• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

27.02.2023

09:25

"SKANDALOZAN TERORISTIČKI NAPAD!" Mađari BESNI zbog SEVERNOG TOKA, traže HITNU ISTRAGU i pronalazak TERORISTA- "SAZNAĆE SE KO JE I ZAŠTO!"

Reuters/AP

Vesti

"SKANDALOZAN TERORISTIČKI NAPAD!" Mađari BESNI zbog SEVERNOG TOKA, traže HITNU ISTRAGU i pronalazak TERORISTA- "SAZNAĆE SE KO JE I ZAŠTO!"

Podeli vest

Napad na gasovode „Severni tok“ treba smatrati terorističkim napadom, Budimpešta podržava detaljnu sveobuhvatnu istragu, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto u intervjuu za „Sputnjik.“

- Šta god da se desilo na gasovodu ‘Severni tok’ zaista je skandalozno. Jer je to, zapravo, prvi put da je tako veliki evropski objekat ključne infrastrukture napadnut – od strane bilo koga, ali je napadnut - rekao je Sijarto.

Prema njegovim rečima, bez obzira ko pokreće istragu, Mađarska podržava sve vrste postupaka koji će dati nadu da se sazna „ko je to uradio i zašto“.

- Takav napad, u principu, treba smatrati terorističkim napadom. Podržavamo sveobuhvatnu, duboku, strukturisanu i detaljnu istragu o onome šta se dogodilo - naglasio je on.

On je dodao da UN treba da obezbede mehanizam za istragu incidenta na gasovodima.

- Mislim da bi UN trebalo da obezbede mehanizam za ovakvu istragu. Mislim da bi UN mogle da budu dobra platforma za takvu istragu - ocenio je Sijarto, odgovarajući na pitanje da li Mađarska podržava ideju da UN sprovede istragu ovog incidenta.

Foto: Printskrin/tv2bornholm.dk

Sijarto je naveo da UN nisu stvorene kao udruženje zemalja istomišljenika, već da služe kao platforma za komunikaciju između zemalja koje čak jedne druge smatraju neprijateljima.

- Dakle, pitanje je da li UN mogu da obezbede dobru strukturu za ovakvu istragu - rekao je ministar.

On je dodao da UN treba da igraju značajniju ulogu.

- Zato što su UN neka poslednja instanca gde su svi predstavljeni, gde može da se vodi bilo kakva diskusija, jer su svi ovde. I pod pod pokroviteljstvom UN, čak i neprijatelji mogu i treba da razgovaraju. Tako da mislim da UN zaista treba da igraju svoju ulogu, jer to u ovom trenutku nije slučaj - zaključio je Sijarto.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija