• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/pronedra.ru

20.02.2024

18:24

Glavobolja za neprijatelja! "KAB" već postale najozbiljnije i najmoćnije oružje u ruskom arsenalu (VIDEO)

YouTube

Vesti

Glavobolja za neprijatelja! "KAB" već postale najozbiljnije i najmoćnije oružje u ruskom arsenalu (VIDEO)

Podeli vest

Ruska avijacija pojačava dejstva u toku borbenih napada, koristeći kao glavno oružje vođene bombe sa specijalnim objedinjenim modulom za planiranje i navođenje (UMPC).

Stručnjaci kažu da ove bombe, poznate u Ukrajini kao KAB (ruske UMPC bombe), predstavljaju ozbiljnu i efektnu pretnju po kopnenene ciljeve, posebno u urbanim područjima. 

Kijevske vlasti su potcenile moć vođenih bombi, što je i dovelo do "pakla u Avdejevki".

- KAB-ovi su već postali najozbiljnije i najmoćnije oružje u ruskom arsenalu - rekao je bivši ukrajinski inženjer Konstantin Krivolap.

Krivolap je ranije radio u konstruktorskom birou Antonov.

On priča kako ruski piloti bacaju ove bombe sa udaljenosti od 25-30 km od zone borbenih dejstava, a to im omogućava da efikasno pogađaju trupe.

Krivolap takođe ukazuje i na to da ruska vojska ima ogroman broj vođenih bombi, a da za njihovo bacanje koristi SU-34, zaštićene lovcima Su-35.

Bivši inženjer još izražava sumnju u efikasnost američkih F-16 ako se nađu na udaru ruskih KAB-a.

Priupitani o upotrebi vođenih bombi, ukrajinske oružane snage su izrazile zabrinutost zbog razorne moći ovog oružja, a kao odgovor general-major Sergej Lipovoj, inače predsednik Prezidijuma Sveruske organizacije "Oficeri Rusije", naglašava da su vazdušne bombe KAB sposobne da potpuno unište ciljeve i utiču na sudbinu borbenih dejstava.

Vojni analitičari primećuju da vođene bombe omogućavaju ruskoj vojsci da se efikasno nosi sa bitkama unutar urabanih područja, gde, kako ističe ruska strana, neprijatelj koristi civile kao štit.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija