• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

20.05.2023

23:22 >> 15:57

PATRIJARH KIRIL IZNEO VELIKO UPOZORENJE! VAŠINGTONOV ULTIMATUM! Zelenski stigao u Hirošimu! Zapad želi da uništi Rusiju

Tanjug/AP

Vesti

PATRIJARH KIRIL IZNEO VELIKO UPOZORENJE! VAŠINGTONOV ULTIMATUM! Zelenski stigao u Hirošimu! Zapad želi da uništi Rusiju

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 451. dan.

Patrijarh Kiril: Pred trećim svetskim ratom smo

Vašingtonov ultimatum!

 

Zelenski stigao u Hirošimu!

Zapad žel ida uništi Rusiju!

UKRAJINA DEMANTUJE PRIGOŽINA: U BAHMUTU SE JOŠ UVEK VODE TEŠKE BORBE!

 

 

UDARNA VEST! ŠEF VAGNERA: RUSI ZAUZELI BAHMUT!

 

 

PUTIN KIPTI OD BESA ZBOG NJEGA, JEDAN DRUGOG ŽELE DA STRPAJU U ZATVOR! Rusi objavili nalog za hapšenje britanskog sudije!

 

 


Kijev: Odluka o isporuci lovaca F-16 Ukrajini već doneta

Zapadne zemlje već su donele odluku o isporuci lovaca F-16 Kijevu, izjavio je savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak.

Kako je istakao, Ukrajini će biti isporučene „rakete dugog dometa, kao i avijacija“.

- Ostala su dva pitanja o kojima se intenzivno razgovara, kao i uoči formiranja tenkovske koalicije. To su odluke koje su praktično već donete. Želim da shvatite – zemlje (Zapada) su donele odluku. Oni već shvataju da će nam isporučiti sve to oružje, uključujući F-16. Sada se rešavaju pitanja kako da se to logistički pokrene - rekao je Podoljak, prenosi „24 kanal“
 

 

 

ŠOK ZA RUSKU KOMANDU! SVI MISLILI UKRAJINA U OFANZIVI, A ONO... Sada je tek jasno šta rade kijevske snage, imaju totalno drugačiji plan!

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

 

ZELENSKOG U ARAPSKOJ LIGI DOČEKALI KAO KRALJA, A ON... Predsednik Ukrajine usred samita opleo po arapskim liderima "Ima među vama onih..."

 

 

Procene ruskog Ministarstva odbrane o uništenoj tehnici i vozilima ukrajinskih snaga

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, uništeno je:

▪️ 428 aviona;
▪️ 234 helikoptera;
▪️ 4236 bespilotnih letelica;
▪️ 423 protivvazdušna raketna sistema;
▪️ 9236 tenkova i drugih oklopnih vozila;
▪️ 1100 MLRS;
▪️ 4859 poljskih artiljerijskih oruđa i minobacača;
▪️ 10322 jedinice specijalnih vojnih vozila.

 

 

 

 

 

 

KOLOSALNI RIZIK! NEKA SE SPREMI ZAPAD! Rusija reagovala na najavu slanja lovaca F-16 u Ukrajinu! "Imamo sva sredstva.."

Foto: Ap/Fotoilustracija

 

ZEMLJE G7 NEMOĆNE PROTIV RUSIJE, MOLE KINU DA OBUZDA PUTINA! Pekingu stigao gotovo nemoguć zahtev! "Izvršite pritisak..."

 


Amerika odlučuje ko će slati borbene lovce Kijevu

Amerika i njeni saveznici uskoro će rešiti koliko će ko borbenih aviona isporučiti Kijevu i u kojoj količini, izjavio je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.

„U zavisnosti od toka obuke u narednim mesecima ćemo doneti takve odluke u koordinaciji sa našim saveznicima“, rekao je on.
 

 

ODLIČNE VESTI ZA PUTINA! SI ĐINPING BRANI "MEKI TRBUH RUSIJE" OD OBOJENIH REVOLUCIJA! Kinezi najavili veliku pomoć državama Centralne azije!

 

 

Artiljerijski udar na pozicije Oružanih snaga Ukrajine

 

 

 

 

 

 

KINEZI ŠOKIRALI SVET! ZELENSKOM PORUČENO DA SE SPREMI ZA NAJGORE?! Poljaci u strahu, besna Rusija im izbija na granice ako padne "tampon zona"!

 

 

Ruski Su-34M bombarduju pozicije u Zaporožju bombama FAB-500

 

Posade lovaca-bombardera Su-34M Vazduhoplovstva Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništile su uporište Oružanih snaga Ukrajine u rejonu Poltavka u pravcu Zaporožja kliznom bombom FAB-500M62.

 

 

 

 

ODMAZDA RUSIJE! RAZORNO ORUŽJE NADOMAK GRANICA NATO! Moskva koncentriše trupe daleko od Ukrajine, ovo znači samo jedno!

Foto: Reuters

 

AMERIKANAC RASKRINKAO ZELENSKOG! ZA OVO SLUŽI "MIROVNI SPORAZUM!? Poznati stručnjak predložio plan od 6 tačaka za kraj krvavog sukoba!

 

 


Sprečena rotacija ukrajinske vojske u LNR

Ruske snage su uz pomoć višecevnih raketnih lansera „Tornado-G“ sprečili pokušaj ukrajinske vojske da izvede rotaciju na području Luganske Narodne Republike.
Prema rečima neimenovanog komanda ta iz artiljerijske trupe Zapadnog vojnog okruga ruske

vojske, njegova četa koja je bila na borbenom dežurstvu uočila je pokušaj ukrajinske vojske da izvede rotaciju, međutim, konstantnim granatiranjem to je sprečeno. Za sada nema informacija da li u tom granatiranju ima stradalih ukrajinskih vojnika.
 

 

 

ZELENSKI STIGAO NA SAMIT G7! Primećen kako izlazi iz aviona jedne moćne evropske zemlje, evo sa kojim ciljem je došao u Japan!

 

 

Novi napad na Marijupolj, dejstvuje ruski PVO

 


Danas je godišnjica zauzimanja grada od strane ruskih snaga. Šef DNR Denis Pušilin rekao je da se „kijevski režim guši od besa“, videći kako se obnavlja Mariupolj, u koji se vratio miran život.
 

 

 

 

KO JE OVDE LUD?! AMERIKA PRED BANKROTOM, A ZELENSKOM DAJU STOTINE MILIONA?! Bajden šalje novi paket vojne pomoći, stižu oklopna vozila, granate...

 

 

 

Vagner u potpunosti zauzeo zapadni deo Bahmuta

 

▪️ „Zapadni deo Bahmuta su zauzeli Vagnerovci. Ostao je deo na jugozapadu, gde se nalazi spomenik Migu“, javljaju ukrajinski vojni propagandisti, pozivajući se na ažuriranje mape vojnih analitičara povezanih sa Oružanim snagama Ukrajine. 

▪️ Pre toga su se pojavile informacije da su borci grupe Vagner zauzeli poslednje višespratnice u zapadnim utvrđenim oblastima Oružanih snaga Ukrajine.

 

 

 

 

KRENULI SU! RUSI POSLALI ZASTRAŠUJUĆU SILU! Isplovili razarači i podmornice, prate ih avioni i helikopteri Ratnog vazduhoplovstva!

 

 

 

"Ura! Evakuacija!": Vojnik Oružanih snaga Ukrajine raduje se povlačenju njegove jedinice iz Bahmuta

 

 

 

 

SADA NEMA DILEME, F-16 STIŽE U UKRAJINU! Piloti oduševili Amerikance, iz Rusije stiglo jezivo upozorenje! "Igrate se sa vatrom..."

 

 

Analiza situacije u Ukrajini od strane američkog Instituta za proučavanje rata

 

▪️Ruska vojska nastavlja ofanzivna dejstva na liniji Kupjansk-Svatovo.

▪️ Ruske snage nastavljaju da gađaju kopnene ciljeve u oblasti Bahmuta, a takođe su pojačale tempo kopnenih napada na liniji Avdejvka-Donjeck.

▪️ Jedinice dve brigade specijalnih snaga GRU raspoređene su u pogranične oblasti Kurske oblasti, navode ukrajinski resursi.

▪️ Ukrajinski zvaničnik je rekao da su ruske snage koncentrisale većinu svojih raspoloživih rezervi u oblasti Bahmuta i lišile Oružane snage Ukrajine mogućnosti za kontranapad.

 

 

 

 

ZAR OVO RADE UKRAJINSKE SNAGE?! STRAVIČNA ISPOVEST STANOVNIKA BAHMUTA! Branioci grada optuženi za masovne pljačke privatne imovine!

 

 

 

Pakao u Bahmutu: „Vagner“ probio odbranu Oružanih snaga Ukrajine i ulazi u bok poslednjeg utvrđenog područja „Avion“

 

Ukrajinski vojni analitičari u operativnom izveštaju navode kritičnu situaciju u Bahmutu i da je odbrana Oružanih snaga Ukrajine ponovo pocepana u privatnom sektoru:

▪️ U Bahmutu je pakao. Kontrola nad ostacima grada u delu zapadne periferije je veoma teška.

▪️Privatni sektor zapadno od Jubilejne ulice, duž ulica Bulavina i Molodežna, zauzele su snage Vagnerovog PMC-a.

▪️ U sivoj zoni severno i južno od Ulice Čajkovskog nastavljaju se najteže borbe za kontrolu nad utvrđenim područjem „Avion“.

▪️ U baštenskom partnerstvu „Mičurinec“ Vagner potiskuje Oružane snage Ukrajine, zabeleženo je kretanje ka oblasti „Avion“.

 

 

 

 

OČEKUJE NAS KRVAVO LETO, CENA KOJU ĆE UKRAJINA PLATITI JE STRAŠNA! Za pobedu nad Rusijom Kijev spreman da pretrpi stravične gubitke!

 

 

Vazdušni napada na Kijev, primećen požar na krovu višespratnice

 

 

 

 

Raketni napad na Marijupolj

 

Ruski ratni dopisnici pišu o četiri rakete koje su stigle iz Oružanih snaga Ukrajine u rejon starog gradskog aerodroma.

 

 

 

Napad na Avdejevku: Ruska vojska uništava vatrenu moć neprijatelja

Izviđači, koristeći dronove i optičke instrumente, identifikuju neprijateljske položaje i vatrene tačke, a zatim prenose njihove koordinate artiljeriji.

Na snimku su artiljerci grupe „Jug“ uništili neprijateljski minobacač u pravcu Avdejevke, kao deo podrške ofanzivi jurišnih grupa. 

 

 

 

Senovoz: Situacija u Energodaru gradu stabilna

Vlasti u potpunosti kontrolišu situaciju u Energodaru u Zaporoškoj oblasti, humanitarna i socijalna situacija je normalna, izjavio je za Sputnjik šef gradske administracije Eduard Senovoz.

- Situacija u gradu je stabilna, uprkos premeštanju stanovništva koje traje već neko vreme. Međutim, život u gradu odvija se kao i ranije. Sve je mirno, nema problema - rekao je on.

On je prokomentarisao da su ukrajinski ekstremisti jutros namerno izveli artiljerijski napad na prometni put na ulazu u grad Energodar u vreme kada je tamo pojačan saobraćaj, ističući da je to moglo da ima veoma ozbiljne posledice.

Ranije su vlasti Zaporoške oblasti donele odluku o dobrovoljnom privremenom premeštanju građana zbog pogoršanja situacije na kontakt liniji i pretnji granatiranja sa ukrajinske strane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Veljko

pre 1 godinu

Ako je zauzeo Bahmut, a sta onda rusi, govore da pokusavaju da zauzmu poslednji utvrdjeni rejon na jugu «Самолёт» ( oko spomenika Migu-17). Evo bas na karti koja je gore u clanku objavljena. Ukrajinci opet, tvrde da su odbacili vagner na drugu stranu uice Cajkovskog a na severu se probili do kanala, a po tome znaci da je vagner ne zauzeo Bahmut nego cak izgubio 500m. Kome sad da verujes kad i jedni i drugi lazu na veliko.....

Bole

pre 1 godinu

Odakle rusima brojka 1100 MLRS kada ih ukrajinci imaju 42 i 52 HiMARS-a, pretarali su brate. Pa toliko MRLS-a nemaju ni sve zemlje NATO zajedno. Pa koliko aviona i helikoptera, sa dobijenim iz inostranstva Ukrajina je imala 223 aviona i 182 helikoptera.... Pa tenkova, ispade ukrajinci imali vise tenkova od rusa i to za 2-3 puta, a art orudja, tu se pisu brojke kao da je Bitka kod Kurska a ne spec operacija,.... Ovaj put su preterali sa brojkama i to bas preterali.....

Kosta

pre 1 godinu

Jevgenij je malo "pozurio" sa ixjavom, pa na samoj karti Wagnera gleda se da jos nisu osvojili jugozapadni deo kod spomenika mig-17, borbe se jos vode na ulici Cajkovskog u donjem delu. Istovremeno su dignute u vazduh 4 zgrade u strednjem bloku i tu je piginulo i ranjeno oreko 500 pripadnika wagnera, ovu taktiku ukrajinci primenjuju zadnjih dana pustajuci wagnerovce da zayzmu zgrade koje su tajno minirali i onda ih dizu u vazduh, cak je danas vlasnik wagnera zadobio par ogrebotina od delova zgrade, dok je proglasavao "zauzimanje" Bahmuta...

maestro

pre 1 godinu

dok se oni dogovore rat ce se zavrsiti da li ima nesto gore kad zavisis od drugoga moj zelenko nece ti se bas sve uklopiti u racunicu

Vesti

TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija