• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

08.09.2024

23:30

Potpuna dominacija! Predsednik Alžira osvojio drugi mandat sa 95% glasova!

Tanjug/AP

Vesti

Potpuna dominacija! Predsednik Alžira osvojio drugi mandat sa 95% glasova!

Podeli vest

Predsednik Alžira Abdelmadžid Tebun osvojio je drugi mandat pošto je dobio 95 odsto glasova birača na izborima koji su održani u subotu, pokazuju zvanični preliminarni rezultati koje je danas objavila alžirska izborna komisija.

Prema tim rezultatima, njegov protivkandidat umereni islamista Abdelali Hasani Šerif osvojio je tri odsto glasova, a umereni sekularista Jusef Aušiš dva odsto, preneo je Rojters.

Izlaznost je bila 48 odsto, saopštila je izborna komisija, što je povećana izlaznost u odnosu na 2019. godinu kada je bila 40 odsto. 

Izborni štab Hasanija Šerifa saopštio je da su zvaničnici na biračkim mestima bili pod pritiskom da "naduvaju" rezultate, kao i da je bilo i drugih propusta u toku izbornog procesa.

Pravo glasa imalo je više od 24 miliona Alžiraca. 

Tebun je prvi mandat osvojio na izborima u decembru 2019. godine, a obavlja i funkciju ministra odbrane.

Prethodno je bio premijer Alžira od 20. maja do avgusta 2017. godine, a bio je i ministar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija