• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

07.05.2023

21:51

(VIDEO) NA ERDOGANOV MITING U ISTANBULU DOŠLO 1,7 MILIONA LJUDI! Za Putina ovo je sjajna vest, za Amere nešto što nikako ne žele da vide! RAZLOZI SU I VIŠE NEGO JASNI!

Printskrin video

Vesti

(VIDEO) NA ERDOGANOV MITING U ISTANBULU DOŠLO 1,7 MILIONA LJUDI! Za Putina ovo je sjajna vest, za Amere nešto što nikako ne žele da vide! RAZLOZI SU I VIŠE NEGO JASNI!

Podeli vest

Na aerodromu "Ataturk" u Istanbulu, na kojem je bio predsednik Turske Redžep Taip Erdogan, održan je miting vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK). Na mitingu se okupilo više od 1,7 miliona ljudi, javlja Anadolija. Predstojeći predsednički i parlamentarni izbori u Turskoj od 14. maja su, bez preterivanja, od globalne, istorijske važnosti.

Skup je organizovaan uoči parlamentarnih i predsedničkih izbora koji se održavaju 14. maja. Prisutnima se obratio predsednik AK partije Erdogan, koji je ujedno i kandidat na predstojećim predsedničkim izborima. Erdogan je najavio brojne velike projekte u Istanbulu, uključujući "Veliki tunel Istanbula".

'Velikim tunelom Istanbula' dodatno ćemo obogatiti transport u gradu, povezujući 11 različitih železničkih linija koje će dnevno koristiti 6,5 miliona građana.

Implementiramo naš veliki projekat tunela u Istanbulu. Ovaj projekat će nakon Marmaraja i Evroazije biti treći tunel koji će proći ispod Bosfora", poručio je Erdogan.

Građani Turske 14. maja će glasati na predsedničkim i parlamentarnim izborima, a biraće između četiri predsednička kandidata, 24 političke stranke i 151 nezavisnog kandidata za parlament.

Pravo glasa ima 64,11 miliona ljudi, a više od 4,9 miliona turskih građana glasaće prvi put. Erdogan, zatim, Muharem Inče, Kemal Kiličdaroglu i Sinan Ogan kandidati su za predsednika Turkske.

Predstojeći predsednički i parlamentarni izbori u Turskoj od 14. maja su, bez preterivanja, od globalne, istorijske važnosti, a pad Erdeogana proizveo bi velike problema ze Putina i Rusiju.

Ukoliko bi Ankaru preuzeo američki pulen Turska bi se, sasvim izvesno, svrstala uz Ukrajinu, što bi Kijevu omogućilo bolje snabdevanje naoružanjem. Osim toga, došlo bi do promene statusa Bosfora, uključujući i mogućnost daTurska dodatno ograniči prolaz ruskih ratnih brodova koji se ili vraćaju u svoje crnomorske baze, ili izlaze u Mediteran.

Pored toga, bila bi izvesna i diverzija na gasovodu Turski tok, a Ankara bi se zarad američkih interesa odlučila da menja politiku prema Siriji, što bi dovelo do pritiska na ruske snage u Siriji, uključujući i važne pomorske baze.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija