• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

26.03.2023

08:05 >> 21:59

RUSI SE OGLASILI O DRONU! MAKEDONIJA ŠALJE HELIKOPTERE KIJEVU! Likvidirani poljski i gruzijski borci! Ukrajina traži hitan sastanak Saveta bezbednosti!

Tanjug/AP

Vesti

RUSI SE OGLASILI O DRONU! MAKEDONIJA ŠALJE HELIKOPTERE KIJEVU! Likvidirani poljski i gruzijski borci! Ukrajina traži hitan sastanak Saveta bezbednosti!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 396. dan.

Američki veteran: Ukrajina nije pala samo zbog jednog razloga

Ukrajinska vojska ne bi mogla da se odupre ruskoj da nije nije bilo ključnog faktore o kojem niko na Zapadu ne govori, tvrdi američki veteran i pisac Noktis Draven na svom Tviter nalogu.

 

GENIJALNO REŠENJE RUSKOG PVO! OVAKO JE OBOREN UKRAJINSKI DRON!

Foto: Printscreen Youtube

(VIDEO) Čudno ponašanje Putina izazvalo sumnje Ukrajinaca

Savetnik ministra unutrašnih poslova Ukrajine Anton Geraščenko objavio je na društvenoj mreži snimak pomoću kog insinuira da je ruski predsednik Vladimir Putin tokom nedavnog boravka u Ukrajini koristio dvojnike.

Likvidirana grupa poljskih i gruzijskih boraca


U borbama za Avdejevku likvidirani su ukrajinski vojnici i militanti sa zastavom poljske na uniformi, gruzijskim oznakama „Gruzijske nacionalne legije“.

Ranije je savetnik vršioca dužnosti lidera DNR Jan Gagin rekao za Sputnjik da postoje svi preduslovi da se Avdejevka uskoro nađe u operativnom okruženju.

 


 

 

Severna Makedonija vraća helikoptere Kijevu


Ministarka odbrane Severne Makedonije Slavjanka Petrovska rekla je da će ta zemlja Ukrajini isporučiti 12 helikoptera Mi-24, ranije nabavljenih od Kijeva.

Prema rečima ministrke, odluka je doneta nakon analize sposobnosti makedonske vojske koja je pokazala da transfer ovih helikoptera neće uticati na njenu odbrambenu sposobnost. Takođe se ukazuje da navedena stara oprema ni u kom slučaju neće biti u sastavu Oružanih snaga Makedonije.

Sa svoje strane, Severna Makedonija planira da kupi najmanje osam helikoptera zapadne proizvodnje. Ističe se da će imati transportnu, a ne vojnu namenu.
 

Markov: Rusima trebaju dva ključna grada za pobedu

Ako ruske trupe žele da brzo okončaju Specijalnu vojnu operaciju, moraju da zauzmu dva ključna grada, smatra bivši poslanik Vrhovne rade Ukrajine, Igor Markov.

 

ODLIČNE VESTI ZA RUSE, ŠOJGU POSLUŠAO PRIGOŽINA!

Foto: AP/Deep State/Printscreen

Ukrajina traži hitan sastanak Saveta bezbednosti

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine pozvalo je da se održi vanredni sastanak Saveta bezbednosti UN zbog informacija o planovima za razmeštanje ruskog taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiji.

Oni su nazvali provokacijom izjavu o nameri Rusije da rasporedi taktičko nuklearno oružje u Belorusiji.
 

(VIDEO) SNAŽAN UDAR DRONA U RUSIJI!

Foto: Printscreen/Telegram/Youtube

 

Lavrov: SAD prešle su sve granice pristojnosti

 

Molitva u Kijevsko-pečerskoj lavri!

 

Uzbuna za vazdušnu opasnost!

Uzbuna je objavljena u Černigovskoj, Sumskoj i Žitomirskoj oblasti Ukrajine, pokazuju podaci onlajn mape ukrajinskog Ministarstva za digitalne transformacije.

 

Raketni udar na Avdejevku, nema žrtava

 

 

Putin: Zapad gradi novu osovinu, sličnu bloku nacističke Nemačke i Japana

 

Ministarstvo odbrane Velike Britanije: Rusi, izgleda, primaju redovne isporuke!

 

Borci "Vagnera" evakuišu civile!

Borci grupe "Vagner" pod granatiranjem ukrajinske vojske evakuišu stanovnike jugoistočnog dela Artemovska, javlja dopisnik RIA Novosti sa lica mesta.

 

 

Biće kao u Vijetnamu!

 

DNR: Predalo se oko 70 Ukrajinaca

Bezbednosna agencija samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR),  saopštila je danas je u protekle dve nedelje oko 70 ukrajinskih vojnika položilo oružje i predalo se ruskim snagama na teritoriji DNR.

- Oko 70 ukrajinskih vojnika se predalo samo u protekle dve nedelje. Većina njih je dobrovoljno položila oružje, želeći da spase svoje živote - rekao je u intervjuu za TAS S oficir bezbednosne agencije.

Prema njegovim rečima, većina njih se borila na linijama fronta u Avdejevki, Donjecku i UglJedaru.
 

Rusi preuzeli kontrolu nad fabrikom

Ruske snage u potpunosti su preuzele kontrolu nad pogonima Artjomovske fabrike za preradu metala (AZOM) u Artjomovsku (Bahmut), koju je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski posetio u decembru.

Dopisnik Sputnjika posetio je jedan od pogona preduzeća i uverio se da je cela teritorija AZOM-a pod kontrolom boraca grupe "Vagner". Prema rečima boraca koji su osvojili postrojenje, u fabrici je bilo nekoliko skloništa od vazdušnih napada, u koje se moglo skloniti za vreme artiljerijskih granatiranja i vazdušnih udara, ali je za ukrajinske trupe pojava ruskih snaga bila potpuno neočekivana.

Tokom bitke, "vagnerovci" su uhvatili ukrajinskog vojnika i ubili još nekoliko, među kojima i jednog oficira, rekao je jedan od boraca. Fabriku AZOM je u decembru 2022. posetio predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski i tamo dodelio odlikovanja ukrajinskim vojnicima.

 

 

 

Ruski vojnici uništili "furiju"

Ruski vojnici su u krasnolimanskom pravcu uništili ukrajinsku bespilotnu letelicu "furija" i potisnuli artiljerijske jedinice neprijatelja, izjavio je za Sputnjik načelnik pres centra grupe snaga „Centar“ Aleksandar Savčuk.

- Osim toga, tokom kontrabaterijske borbe izviđačka sredstva grupe ‘Centar’ otkrila su artiljerijske jedinice neprijatelja - rekao je on i dodao da su u borbama svi ciljevi pogođeni.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miro

pre 1 godinu

Nema šta da nam Putin kaže.Ovoliki skup fašista nikad nije bio.Ni u snu se ne može predpostaviti koliko ih je.

petar

pre 1 godinu

Niko usvetu nije znao , kada ste ubijali rusku decu , stare i nejake niste trazili sednicu OUN , a sada bi da vas uzmu u zastitu . Bice vam sve gore i gore , udarili ste na veru i boga , i vama , satenistima dosao je kraj .

petar

pre 1 godinu

Niko usvetu nije znao , kada ste ubijali rusku decu , stare i nejake niste trazili sednicu OUN , a sada bi da vas uzmu u zastitu . Bice vam sve gore i gore , udarili ste na veru i boga , i vama , satenistima dosao je kraj .

Petar

pre 1 godinu

DNR opet "zamislja" zarobljene ukrajince, kod Ugljedara nema sanse da ih zarobe posto ne mogu da dodju do grada, ostaju u minskim poljima ispred grada, a kamo li da stignu do prvih kuca i zarobe nekoga, tako da ova vest je prosto izmisljotina, ali navikli smo da vlasti DNR "odvaljuju" ovakve vesti, pa po njima do sada ukrajinci su u "panici pobegli iz Bahmuta" vec 6 puta.... Proizvodnja raketa Kalibar i Kindzal je oko 20-30 mesecno, zbog nedostatka mikrocipova, a rusi trose te projektile jako brzo. Potpisan ugovor o zajednickom koriscenju vojnih aviona izmedju Svedske ( 90 Gripen aviona), Norveske (57 F-16, 37 F-35 i ceka jos 15 F-35), Finske( 62 F-18 Hornet i ceka 64 F-35) i Danske(58 F-16 i 37 F-35). Tako da na severu Rusije blizu St. petersburga se nalazi vazdusna snaga od preko 300 aviona. Ovaj ugovor nema veze sa NATO paktom nego je samo ugovor izmedju nordijskih zemalja za zajednicke vazdusne snage.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Priština čini sve da protera Srbe: Petković sa Kvintom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji
Politika

Priština čini sve da protera Srbe: Petković sa Kvintom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, koje je upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na KiM, sa posebnim osvrtom na poslednju rundu dijaloga u Briselu.

29.03.2024

15:23

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija