• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.05.2024

12:10

(VIDEO) Šta reče?! Sramotna izjava Bajdena razbesnela Rusiju! Moskva mu hitno odgovorila: Pati od sindroma...

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Šta reče?! Sramotna izjava Bajdena razbesnela Rusiju! Moskva mu hitno odgovorila: Pati od sindroma...

Podeli vest

Pojedini savremeni američki lideri pate od sindroma istorijskog revizionizma. Otišle su generacije lidera koji su lično učestvovali u Drugom svetskom ratu i koji nikada sebi ne bi dozvolili da prećute odlučujući doprinos SSSR-a uništavanju Trećeg rajha, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Ovo saopštenje usledilo je povodom izjave lidera SAD Džozefa Bajdena da su Amerikanci bili ti koji su "bukvalno spasili svet" i Evropu u Drugom svetskom ratu.

Bajden je prilikom govora na Arlingtonskom vojnom groblju prećutao veliku žrtvu i odlučujući doprinos sovjetskih vojnika i vojnika drugih zemalja konačnom slomu nacizma, ali bilo bi ipak čudno očekivati od onih koji danas finansiraju i opskrbljuju oružjem neonacistički režim u Kijevu da budu zahvalni narodima SSSR-a zbog pobede nad nacizmom, istaklo je rusko ministarstvo. 

Ipak, Moskva podseća da su Dvajt Ajzenhauer i Džon Ficdžerald Kenedi pamtili reči zahvalnosti i ushićenja Frenklina D. Ruzvelta povodom uspeha Crvene armije, te da oni "nikada sebi ne bi dozvolili da prećute odlučujući doprinos SSSR-a".

"U ovakvim uslovima Rusija pokazuje spremnost da i bez SAD sačuva sećanje na pobedu saveznika 1945. godine", poručuje Moskva i dodaje:

"9. maja ceo svet je uživo gledao i imao prilike to da čuje tokom govora predsednika Rusije na Paradi pobede na Crvenom trgu."

- Rusija nikada nije umanjivala značaj drugog fronta i pomoći saveznika. Odajemo počast hrabrosti svih vojnika antihitlerovske koalicije, članova Otpora, partizana, hrabrosti naroda Kine koji se borio za svoju nezavisnost protiv agresije militarističkog Japana. I uvek ćemo pamtiti i nikada nećemo zaboraviti našu zajedničku borbu - rekao je tada Vladimir Putin. 

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov takođe je komentarisao Bajdenovo prećutkivanje značaja vojske SSSR-a za svet. On je ocenio da američke vlasti nastavljaju sa politikom umanjivanja značaja SSSR-a u pobedi nad fašizmom, te je dodao da Rusija to neće dozvoliti i da će se boriti protiv menjanja istorije. 

- Ne postoji nijedna država na svetu koja je izdržala više od nas u borbi protiv nacističke Nemačke i njenih satelita. Nećemo dati da se zaboravi da je naš narod žrtvovao 27 miliona života - naglasio je ruski diplomata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija