• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.06.2024

11:40

Opasna najava britanskog admirala! Da li će Rusija stvarno ovako završiti?! Putin ovo ni u ludilu neće dozvoliti!

Informer

Vesti

Opasna najava britanskog admirala! Da li će Rusija stvarno ovako završiti?! Putin ovo ni u ludilu neće dozvoliti!

Podeli vest

Načelnik britanskog vojnog generalštaba admiral Toni Radakin izjavio je danas da ruski predsednik Vladimir Putin ne želi direktan sukob sa NATO i nuklearni rat, i ocenio da će Ukrajina pobediti u ratu.

Govoreći u intervjuu povodom obeležavanja 80 godina od Bitke za Normandiju, Radakin je uporedio savezničke napore protiv nacističke Nemačke i današnju podršku koju Zapadne države pružaju Ukrajini.

- To je ekonomski rat. To je logistički rat. To je rat industrijske proizvodnje i političke volje - rekao je Radakin, dodajući da Rusija ima 11 odsto ukrajinske teritorije pod svojom kontrolom, naspram 17 odsto teritorije koju je kontrolisala u martu 2022. godine.

Upitan da li je siguran da će Ukrajina pobediti u ratu, Radakin je izjavio je "veoma samouveren" da će se to dogoditi.

- Do kraja juna, ukupni gubici Rusije biće 500.000 ljudi, ranjenih i ubijenih. Već smo prošli 800 dana u ratu za koji je Putin očekivao da će trajati tri dana - naveo je Radakin.

On je dodao da Rusija i Kina ne bi mogle da poraze napad sličnom napadu Irana na Izrael, kao što su to učinile SAD i njene države saveznice, prenosi Skaj njuz.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Cela Evropa na nogama! NATO kreće da spaljuje Rusiju! Oglasio se oficir: Nisu nas zavarali, znamo ko lansira...
HOROR

Cela Evropa na nogama! NATO kreće da spaljuje Rusiju! Oglasio se oficir: Nisu nas zavarali, znamo ko lansira...

Diskusija koja se danas rasplamsala u zapadnom vojno-političkom establišmentu i medijima po pitanju mogućnosti da se Kijevu dozvoli upotreba visokopreciznog raketnog oružja na teritoriji takozvane Stare Rusije je samo pokušaj da se stvori zamagljena slika. O ovome piše Roman Škurlatov, rezervni potpukovnik, predsednik upravnog odbora sveruske organizacije „Oficiri Rusije“.

03.06.2024

11:10

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija