• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.06.2024

13:40

Pakao za Ukrajinu! Rusija probila granicu na neočekivanom mestu! Izbile žestoke borbe, širi se linija velike ofanzive!

Shutterstock/Printskrin

Vesti

Pakao za Ukrajinu! Rusija probila granicu na neočekivanom mestu! Izbile žestoke borbe, širi se linija velike ofanzive!

Podeli vest

Na granici Harkovske i Belgorodske oblasti izbile su borbe na još jednom frontu, kod sela Sotnicki Kazačok. Prvi je o tome izvestio brigadni general Sergej Melnik (poznat pod nadimkom "Marsel"), kao i ukrajinski vojni analitički resurs DS.

"Situacija kod Sotnickog Kazačoka se pogoršala nakon rotacije jedinica, a neprijatelj deluje diverzantskim grupama, a ne linijskim jedinicama", navode vojni propagandisti.

Ovaj sektor se nalazi znatno zapadnije od trenutnog područja borbi na severu Harkovske oblasti.

Selo Sotnicki Kazačok ranije je pominjano u ruskim izvorima tokom upada neonacističkog  "Ruskog dobrovoljačkog korpusa" na rusku teritoriju. Iz ovog područja, borci su pokušavali da pređu granicu.

Foto: Printscreen

 

Novi prodor ruskih snaga dolazi u trenutku kada se sukobi intenziviraju na nekoliko frontova.

Prema navodima ukrajinskih izvora, situacija u Sotnickom Kazačoku predstavlja izazov zbog promene taktike protivnika, koji sada koristi manje, mobilne diverzantske grupe umesto velikih linijskih formacija.

Ovaj novi front otvara pitanje o dugoročnim strategijama i mogućim ciljevima ruskih snaga u regionu.

Borbe u ovom delu granice mogu imati značajne implikacije na stabilnost šireg područja Harkovske oblasti, kao i na Bezbednosnou situaciju u Belgorodskoj oblasti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija