• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.07.2024

23:46

(UŽIVO) Raspad fronta! Rusi upadaju u centar ključnog grada! Ništa više ne sprečava Putinove trupe, upadaju pravo u grad!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Raspad fronta! Rusi upadaju u centar ključnog grada! Ništa više ne sprečava Putinove trupe, upadaju pravo u grad!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 862. dan.

(VIDEO) Odzvonilo je! Ruski raketni baraž obrušio se na Ukrajince!

Postavljene lažne mete u Sevastopolju

PVO u Sevastopolju nije funkcionisala tokom dve vazdušne uzbune, pošto je neprijatelj gađao lažne mete, rekao je guverner grada Mihail Razvožajev na kanalu STV.

- Lansirane su lažne rakete (od strane neprijatelja – prim. aut.), takozvane „mamke“ nisu funkcionisale, ali je sada pojačana budnost -  citira ga RIA Novosti .
 

Rikards šokirao Kijev i Zelenskog: Bajden je gotov, to je uvod u završetak rata u Ukrajini, ali po ruskim uslovima!

Kijev sprema "masivnu ofanzivu"

Ukrajinska vojska se sprema za eskalaciju sukoba, nakon čega će navodno početi pregovori sa Rusijom, rekao je pukovnik SBU u penziji Oleg Starikov u intervjuu Vadimu Karaševu.

- Pre početka pregovora mora da postoji komponenta eskalacije, to će biti u avgustu-septembru - rekao je on.

Prema rečima oficira, ukrajinska vojska se sprema za „odlučujući vojni događaj“. Ako se kao rezultat borbi pokaže da Oružane snage Ukrajine nisu sposobne da preokrenu sukob, Kijev će pregovarati, smatra Starikov.

Predsednik Vladimir Putin je u junu govorio o uslovima za pregovore o Ukrajini: ukrajinske oružane snage moraju biti povučene sa čitave teritorije novih regiona Rusije , dok Kijev mora da odustane od namere da se pridruži NATO-u .

- Čim Ukrajina izrazi spremnost da pristane na ove uslove, a takođe i zvanično obavesti o odustajanju od planova za ulazak u NATO, ruska strana će odmah narediti prekid vatre i započeti pregovore - rekao je predsednik.

Putin je dodao da je Rusiji potreban neutralan, vansvrsni i beznuklearni status Ukrajine za mirno rešavanje sukoba.
 

Kraj! Ušli Rusi! Povlači se ukrajinska vojska! Dugo su pružali otpor, ali pritisak Putinovih trupa je neizdrživ!

Krimski most ponovo u funkciji

Prolaz vozila na Krimskom mostu otvoren je pola sata nakon obustave saobraćaja, javio je Telegram kanal o operativnoj situaciji na mostu.

Poruka o blokadi saobraćaja vozila na Krimskom mostu primljena je u četvrtak u 15.16 po moskovskom vremenu.

- Saobraćaj vozila na Krimskom mostu je obnovljen - navodi se u poruci.
 

Šta ako Putin nestane?! Meljničenko šokirao Takera, pomenuo i Jugoslaviju! Srpski zet progovorio o najgorem mogućem scenariju za Rusiju!

 

Najvažnije iz novog brifinga ruskog Ministarstva odbrane

Oružane snage Rusije uništile su dva preduzeća ukrajinskog vojno-industrijskog kompleksa, rafineriju nafte i skladište gorivakojima se snabdevala ukrajinska vojska;

Na matičnom aerodromu uništen je avion MiG-29 Vazdušnih snaga Ukrajine;

Oružane snage Ukrajine izgubile su usled dejstava grupe snaga „Zapad“ u LNR i Harkovskoj oblasti 600 pripadnika;

Grupa snaga „Sever“ uništila je 6 ukrajinskih brigada, protivnik je tokom prethodnog dana izgubio gotovo 225 vojnika, borbeno vozilo PVO sistema „grad“;

Grupa snaga „Jug“ uništila je tokom prethodnog dana 11 terenskih skladišta municije ukrajinske vojske;

Jedinice grupe snaga „Dnjepar“ uništile su ljudstvo i tehniku tri brigade Oružanih snaga Ukrajine;
Ukrajinska vojska izgubila je gotovo 630 vojnika u zoni odgovornosti grupe snaga „Jug“;

Oružane snage Ukrajine izgubile su gotovo 140 vojnika u zoni odgovornosti grupe snaga „Dnjepar“;

Gotovo 490 vojnika i tri tenka izgubile su Oružane snage Ukrajine tokom prethodnog dana u zoni odgovornosti grupe snaga „Centar“;

Grupa snaga „Istok“ tokom proteklog dana odbila je tri kontranapada ukrajinske vojske, protivnik je u zoni odgovornosti grupe izgubio gotovo 140 vojnika,

Snage PVO Rusije tokom prethodnog dana uništile su 37 ukrajinskih dronova, avionsku bombu „hamer“, 14 granata PVO sistema.

 

 

Šta se ovo dešava?! Ukrajinci povukli šokantan potez! Rusi ih porazili na Volči, oni opet krenuli u juriš - rezultat je stravičan!

 

Ukrajina pojačala trupe na dva pravca

Ukrajina je povećala grupu trupa na donjeckom i harkovskom pravcu zbog dejstava ruske vojske, izjavio je za Sputnjik savetnik šefa DNR Jan Gagin.

 

Putin prelomio! Ukrajina dobila ponudu koja se ne odbija! Ruski ldier se javio iz Astane, predlog na stolu, ako prihvate...

 

Poljska nastoji da poveća prisustvo NATO u Istočnoj Evropi

Na samitu NATO-a u Vašingtonu Poljska će nastojati da poveća prisustvo vojske alijanse na svom istočnom krilu, izjavio je poljski predsednik Andžej Duda posle razgovora sa svojim kolegom iz Slovačke Peterom Pelegrinijem.

Prema podacima iz 2023. godine, u Poljskoj se nalazi više od 12 hiljada vojnika iz zemalja NATO-a, uključujući 10 hiljada iz Sjedinjenih Američkih Država.

 

Drama u Ukrajini! Ruska avijacija zasula predsedničku brigadu razornim projektilima! Udarene zgrade, poligoni, kasarne, komanda...

 

Dejstvuje ruska PVO

Ruski PVO sistemi oborili su oko 12 časova ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

(VIDEO) Pravili za Ukrajinu?! Fabrika oružja u SAD odletela u vazduh! Snažna detonacija u Arkanzasu, ima žrtava!

 

Vojna pomoć Ukrajini će biti glavna tema NATO samita

Vojna pomoć Ukrajini biće jedna od glavnih tema samita NATO-a, koji će biti održan sledeće nedelje, izjavio je poljski ministar nacionalne odbrane i zamenik premijera zemlje Vladislav Kosinjak-Kamiš.

Samit NATO-a održaće se u Vašingtonu 9-11. jula.

On je dodao da će još jedna tema samita biti izvršavanje obaveza zemalja-članica po pitanju visine vojnih rashoda.

Ministar je ranije izjavio da će Poljska na samitu NATO-a zahtevati da sve zemlje Alijanse ispoštuju standarde vojnih rashoda od 2 odsto BDP-a.

 

Hladan tuš za Erdogana! Moskva žestoko odbrusila turskom lideru: Neće moći...

 

Ruska PVO dejstvuje na donjeckom pravcu

Posluga raketnog sistema „pancir S1“ uništila je ukrajinski dron na donjeckom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Za uništavanje vazdušnih ciljeva „pancir“ ima 12 protivvazdušnih raketa. Osim toga, ovaj sistem je opremljen sa dva dvocevna topa kalibra 30 milimetara sa kompletom od 1.400 metaka. Sistemi stalno menjaju položaje, a po dolasku na novo mesto mogu da pređu iz režima pripravnosti u borbeni režim za 10 sekundi.
 

 

Počinje! Američki generali doneli odluku o Ukrajini! Ovo moraju brzo da urade, u suprotnom - Kijev sigurno gubi rat!

 

Hronika specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini


Ruske snage su izvele napade na industrijske objekte u Dnjepropetrovsku i uništile avion MiG-29 na aerodromu Dolgincevo u Dnjepropetrovskoj oblasti. Ukrajinske formacije su pokušale da napadnu luku u Novorosijsku bespilotnim čamcima, dok se nastavlja granatiranje pograničnih oblasti.

Na Artemovskom pravcu, ruske snage su potpuno očistile mikroregion Kanal u istočnom delu Časov Jara.

Na Aleksandro-Kalinovskom pravcu, ruske snage su se učvrstile na periferiji Družbe i zauzele veći deo Artjomova (Pivdenno).

Na Donjeckom pravcu, ruske snage napreduju u privatnom sektoru zapadno od centralnog parka u Krasnogorovki i proširile su kontrolu na prilazima ka Jasnobrodovki.

Na Ugljedarskom pravcu, jurišne grupe su se učvrstile na južnoj ivici jezera na periferiji Konstantinovke i vode borbe u dolini Ikrjanoj zapadno od Sladkog.

Na Vremevskom pravcu, ruski borci su potpuno oslobodili Staromajorsko, napredujući skoro kilometar prema Makarovki.

Ove informacije predstavljaju hroniku vojne operacije za navedeni datum, pružajući pregled trenutnih dešavanja na različitim frontovima.

 

Šta će biti sa Krimom?! Nova šok objava Rusije! Posle otkrivanja Putinovih navodnih planova, hitno se oglasila Moskva!

 

Bombardovan Harkov ima povređenih

U jučerašnjem ruskom granatiranju Harkova, povređeno je 14 ljudi, među kojima i beba, saopštilo je regionalno tužilaštvo u Harkovu.

-Povređeno je 14 osoba, među kojima su osmogodišnji dečak i dvonedeljna beba. Oštećene su privatne stambene zgrade, višespratnice, automobili, zgrada pošte, servis, sportska hala, navodi se u saopštenju, prenosi Ukrinform.

Ruske trupe su oko 16 časova izvele tri vazdušna udara na Harkov. Jedan od napada bio je na otvoreno područje na periferiji grada, a druga dva na stambene zgrade u Kijevskom okrugu.

 

Šok u Ukrajini! Ovo se nije dogodilo još od Bahmuta! Major uživo na TV lupio otrežnjujuću šamarčinu celoj naciji! "Pogledajte mapu.."

 

Rusi izveli seriju napada na Dnjepropetrovsk

Ruska vojska izvela seriju raketnih udara na kritičnu infrastrukturu ukrajinske vojske u Dnjepropetrovsku.

Lokalni izvori navode da je pogođena vojna fabrika „Južmaš“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku!
Live TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku!

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila više raketa i dronova! Premijer Slovačke Robert Fico prvi put se pojavio nakon ranjavanja. Njegova poruka bila je da bi otišao sa Orbanom u Moskvu, samo da je mogao. Na ove, ali i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Mile Pršić i general Vinko Pandurević. Uživo u program javio se i Dževad Galijašević koji je komentarisao rezultate predsedničkih izbora u Iranu, kao i Nenad Bumbić, dopisnik iz Čikaga koji je komentarisao izbore u Americi.

06.07.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ovo se ne odbija! Reprezentativac Srbije od Zenita dobija ogromnu platu, bonuse i vilu!
Fudbal

Ovo se ne odbija! Reprezentativac Srbije od Zenita dobija ogromnu platu, bonuse i vilu!

Reprezentativac Srbije Ivan Ilić (23) dobio je od ruskog Zenita ponudu iz kategorije onih koja se ne odbija! Kako prenosi italijanski "Tutomerkato", šampion Rusije platiće Torinu obeštećenje od 25 miliona evra, a mladom defanzivnom vezisti ogromnu platu, bogate bonuse, a čak će mu omogućiti i život u velelepnoj vili, kako bi mu boravak u Sankt Peterburgu bio maksimalno komforan.

06.07.2024

19:18

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija