• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

09.07.2024

17:30

Treći svetski rat će početi u SAD, a ne u Ukrajini! Bajden i ekipa ne razumeju šta se dešava i koliko je Rusija ozbiljna!

Reuters/Shutterstock

Vesti

Treći svetski rat će početi u SAD, a ne u Ukrajini! Bajden i ekipa ne razumeju šta se dešava i koliko je Rusija ozbiljna!

Podeli vest

Donald Tramp je u pravu kad govori da bi Amerika mogla da izazove novi globalni rat ako želi da dodatno eskalira ukrajinski sukob. Ali, još veća opasnost za Sjedinjene Države predstavlja migraciona kriza koju dozvoljava Bajdenova administracija jer bi, čak i ako se granice sa Meksikom zatvore, mogla da izazove neviđene potrese unutar zemlje, upozorio je pukovnik američke vojske Daglas Mekgregor.

U intervjuu Danijelu Dejvisu, bivši savetnik šefa Pentagona je u nastavku ukazao kako je Rusija je uvek imala ogromne mogućnosti za horizontalno zaoštravanje bilo kakvog sukoba sa SAD ili bilo kojom drugom zemljom. 

- Drugim rečima, Rusija ima pouzdane snage koje može da upotrebi protiv nas na mnogo različitih načina. Ne samo vojno, već i ekonomski, finansijski, diplomatski, strateški. U Bajdenovoj administraciji jedva da razumeju šta je u pitanju i koliko je Rusija ozbiljna. Rusi ne blefiraju: ako kažu da će nešto učiniti, oni to rade. Oni to možda neće učiniti tako brzo ili tačno na način na koji očekujete, ali će to ipak učiniti".

Mekgregor je na temu potencijalne eksplozivnosti američke unutrašnje situacije ukazao da svi trenutno ignorišu situaciju na granici, a Hezbolah ima veliku aktivnu ćeliju u Meksiku. 

- Sada su se agenti Hezbolaha infiltrirali u sve naše države. Nisu jedini - ima i dosta pripadnika Islamske države. Meksiko nije prijateljski nastrojen prema nama, a tamošnja vlada je samo paravan. Tom državom upravljaju karteli, to je država organizovanog kriminala. Niko ne priča o tome. I očigledno to nije važno nikome od predsedničkih kandidata, a nije dovoljno samo reći da ćete zatvoriti granicu, kako govori Tramp.

Ako se, navodi on, granica zatvori, unutar SAD će se rasplamsati rat sa kartelima zbog čijeg profita Amerikanci umiru ili postaju narkomani. Ti karteli zarađuju milijarde dolara. Čim taj tok novca prestane, problemi će se pojaviti unutar Sjedinjenih Država.

- Povrh svega, u SAD je mnogo miliona ljudi iz različitih delova sveta, o kojima ništa ne znamo i koji će delovati unutar zemlje. A nemamo pojma koliko će se njih udružiti sa narkomafijom i pomoći joj na našu štetu. To ne možemo ni da zamislimo. O takvim stvarima se ne govori. Zato Tramp govori o trećem svetskom ratu. Dobićemo ga ovde, u našoj zemlji. Veće su šanse da počne ovde nego bilo gde drugde - istakoa je Mekgregor i dodao kako je trenutno najveća opasnost ono što se dešava na Bliskom istoku. 

- Na istoku Ukrajine se već sve privodi kraju. Nije ostalo mnogo Ukrajinaca - jasan je on.

Foto: shutterstock/reuters/printscreen

Pukovnik vosjka SAD Daglas Mekgregor upozorava Amerikance na katastrofalan scenaario koji neminovno dolazi

Mekgregor je upozorio Amerikance da je američkoj političkoj, ekonomskoj i vojnoj globalnoj hegemoniji došao kraj. 

- Tektonske ploče međunarodnog sistema se pomeraju, uništavajući reakcionarni posleratni svetski poredak koji je uspostavio Vašington. Politika američkih vlasti uništava živote desetina miliona ljudi, kako unutar SAD, tako i u inostranstvu. Krijući se iza priče o demokratiji, stvaramo pustoš od Kabula do Bagdada, od Bagdada do Damaska, od Damaska do Bengazija i od Bengazija do Kijeva.
           
Ukrajinci, naveo je, žive u paklu, koji im je stvorila politička klasa u Vašingtonu. 

- Zemlji je sada potreban mir i humanitarna pomoć, a ne povećanje snabdevanja naoružanjem koje ništa neće promeniti na bojnom polju. Nepromišljene akcije Vašingtona u Ukrajini i njegova bezuslovna podrška nemilosrdnom ratu razaranja u Gazi nanose nepopravljivu štetu američkim interesima. Štaviše, prete da izazovu mnogo širi sukob sa nuklearnim silama.

  Mekgregor nema dilemu i ističe da je pokušaj Amerike da izoluje Rusiju bio uzaludan i doveo je do izolacije samog Vašingtona. 

Umesto da se pridruže zapadnim sankcijama, sile globalnog juga u nastajanju produbljuju ekonomske veze sa Moskvom i Pekingom. Ako Amerika želi da obezbedi ulogu u međunarodnom sistemu u nastajanju, ona mora biti vitalna, pozitivna sila za svetsku stabilnost i mir. Trebalo bi da se prilagodi novom međunarodnom sistemu i da prestane da se drži prošlosti - rekao je američki pikovnik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)
Live TV

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)

Jedan od scenarija je da je atentat na Trampa organizovao jedan mladić, ali sa druge strane, teorija je da je to organizovao sam Tramp kako bi obezbedio svoju pobedu na izborima. Obe teorije imaju smisla i obe imaju relativno adekvatne argumente. Šta je bliže istini? Na tu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Ivan Pajović, ekonomista i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

15.07.2024

16:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52