• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.08.2024

11:40

Građanski rat?! Bajden najavio krvoproliće u Americi! Zloslutna izjava predsednika digla naciju na noge!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Građanski rat?! Bajden najavio krvoproliće u Americi! Zloslutna izjava predsednika digla naciju na noge!

Podeli vest

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da nije siguran u miran prenos vlasti u SAD ako republikanski kandidat Donald Tramp izgubi predsedničke izbore 5. novembra.

- Ako Tramp pobedi, onda ne. Nisam siguran. Mislim, ako Tramp izgubi, onda uopšte nisam siguran - rekao je na pitanje da li je uveren u miran prenos vlasti u januaru 2025. godine.

Rojters navodi da je tokom kampanje u martu u Ohaju, Tramp upozorio na "krvoproliće" ako ne pobedi na izborima.

On je to izjavio dok je govorio o potrebi da se zaštiti američka auto-industrija od strane konkurencije a kasnije je, kako prenosi Rojters, objasnio da je upotrebio reč "krvoproliće" misleći na zaštitu nacionalne auto-industrije.

- On misli ono što kaže. Ne shvatamo ga ozbiljno. On to misli. Sva ta priča o krvoproliću ako izgubimo - rekao je Bajden za Si-Bi-Es njuz.

Tramp je tvrdio da je pokraden na predsedničkim izborima 2020. godine i protiv njega su podignute krivične optužnice u Vašingtonu i Džordžiji zbog pokušaja nezakonitog poništavanja rezultata.

Bajden je povukao svoju kandidaturu prošlog meseca nakon što su ga njegove demokratske kolege pozvale da se povuče zbog lošeg nastupa na debati protiv Trampa, koji je pokrenuo pitanja, između ostalih, o Bajdenovom zdravlju.

Potpredsednica SAD Kamala Haris prikupila je najviše glasova za nominaciju umesto Bajdena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Dinosauri i vile u zvezdanoj čaroliji: Nova Vulkančić izdanja u prodaji
Kultura

Dinosauri i vile u zvezdanoj čaroliji: Nova Vulkančić izdanja u prodaji

Zamislite svet u kom praistorijska bića, čarobne vile i svetlucave zvezde spajaju svoje čari kako bi stvorili priče koje fasciniraju i inspirišu mališane. Vulkančić vas poziva da u novim dečjim knjigama osetite magičan doživljaj koji nadmašuje obične priče i omogućava deci da urone u svet gde mašta nema granica, i gde svaka stranica donosi novo uzbuđenje.

08.08.2024

13:02

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija