• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

07.06.2024

22:20

Granatirano Sadovo! Rusi zauzimaju nove teritorije za 30 dana?! Zelenskom se još vlada

Reuters

Vesti

Granatirano Sadovo! Rusi zauzimaju nove teritorije za 30 dana?! Zelenskom se još vlada

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 835. dan.

Udarno! Rusija raspisala poternicu za Julijom Timošenko!

Raste broj žrtava u selu Sadovo

Broj žrtava tokom granatiranja sela Sadovo u Hersonskoj oblasti porastao je na 21, od kojih je jedno dete, saopštio je gubernator Vladimir Saldo.

- Postoji 21 žrtva i troje teško povređenih koji su evakuisani i prebačeni u obližnju bolnicu - rekao je on, dodajući da je napad izveden sa desne strane Dnjepra.

Prema njegovim rečima, prvi napad na prodavnicu izveden je navođenom avio-bombom, a drugi je izveden raketnim sistemom „himars“.

 

Pretili ste Vašingtonu, sada gledajte! Kako Ameri okrenu sve u svoju korist, sada će još Rusija i Kina biti krive što oni započinju nuklearni sukob

 

Napad!

Ukrajinska vojska napala je dronovima dva automobila u Belgorodskoj oblasti, ima povređenih, rekao je gubernator regiona Vjačeslav Gladkov.

 

Granatirano Sadovo

Ukrajinska vojska granatirala je selo Sadovo u Hersonskoj oblasti, a granata je pala na prodavnicu i tom prilikom poginulo je 19 ljudi, saopštio je gubernator Vladimir Saldo.

Kako je rekao, granata je pala u trenutku kada se u prodavnici nalazilo mnogo ljudi, pored 19 poginulih ranjeno je još najmanje petoro civila.

 

Rusija zauzima teritorije za 30 do 60 dana

Rusija bi u narednih mesec ili dva mogla da zauzme borjne ukrajinske teritorije uključujući i Odesu, upozorio je pukovnik američke vojske u penziji Leri Vilerson.

- Pogledao sam kartu i video koju je sve teritoriju zauzela Rusija i šta bi mogla da zauzme u narednih 30 do 60 dana. Odesa će pasti, Ukrajina neće imati izlazak na Crno more, može da zaboravi na trgovinu žitom - rekao je on.

Takođe je rekao i da su sve izjave zapadnih političara o tome da Ukrajina može da pobedi Rusiju apsurdne, te da ukoliko se konflikt nastavi, Kijev će ostati bez ogromne teritorije.
 

Počelo je! Vašington sam sebe stavio na nišan Rusije! Ne shvataju kakve će biti posledice

 

Zelenskom se još vlada

Predsednik Vladimir Zelenski rekao je da ukrajinski narod priznaje i utvrđuje njegov legitimitet, dok je kritikovao legitimitet ruskog predsednika Vladimira Putina.

- Legitimitet predsednika Zelenskog priznaje narod Ukrajine. Naš narod je slobodan. Putinov legitimitet priznaje samo drug Putin - rekao je Zelenski na konferenciji za novinare u Parizu.

 

Rusi našli rešenje za najmasovnije oružje! Inspiracija im bili "prašinari" i gusari, svaki "kalaš" će imati ovaj dodatak! (VIDEO)

 

Nove informacije iz Luganska

U ukrajinskom raketiranju Luganska oštećeno je 33 višespratnih stambenih zgrada, dve škole i tri vrtića, dok je broj povređenih porastao do 53.

Prema navodima ministarke zdravlja LNR Natalije Paščenko, ukupno je poginulo četvoro ljudi, a 10 je u teškom stanju.
 

 

(FOTO) Pometnja na Zapadu zbog satelitskih snimaka! Nestale ruske "Crne rupe", ako su aktivirane - jasno je gde plove!

 

Peskov: Agresivan rečnik prema Putinu ne ide u prilog Bajdenu

Agresivan rečnik američkog predsednika Džozefa Bajdena na račun predsednika Rusije Vladimira Putina ne ide u prilog američkom lideru, ocenio je portparol Kremlja.

Naime, Bajden je za Ej-Bi-Si rekao da zna Putina 40 godina, kao i da ruski lider nije pristojan čovek, već diktator.

"Svaki put se pitamo šta je tačno imao u vidu predsednik Bajden. Već sam govorio da takav agresivan rečnik prema ruskom predsedniku ne ide u prilog američkom lideru. Putin na to nije reagovao i neće ni reagovati, ali žalimo što se u politici na tako visokom nivou koristi ovakav rečnik i izrazi", ukazao je portparol Kremlja.

 

Orban otkrio, veoma je blizu sudar Mađarske sa NATO! Lažu vas da neće biti eskalacije sukoba!

 

Izveštaj MO: Francuska od 1. januara isporučila Ukrajini opremu vrednu 420 miliona evra

Francuska je za prva četiri meseca 2024. Ukrajini isporučila vojnu opremu u vrednosti od ukupno 420 miliona evra, a Pariz je odvojeno isplatio 900 miliona evra Evropskom fondu za mir, navodi se u ažuriranom izveštaju francuskog Ministarstva odbrane o vojnoj pomoći Ukrajini.

U prvim mesecima godine, Francuska je Ukrajini isporučila isporučila obroke (više od 100.000 jedinica), uređaje za noćno osmatranje (1.526 jedinica), 15 protivtenkovskih sistema, 34 oklopna i medicinska vozila, 19 čamaca Zodiac Futura, 60 izviđačkih bespilotnih letelica, kao i malokalibarsko oružje, gorivo i municiju, dodaje se u izveštaju. Istaknuto je da je Francuska isporučila bombe vazduh-zemlja, uključujući 63 bombe modela Mk81 i neodređeni broj AASM bombi.

Ovi finansijski napori praćeni su akcijama u oblasti obuke kadrova, a od početka godine u armijama Poljske i Francuske već obučeno skoro 2.000 ukrajinskih vojnika. '

- U isto vreme, Francuska doprinosi bezbednosti istočnog krila Evrope preko kopnenog razmeštanja u Rumuniji i Estoniji, privremenog vazdušnog razmeštanja u Litvaniji, kao i stalnim pomorskim prisustvom na Baltiku i Mediteranu - navodi francusko Ministarstvo odbrane.

Francuski predsednik Emanuel Makron u četvrtak je najavio pošiljku francuskih borbenih aviona Miraž-2000 u Ukrajinu i obuku dodatnih ukrajinskih vojnika u okviru podrške Kijevu.

 

Smehotresno! Putin šaljivo odgovorio: "stavićemo ga u supu", kada je sa petlom palo poređenje! (VIDEO)

 

Fijasko konferencije o Ukrajini: Ni Gutereš neće putovati u Švajcarsku

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš neće učestvovati na konferenciji o Ukrajini koja će biti održana u Švajcarskoj, saopštila je njegova kancelarija.

- Gutereš neće putovati, ali će Ujedinjene nacije biti zastupljene na odgovarajućem nivou - rekao je portparol Guterešove kancelarije Stefan Dižarik, prenose "RIA Novosti".

Forum će biti održan 15. i 16. juna u okolini Lucerna u Švajcarskoj. Rusija neće biti učesnica sastanka.

Moskva ideju o mirovnoj konferenciji smatra neprihvatljivom iz razloga što je reč o neodrživoj "formuli mira" koja ne uzima u obzir ruske interese.

Ranije je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, govoreći o konferenciji, istakao da se sve svodi na formulisanje ultimatuma Rusiji.

 

Šokantno otkriće! Rusija je već poslala oružje trećim zemljama da uzvrate Americi! Odgovor če biti brutalan

 

Rusija se ovome nada! Spisak je u rukama Kijeva, sada glavnu ulogu igra Jermenija! Zaharova: Podelite i sa nama!

 

U Lugansku i dalje opasno!

I dalje postoji opasnost od urušavanja petospratnice u Lugansku u kojem se ulaz zgrade srušio nakon raketnog napada ukrajinske vojske, saopštila je vlada LNR.

 

Ovo se desi kad se igraš sa Rusijom! Snimak Makronovog uhvaćenog špijuna - debela opomena Zapadu! (VIDEO)

 

Poznat broj ranjenih u Luganskoj

Oko 10 stanovnika Luganske Narodne Republike ranjenih tokom ukrajinskog granatiranja Luganska u teškom je stanju, izjavila je ministar zdravlja LNR Natalija Paščenko.

Prema njenim rečima, u raketnom napadu na grad ranjeno je 46 osoba, uključujući četvoro dece, a četiri osobe su poginule.

 

Špigl objavio poverljiva dokumenta Berlina! Više nije tajna, u Nemačkoj nedovoljan broj vojnika za rat sa Putinom!

 

Nova ulaganja u rat

Holandija će zajedno sa Danskom uložiti 400 miliona evra u švedski fond za proizvodnju borbenog vozila CV-90 za Ukrajinu, saopštila je holandska vlada.
 

 

Ko je bio prisutan kada su američke rakete lansirane na Lugansk?! Hitno se oglasilo rusko ministarstvo odbrane!

 

Nasilna mobilizacija!

Kijevski režim sprovodi nasilnu mobilizaciju u Zaporožju, gradu koji je pod kontrolom Kijeva, rekao je za Sputnjik gubernator Zaporoške oblasti Evgenije Balicki.

 

Šta se dešava na Dnjepru?!

Ukrajinske trupe sve više pokušavaju da pređu Dnjepar i učvrste se na levoj obali uzvodno od reke, rekao je guverner Hersonske oblasti Vladimir Saldo u intervjuu za RIA Novosti na SPIEF-u.

- Ako je ranije neprijatelj izabrao neke tačke koje je smatrao obećavajućim, poput Krinkija, sada pokušava u gornjem delu Dnjepra, više ne na ostrvima, već u blizini Kahovke - rekao je Saldo.

Kako je pojasnio, reč je o naselju Dnjeprjani gde je moguće brže preći Dnjepar nakon oštećenja brane kod Kahovke.

 

Američke rakete zasule Lugansk, ima mrtvih - stižu strašni snimci sa lica mesta! (VIDEO)

 

Napad na zapadu Ukrajine!

Ruske snage su tokom noći 7. juna pokrenule raketni napad na Ukrajinu, prvenstveno gađajući zapadne oblasti zemlje, javlja Kijev indipendent.

Vazduhoplovstvo Ukrajineobjavio je vazdušno upozorenje o opasnostima od raketnih udara na Ternopoljsku, Hmeljničku i Lavovsku oblast, kao i na region glavnog grada u Kijevskoj o blasti.

Vazduhoplovstvo je navelo pretnju od ruskih krstarećih raketa, bombardera Tu-95MS i dronova tipa Šahed. Više eksplozija se čulo u Hmeljničkoj oblasti oko 4:15 po lokalnom vremenu, izvestio je Suspilne.

Kao rezultat napada, izbio je požar u industrijskom objektu u Kijevskoj oblasti, saopštila je lokalna vojna uprava. Ekipe Hitne pomoći trenutno su na licu mesta kako bi procenile stepen materijalne štete.

 

 

"Rusiji da postavljaš ultimatum?!" Pobuna globalnog juga, svi staju uz Putina, ovo je brutalna poruka Zelenskom!

 

Svet nije spreman za ovo! Forin polisi objavio kako će se završiti rat u Ukrajini! "Jedna od ove tri opcije..."

 

Rusi uništili 28 dronova!

Dežurni ruski PVO sistemi su tokom protekle noći uništili 28 ukrajinskih dronova iznad Krima, Azovskog mora, Krasnodarske teitorije, Belgorodske i Rostovske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako je navedeno, režim u Kijevu je tokom protekle noći pokušao da izvede terorističke napade pomoću bespilotnih letelica protiv ciljeva u Rusiji.

"Dežurni sistemi protivvazdušne odbrane su uništili i presreli: 11 bespilotnih letelica nad Azovskim morem, 2 bespilotne letelice nad teritorijom Belgorodske i Rostovske oblasti", ​​navodi se u saopštenju.

Ukrajinske oružane snage gotovo svakodnevno pokušavaju da napadnu pogranične i centralne regione Rusije uz pomoć dronova koji presreću sisteme PVO. Najčešće su na udaru pogranični regioni - Belgorod, Kursk, Brjansk - i Krim.

 

Težak poraz ukrajinskih dobrovoljaca! Rusija ih zbrisala do poslednjeg: Nokautirani su...




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Turci obojili Dortmund u crveno, Ronaldo se sprema da obori rekord Uživo
EURO 2024

Turci obojili Dortmund u crveno, Ronaldo se sprema da obori rekord

Današnji program na Evropskom prvenstvu rezervisan je za grupu F, koja jedina nije igrala mečeve prvog kola. Stoga nema utakmice u 15.00 časova, već će program od 18.00 časova otvoriti Turska i Gruzija koje se sastaju u Dortmundu. Derbi dana je od 21.00 čas u Lajpcigu, kada će se sastati Portugal i Češka.

18.06.2024

12:57

Zabava

Umrla Tereza Vuk u 47. godini
Kultura

Umrla Tereza Vuk u 47. godini

Za svoju poslednju knjigu "Zašto moj đavo ima krila", Vukova je bila nominovana za najbolji roman u protekloj godini. Bila je i autorka knjiga "Creepiatria" i "Columniatria", a pisala je i kolumne.

18.06.2024

09:13

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija