• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.05.2024

22:44

(UŽIVO) Putin stigao u Minsk! Ukrajinci prete dronovima "si bejbi" - ovo je meta!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Putin stigao u Minsk! Ukrajinci prete dronovima "si bejbi" - ovo je meta!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 819. dan.

Putin stigao u Minsk! Počinje zvanična poseta Belorusiji

Ruski predsednik Vladimir Putin doputovao je u dvodnevnu zvaničnu posetu Minsku, javlja dopisnik RIA Novosti.

Avion ruskog predsednika sleteo je na aerodrom u Minsku, gde ga je dočekao predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko. Kako je saopštila pres-služba Kremlja, poseta se odvija na Lukašenkov poziv.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov ranije je rekao da će dva lidera imati "opsežan razgovor" u četvrtak uveče, a da će petak "biti ceo dan zvanične posete".

Kako je saopštila Lukašenkova pres služba, sastanak šefova država 24. maja biće održan u Palati nezavisnosti u Minsku, prvo u užem, a zatim u proširenom formatu.

 

Putinova čelična metla - u Rusiji su uhapšena četiri generala, mislili su da su nedodirljivi, posle ovog ništa neće biti isto!

 

Sastanak u Kalinjingradu

Ruska delegacija sastaće se sa generalnim sekretarom IAEA Rafaelom Grosijem 28. maja u Kalinjingradu, a glavna tema biće situacija u Zaporoškoj nuklearki, rekao je stalni predstavnik Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov.

 

(VIDEO) Zelenski u podrumu Ramzana Kadirova?! Hit! Videćemo da li će san čečenkog lidera da se ostvari!

 

Dronovi "si bejbi"

Služba bezbednosti Ukrajine ponovo preti napadima na Krimski most. nazivajući ga "prioritetnim ciljem".

- Uz pomoć dronova, višecevnih bacača raketa, specijalna služba može suštinski da poveća spisak potencijlanih ciljeva na moru. Jedan od prioritetnih ciljeva, prema Vasiliju Maljuku, je i Krimski most koji je dva puta pogođen između ostalog morskim dronovima 'si bejbi' - navodi se u saopštenju objavljenom na Tleegramu SBU.

 

Šta se dešava, Rusi uklonili granične oznake sa Estonijom! Moskva menja linije razdvajanja država u Baltičkom moru!

 

Novi paket pomoći Ukrajini iz SAD

Sjedinjene Države bi 24. maja mogle da objave novi, dodatni, paket pomoći Ukrajini u iznosu od 275 miliona dolara, javlja AP pozivajući se na izvore.

Paket bi obuhvatio rakete za sisteme "hajmars" i artiljerijska municija.

 

Putin potpisao! Ovo su detalji ukaza

 

Elektrana Zaporožje isključena sa dalekovoda


Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) saopštila je da je Zaporoška nuklearna elektrana isključena sa glavnog spoljnog dalekovoda.

- Zaporoška nuklearna elektrana danas je izgubila vezu sa jedinim preostalim spoljnim dalekovodom od 750 kV zbog kratkog spoja, zbog čega se elektrana sada oslanja na jedini rezervni vod - saopštila je agencija na mreži „Iks“.

Šef Šef IAEA Rafael Grosi istakao je da je elektrana i dalje u opasnosti, s obzirom na aktuelni sukob.

Kasnije se oglasila pres-služba Zaporoške nuklearke, koja je saopštila da nema pretnji da se naruše bezbednosne granice.

- Uzroci isključivanja se utvrđuju. Zaporoška elektrana se snabdeva preko dalekovoda od 330 kV "Ferosplavna" - navodi se u saopštenju.

Kako je precizirano, radijacija u elektrani i okolini je u normalnim vrednostima. Trenutno su svi blokovi elektrane isključeni i u hladnom su stanju.

Oprema se održava u skladu sa propisima uz strogu kontrolu normi radijacione bezbednosti, poručuju iz elektrane.
 

 

Ruski PVO uništio dronove iznad Rusije!

Ruski PVO sistemi oborili su oko 14.15 dron iznad Belgorodske oblasti Rusije, saopštilo je Ministarstvo odbrane, dodajući da je oko 14 časova ukrajinski dron uništen iznad Tatarstana. Prethodno su dva drona avionskog tipa neutralisana iznad Belgorodske oblasti.

 

Šta se ovo dešava?! Uhapšen još jedan ruski general! Cela država na nogama, u toku nemilosrdna čistka Generalštaba!

 

Serija snažnih eksplozija u Harkovu

U Harkovu je odjeknulo desetak eksplozija, saopštio je gradonačelnik grada Igor Terehov.

 

Opa! Ovo je sledeći lider Rusije?! Putin možda već odabrao naslednika! Spasao ga od medveda, bio ključan za pripajanje Krima...

 

Napad na Novoandrejevku

Na Novoandrejevku u Zaporoškoj oblasti, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, izveden je napad, izjavio je za Sputnjik koordinator nikolajevskog proruskog ilegalnog pokreta Sergej Lebedev.

On je dodao da su na hersonskom pravcu izvedeni napadi na ukrajinske diverzantske grupe koje su nameravale da se iskrcaju na ostrvima kod Antonovskog mosta.

Prema njegovim rečima, u Aleksandrovki u Nikolajevskoj oblasti uništena su mesta razmeštanja i skladišta municije Oružanih snaga Ukrajine.

Napadi su takođe izvedeni na predgrađe Visokopolja u Hersonskoj oblasti pod kontrolom Kijeva, na napušteni aerodrom, odakle Oružane snage Ukrajine lansiraju dronove. U tom pravcu nalazi se i stajalište za mehanizaciju gde se, prema izveštajima otpora, nalazila vojna tehnika.

 

Kakv šok za Zapad! Zakleti protivnici Rusa odbili da otvore novi front protiv Putina! "Neće biti ni ukrajinizacije, ni Majdana..."

 

Ruski PVO sistemi obaraju dronove

Ruski PVO sistemi su tokom protekle noći oborili 35 raketa „vampir“ i „oljha“, kao i tri drona na nebu iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

 

Ruski lovci uništili ukrajinsko uporište

Lovci Su-34 izveli su napad na uporište i ljudstvo ukrajinske vojske u zoni odgovornosti grupe snaga „Istok“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Napad je izveden nevođenim avionskim bombama FAB-500 sa univerzalnim modulom za planiranje i korekciju.

 

Ruska artiljerija uništila sprečila ukrajinsku rotaciju

Vojnici artiljerijske jedinice grupe snaga „Centar“ podržali su ofanzivu motorizovanih jedinica, uništivši iz artiljerijskog oruđa „msta S“ vatrene položaje i sprečivši rotaciju ukrajinskih jedinica na avdejevskom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Snažne eksplozije u Belgorodu

Serija od nekoliko desetina eksplozija odjeknula je tokom jutra u Belgorodu.

Gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov saopštio je nakon toga da su ruski PVO sistemi oborili nekoliko vazdušnih ciljeva na prilazu Belgorodu, a granate su pogodile dva dečja kampa.

Prema preliminarnim podacima nije bilo žrtava, precizirao je Gladkov na svom Telegramu.

On je dodao da su na tri privatne kuće u selu Tavrovo u ukrajinskom napadu polomljeni prozori, oštećeni krovovi, fasade i ograde.
 

 

Hitno! Amerika se oglasila o dogovoru Kine i Rusije o Ukrajini! Britanci izveštajem izazvali globalnu uzbunu!

 

Hronika specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini

Tokom dana, Oružane snage Rusije izvele su nekoliko udara na ciljeve na teritoriji pod kontrolom neprijatelja. Konkretno, tokom sledećeg napada na aerodrom u blizini Dnjepropetrovska, uništen je lovac MiG-29.

Na pravcu Slobožansko, nastavljaju se teške borbe u Volčansku, priroda okršaja prelazi u pozicionu. Ukrajinske formacije granatiraju Belgorodsku oblast i koriste bespilotne letelice kamikaze.

U pravcu Bahmuta, ruske snage pojačavaju intenzitet napada na Časov Jar i uspele su da zahvate višespratnice na istoku grada. Prema nekim izveštajima, južno Kleščejevka i okolni visovi su oslobođeni.

U pravcu Avdejevke, borbe su izbile na periferiji Novoaleksandrovke, a u Solovjevu je situacija i dalje teška zbog velike aktivnosti neprijateljskih UAV operatera.

Na pravcu Donjecka vode se borbe u Krasnogorevki, gde neprijatelj drži položaje u visokim zgradama uprkos višestrukim artiljerijskim i vazdušnim udarima.

U Staromjerskom i Urožajnom u pravcu Vremjevskog, ruski jurišni avioni napredovali su nekoliko stotina metara u granicama naseljenih mesta, a u Bolšoj Novoselki ponovo je pogođen most koji je prethodno obnovio neprijatelj.

 

 

Kolaps Ukrajine! Najžešći antirusi otkazali poslušnost! Nacionalističke brigade šokirale Zelenskog: Bacili su oružje...

 

Ukrajina: U napadu ruskog drona poginuo policajac na putu da evakuiše civile

Ukrajinski policajac je poginuo nakon što je ruski dron bacio ekspoloziv na policijsko vozilo koje je bilo na putu da evakuiše civile u pograničnom gradu u severoistočnoj oblasti Harkov, saopštio je danas ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Igor Klimenko.

 

 

Dramatične vesti iz Rusije! Granice Evrope se nepovratno menjaju: Ove države nikada više neće biti iste!

 

Sijarto: Sankcije nisu dovele do sloma Rusije

Mađarski šef diplomatije Peter Sijarto podseća EU da antiruske sankcije nisu dovele do sloma Rusije niti do kraja sukoba, već da je stradala evropska ekonomija.

 

Zelenski i dalje moli za "patriote"

Predsednik Volodimir Zelenski, u još jednoj molbi zapadnim partnerima za isporuku sistema "patriot", kaže da je uveren da će postavljanje nekoliko sistema u blizini linije fronta omogućiti zaštitu Ukrajine, jer Rusi neće imati više čime da lete.

Za to vreme ruska vojska je u Južnom vojnom okrugu započela prvu fazu vežbe sa praktičnom obukom za pripremu i upotrebu nestrateškog nuklearnog naoružanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20