici nalaze se u Rusiji, njima je pružena medicinska pomoć.

 

 

 

Uzbuna!

U svim regionima Ukrajine ujutru 4. februara objavljena je vazdušna uzbuna. Sirene se prolomile od 9.00 na severu, istoku i jugu Ukrajine, a i zapadni regioni su "pocrveneli". Nad Belorusijom primećena vazdušna aktivnost ruskog aviona "Berijev" A-50U za radarsko praćenje velikog dometa, koji prikuplja podatke o ciljevima za buduće masovne napade Ruske Federacije, javlja Unian.

Berijev A-50U je modernizovana verzija ruskog izviđačkog aviona A-50 „leteći radar“ i igra važnu ulogu u obezbeđivanju efikasnosti ruskih vojnih obaveštajnih kapaciteta na bojnom polju.

U Bahmutu ubijen američki lekar

Američki lekar Pit Rid ubijen je u Bahmutu u Ukrajini dok je pomagao u evakuaciji lokalnog stanovništva, objavio je danas na svom tviteru Kembel Mek Diarmid, novinar britanskog lista Dejli telegraf.

„Pit Rid, američki lekar ubijen je juče u Bahmutu u Ukrajini dok je pomagao u evakuaciji civila“, saopšteno je.

Prema Foks Njuzu, Rid je bio veteran američkog mornaričkog korpusa i služio je u Avganistanu. 
Novembra 2022. televizija En-Bi-Si (NBC) je izvestila da je najmanje šest američkih državljana ubijeno u akciji od početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

U novembru je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila da se Zapad učvrstio kao strana u ukrajinskom sukobu slanjem plaćenika da učestvuju u borbama.
 

Visok nivo pretnje u Belgorodskoj oblasti!

Visok nivo terorističke pretnje u Belgorodskoj oblasti produžen je na neodređeno vreme dok ne budu potrebne dodatne mere zaštite, rekao je guverner regiona Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu.

"Ovo pravo, u skladu sa važećim zakonodavstvom, dodelio je guvernerima predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin. I ja sam primoran da ga koristim", napisao je on.

Prema rečima šefa regiona, čim se situacija popravi, restriktivne mere mogu biti ukinute.

„Sada je glavna stvar bezbednost stanovnika Belgorodske oblasti“, naglasio je Gladkov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Čarapan

pre 1 godinu

Oće to da na ratištima širom sveta ginu Amerikanci kao doktori.Uvek su Američki doktori širom sveta bili doktori isključivo za haos

Gradjanin

pre 1 godinu

Svi ukrajinski i strani vojnici su poginuli u izvlacenju civila, slikanju, nosili mleko na front, .... Pusku su videli samo na slikama, a neke njihove fotografije sa oruzjem su propaganda i fotosop. Nismo deca, zna se ko i zasto ratuje.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Medvedev nije uputio pretnju, već iskreno upozorenje - koja sažeto glasi: Kako se vi budete ponašali prema nama, tako ćemo se i mi prema vama ponašati.

Vasa

pre 1 godinu

Ma sta je pocelo, pa ukrajinski vojnici su vec 2 nedelje na obuci za Leoparde 2 u Poljskoj...

Vasilije

pre 1 godinu

Lako je ovim nasim "herojima" da komentarisu i podsmevaju se na toplom i dupetom u fotelji, zato sto ni jedan od njih nema petlju da ode i prikljuci se rusima da se bori..... ali su glavni za "navijanje"..... isto tako bi oni "navijali" i za Srbiju kad bi mi bili u problemu, ali dupe iz fotelje ne bi pomerili.... obicni licemeri...

Rajko

pre 1 godinu

Pa dobro, pogino 1 amerikanac u Bahmutu, cudna mi cuda, poginulo je i 19 nasih srba, dobrovoljaca ( na ruskoj strani) tamo, u zadnjih 3 meseca pa niko ne dize galamu...

bole

pre 1 godinu

Gde nađoše Nemce da pričaju o zločinima, bože da li te ima.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija