• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

27.05.2023

21:33 >> 21:34

RUSI RAKETIRALI KRAMATORSK I HARKOV, META LJUDSTVO I OPREMA VSU! Artjomovsk je bio najveća zamka u istoriji ratovanja! Isplivao ratni izveštaj Vagnera (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

RUSI RAKETIRALI KRAMATORSK I HARKOV, META LJUDSTVO I OPREMA VSU! Artjomovsk je bio najveća zamka u istoriji ratovanja! Isplivao ratni izveštaj Vagnera (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 458. dan.

 

Raketni udari po ciljevima u Kramatorsku i Harkovu

 

 

U Kramatorsku je izvršen udar na industrijsku zonu NKMZ, gde se već godinu dana koncentrišu snage i oprema Oružanih snaga Ukrajine.
U oblasti Harkov, serija eksplozija u Bogoduhovskom okrugu.

Bivši savetnik Pentagona: Artjomovsk
je bio najveća zamka u istoriji ratovanja

Artjomovsk je postao najveća zamka u istoriji ratovanja u kojoj je ruski glavnokomandujući Vladimir Putin sahranio ukrajinsku vojsku, izjavio je u svom blogu na Jutjubu bivši savetnik Pentagona Daglas Mekgregor.
-Artjomovsk će verovatno biti najveća zamka u istoriji koja se dogodila kada je reč o ratovanju. Kao rezultat ruske snage su taj grad pretvorile u groblje ukrajinskih vojnika. Najmanje 50.000 ukrajinskih vojnika je poginulo, dok je mnogo i ranjeno. To je potpuna katastrofa, rekao je on.
Prema njegovim rečima, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je bio opsednut Artjomovskom i Kijev je zbog pokušaja da zadrži taj grad platio užasnu cenu.

Isplivao ratni izveštaj Vagnera,
šok brojke uništenog naoružanja (FOTO)

 

 

Dugo očekivani ratni izveštaj pojavio se na mrežama
„Vagner će napustiti Artjomovsk od 25. maja do 1. juna", rekao je osnivač ove paravojne formacije Jevgenij Prigožin pre nekoliko dana u snimku na Telegramu.
Podsetimo, Bahmut je ranije bio poznat kao Artjomovsk, u čast sovjetskog revolucionara, pre nego što ga je Ukrajina preimenovala. 
U Bahmutu je pre invazije živelo oko 70.000 ljudi, ali samo nekoliko hiljada je ostalo u razorenom gradu, nekada najpoznatijem po rudnicima soli i gipsa, kao i ogromnoj vinariji. 
Izveštaj PMC Vagnera o rezultatima rada na frontu u operaciji Artemovsk:

Zalužni naredio udar na Ruse

Foto: Tanjug/AP

Glavnokomandujući ukrajinskih oružanih snaga Valerij Zalužni podstakao je spekulacije da bi masovna kontraofanziva protiv ruskih okupacionih snaga neizbežna, objavom da je vreme da Ukrajina vrati svoje teritorije. Istina, video je sporan jer se u nejm,u ni u jednom trenutku ne pojavljuje Zalužni lično!
- Došlo je vreme da vratimo ono što je naše - napisao je Zalužnji na Telegram kanalu.
Kako prenosi Si-En-En (CNN) tekst se pojavljuje ispod video snimka dužine nešto više od jednog minuta na kojem se vidi kako ukrajinske snage treniraju pri izlasku sunca.
Video prikazuje opremu koju je obezbedio Zapad, uključujući tenkove nemačke proizvodnje Leopard 2, koji se smatraju jednim od ključnih akvizicija na bojnom polju od strane Ukrajine poslednjih meseci, kao i oklopna vozila američke proizvodnje MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected), Artiljerija M777 i raketni bacači HIMARS.
Video se završava tako što vojnici i njihov komandant prkosno skandiraju: „Ukrajino, domovino moja, Gospode, oče naš nebeski, blagoslovi našu odlučnu ofanzivu, našu svetu osvetu, našu svetu pobedu".

Rusi na Bahmutu naučili lekciju, Rumunija i Poljska ovo treba da znaju

Ako Poljska ili Rumunija žele da zamene Ukrajinu u ratu protiv Rusije, ovo će biti sukob potpuno drugog nivoa, smatra politikolog Jurij Barančik.
- Napisao sam u jednoj od publikacija da primer Bahmuta pokazuje koliko mrtvih imamo tamo, čak i prema Jevgeniju Prigožinu. Ispada, zašto treba da gubimo toliko ljudi zbog nekog poljskog ili rumunskog grada? Logičnije je to jednostavno srušiti nuklearnim udarom, uništavajući celokupnu vojnu infrastrukturu i vojne jedinice ili tamo neku vojnu bazu. Nema smisla da gubimo tamo 20-40 hiljada naših momaka za ove teritorije, kao što je to bio slučaj u vreme Velikog otadzbinskog rata - rekao je Barančik za ukraina.ru.
On smatra da trenutno nema pretnje za ruske aerodrome.
- Ako dođe do napada na naše aerodrome, to će značiti punopravni rat ne između Rusije i Ukrajine, već između Rusije i NATO-a - rekao je politikolog.

RUSIJA BRUTALNA! HOĆETE MIR, OVO SU USLOVI - ODUSTAJETE OD EU I NATO, PRIZNAJETE REALNOST NA TERENU, RUSKI JE SLUŽBENI... Kijev odgovorio - nema šanse!

Ukrajinci granatirali Belgorod, ima poginulih i ranjenih

 

 

Ukrajinska vojska granatirala je rusku Belgorodsku oblast i tom prilikom stradao je jedan civil, izjavio je gubernator Vjačeslav Gladkov.
-Najteži dan za Šebekinski okrug. Jedan čovek je poginuo. U pitanju je pripadnik obezbeđenja jedne kompanije, on se nalazio na ulici u trenutku kada je pala granata, napisao je Gladkov na Telegramu.
Takođe je rekao i da u granatiranju ima i ranjenih - povređeno je dvoje dece, devojčica od 15 i dečak od 17 godina, a njima je pružena medicinska pomoć i van su životne opasnosti.

Lancet uništio mobilnu radasku stanicu

 

 

U Harkovskoj oblasti vojnici Zapadnog vojnog okruga su uz pomoć Lanseta uništili mobilnu radarsku stanicu P-18 Oružanih snaga Ukrajine. Radar je bio zaštićen mrežom.

(VIDEO) ZALUŽNI NAREDIO UDAR NA RUSE: DOŠLO JE VREME DA VRATIMO ONO ŠTO JE NAŠE! Video je moćan, samo nigde nema Zalužnog!

Kremlj: Zapad se sve više meša u sukob u Ukrajini

Zapadne zemlje su svakim danom sve više umešane u sukob u Ukrajini, ali specijalna operacija će se nastaviti i Rusija će osigurati svoje interese, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Dramatičan snimak bitke za Bahmut (VIDEO)

 

 

Ruske snage postepeno preuzimaju grad od snaga Vagnera
Jurišajući na višespratnicu u Bahmutu, vojnici Oružanih snaga Ukrajine naleteli su na smrtonosnu vatru. Sudeći po snimku, oni su likvidirani od boraca grupe Vagner tokom borbi.
Zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Maljar kaže da obaveštajni podaci sugerišu da jedinice ruskih oružanih snaga sada zamenjuju jedinice Vagnera.
- U predgrađu Bahmuta, neprijatelj je Vagnerove jedinice zamenio redovnim vojnim snagama. Vagnerovi borci ostaju unutar grada - napisala je Maljar u komentarima na aplikaciji Telegram.

Jake eksplozije u Berdjansku, "storm šedou" pogodila cilj?!

 

 

RUSI OBORILI DVE "OLUJNE SENKE"!

 

U Nemačkoj počela obuka za "abramse"!

Ukrajinska vojska u Nemačkoj počela je obuku u upravljanju američkim tenkovima "abrams", prenosi Njujork tajms, pozivajući se na saopštenje Pentagona.

Prva grupa od oko 400 ukrajinskiһ vojnika počela je obuku. U petak je oko 200 vojnika započelo  vojni brifing u Grafenvoru i Hoenfelsu. Još 200 vojnika počelo je obuku za punjenje i održavanje rezervoara.

Foto: Reauters

Tenk "abrams"

 

Borci grupe "Jug" zarobili elitne ukrajinske vojnike

 

Borci ruske grupe "Jug" zarobili su u Donbasu dve neprijateljske grupe, izjavio je za Sputnjik borac koji je učestvovao u ovoj operaciji.

- Zarobljene su dve grupe: jedna broji više od deset ljudi, a u drugoj su svi borci elitne 81. brigade Oružanih snaga Ukrajine - rekao je sagovornik agencije.

On je precizirao da su ukrajinski vojnici zarobljeni kod Belogorovke.

 

 

 

Lavrov u DVE REČI opisao Ukrajinu!

 

Nove eksplozije u Rusiji, dronovi napali zgradu naftovoda

Nakon jučerašnjih eksplozija u Krasnodaru, danas su nove odjeknule Rusijom. Kako javlja RIA Novosti, upravna zgrada naftovoda u Pskovskoj oblasti oštećena je u napadu dve bespilotne letjelice. Guverner Mihail Vedernikov je potvrdio da je zgrada naftovoda u blizini sela Litvinovo u Pskovskoj oblasti oštećena u eksploziji i da nema žrtava. Ovaj region nalazi se u blizini ranice s Bjelorusijom.

 

Dejstvo ruskog "grada" na pravcu Svatovo-Kremenaja:

 

 

 

Šok u Crnom moru!

 

Vagner ide iz Bahmuta, ali...

 

Kijev traži rakete "taurus"

Kijev je zvanično zatražio od Berlina krstareće rakete velikog dometa "taurus" koje mogu da stignu i do Moskve, piše "Ftankfurter algemajne cajtung" pozivajući se na izvore.

"Predsednik Vladimir Zelenski je već o tome govorio kancelaru Olafu Šolcu tokom posete Berlinu početkom maja. Predstavnici premijera ne žele to da komentarišu, ali u ministarstvu odbrane su potvrdili da je Ukrajina tražila 'taurus' ", navodi se u članku.

List navodi da se avioni F-16 mogu naoružati tim raketama. Ipak, uzimajući u obzir karakteristike i domet raketa, Berlin je pred ozbiljnom dilemom, navodi "FAZ".

"Nisu svi uvereni da će Ukrajina razumno koristiti takvo oružje. Nemačka krstareća raketa ima domet 500 kilometara. Od ukrajinske granice može da stigne do Moskve. Zbog toga neki strahuju da bi Kijev ako proceni da je potrebno mogao da izazove nekontrolisanu eskalaciju", ističe se u članku.

 

MEDVEDEV JASAN, UKRAJINA ĆE NESTATI MILOM ILI SILOM! Bivši predsednik Rusije izneo tri scenarija za kraj sukoba! 

 

Sprečen proboj diverzanata

Ruske snage sprečili su ukrajinsku diverzantsku grupu da probije liniju fronta u pravci Aleksandro-Kalinovska, saopštio je načelnik pres-centra grupe "Jug" Vadim Astafjev.

 

 

 

Novi napadi tokom noći!

Tokom noći proglašena je vazdušna opasnost u Nikolajevskoj, Odeskoj, Dnjepropetrovskoj, Kirovogradskoj, Čerkaskoj i Viničkoj oblasti Ukrajine, kao i na delovima Zaporoške i Hersonske oblasti pod kontrolom Kijeva.

RUSKA LEGIJA PRETI IZ UKRAJINE: OVO JE SAMO POČETAK! 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovan

pre 9 meseci

Ovaj Zelinski i uopšte ukri su glupi ko k. . Pa da amerikanci mogu da s.ičkaju Ruse, to bi davno uradili a ne da morbidno sa ovolikim žrtvama urnišu ukre, radi eventualnog pada Putina. Kaubojima treba pustiti krv da malo cvile ko 11. 09. .

Maksima

pre 9 meseci

Ispada da je ipak brod na koji su napali ukrajinski bespilotni gliseri pre neki dan, ostecen ( dva sonara su ostecena udarnim talasom i neupotrebljiva a ostecen je i propeler pa brod plovi 3 cvora manjom brzinom) u napadu a ima i ranjenih ( 1 teze i 3 lakse) , i to sve od poslednjeg glisera koji je unisten na 4m od broda

Fokus

pre 9 meseci

O,boze moj koje hvalisanje, pa 81. brigada ukrajinske vojske je teritorijalna brigada (rezervisti) a ne elitna (elitne su u pozadini spremaju se za napad).... Inace kad god se rascuje za neki ukrajinski jak udar duboko u teritoriji koje drze ruske trupe, portparoli glavnoga staba ruske vojske izlaze sa 'velikim" brojkama unistenih dronova, zapadnih krstarecih projektila, projektila himars i ubijenim stranim placenicima ( narocito poljacima) a ni na jednoj konferenciji za stampu ne predoce nikakve dokaze( slike ili videa istih) samo izjava i nista vise, tako da izvestaci stranih novinarskih kuca duboko veruju da izjave nisu realne i da se preteruje. Ruski brod koji je napadnut ukrajinskim gliserima-dronovima ( ipak su ukrajinski a ne zapadni, u naoruzanju su od 2019) je ostecen u napadu ( izbacena dva sonara iz upotrebe i ostecen jedan propeler) a ima i 3-4 povredjena mornara ( posade orudja na palubi) i to od eksplozije poslednjeg glisera koji je unisten na samo 4 metra od broda.

pax_orion

pre 9 meseci

Wagner i ratni izvještaj :D pa po tome onda rusi su samo na bahmutu izgubili preko 200,000 ljudi :D

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59