• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

05.07.2023

17:16

CIA priznala: Naši agenti rade u Ukrajini, a u ovoj zemlji je centar za saradnju sa špijunima u Rusiji!

Ilustracija

Vesti

CIA priznala: Naši agenti rade u Ukrajini, a u ovoj zemlji je centar za saradnju sa špijunima u Rusiji!

Podeli vest

Američka obaveštajna služba potvrđuje da agenti CIA rade u Ukrajini, piše američki časopis „Njuzvik“, pozivajući se na izjavu visoko rangiranog oficira obaveštajne službe.

- Da li se CIA nalazi na teritoriji Ukrajine? Da - izjavio je sagovornik lista i dodao da CIA ne deluje „zlonamerno“.

„Njuzvik“ piše da nije utvrđen tačan broj saradnika CIA u Ukrajini, ali da njegovi izvori pretpostavljaju da je reč o manje od 100 ljudi.

Američki list, takođe, navodi da su CIA i Bela kuća tražile od redakcije lista da ne otkriva mesta na kojima američka obaveštajna služba izvodi operacije na teritoriji Ukrajine i Poljske.

List navodi da je detaljno proučio razmere delatnosti CIA u Ukrajini.

- Ni CIA, ni Bela kuća nisu dale konkretne odgovore, ali su zatražili da 'Njuzvik' ne otkriva konkretna mesta operacija CIA u Ukrajini i Poljskoj, ne navodeći druge zemlje koje učestvuju u tajnoj delatnosti CIA, kao ni vazduhoplovnu službu koja podržava tajnu delatnost SAD u sferi logistike - piše list.

„Njuzvik“, takođe, navodi da je CIA aktivno uključena u ukrajinski sukob, kao i da SAD koriste „sivu flotu“ komercijalnih aviona za prebacivanje oružja u Ukrajinu.

Foto: Pixabay

 

Vašington nezadovoljan zbog napada Kijeva na ruske gasovode

Vašington je, kako piše „Njuzvik“, tajno preneo svoje nezadovoljstvo timu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog zbog napada na ruske gasovode „Severni tok 1“ i „Severni tok 2“, koji je, prema navodima medija, organizovala ukrajinska strana.

- Vašington je tajno preneo nezadovoljstvo vladi Zelenskog zbog napada na 'Severne tokove' u septembru prošle godine, ali su nakon tog čina sabotaže usledili i drugi napadi, među kojima je i nedavni napad bespilotnih letelica na Kremlj - navodi list i dodaje da su ti napadi otvorili pitanja u veti s jednom od glavnih obaveza CIA u sferi obaveštajnog rada, a to je raspolaganje informacijama o tome šta planiraju Ukrajinci i uticaj na njih, kao i poštovanje „tajnog dogovora s Moskvom“.

Poljska - hab za saradnju CIA sa špijunima

Prema navodima „Njuzvika“, CIA Poljsku koristi kao hab za komunikaciju sa svojim agentima u Rusiji i Ukrajini.

- Iz Poljske operativci CIA mogu da se povežu s brojnim agentima, uključujući ukrajinske i ruske špijune. Gotovo svi saradnici specijalnog centra CIA, koji sarađuju s ukrajinskim partnerima i snagama za specijalne operacije 20 zemalja, smešteni su u bazama u Poljskoj - navodi list, uz napomenu da je upravo saradnja CIA s poljskim vlastima pomogla da se reši diplomatska kriza u novembru 2022. godine, posle pada rakete u blizini poljskog sela Pševoduv.

CIA, se pored toga, bavi i borbom protiv korupcije, zbog isporuka oružja Kijevu preko Istočne Evrope, vrednih milijarde.
 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija