• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.09.2024

00:15

(VIDEO) Svetska bruka američkog "čudesnog" oružja! Ruski "kornet" ga dočekao i spalio u sekundi, snimak iz drona dokazuje sve!

Shutterstock/video printscreen

Vesti

(VIDEO) Svetska bruka američkog "čudesnog" oružja! Ruski "kornet" ga dočekao i spalio u sekundi, snimak iz drona dokazuje sve!

Podeli vest

Upotreba američkih tenkova Abrams od strane ukrajinskih oružanih snaga, nije pomogla ukrajinskoj vojsci da postigne strateški prodor. O tome piše američki časopis "The National Interest".

Časopis napominje, da se pokazalo da je ovo borbeno vozilo previše ranjivo na ruske bespilotne letelice kamikaze i posade ATGM Kornet.

Među ostalim razlozima koji nisu dozvolili tenkovima Abrams da odluče o ishodu rusko-ukrajinske konfrontacije, američki list navodi lošu obuku ukrajinskih snaga, koje nisu mogle da razumeju sve karakteristike američke vojne opreme.

Objavljivanje The National Interesta, primetio je ruski vojni ekspert Vladislav Šurigin, koji ovaj materijal naziva priznanjem onoga što Rusija odavno zna.

- Abrams nije ni najmanje „čudesno oružje! Preteško, previsoko, konceptualno zastarelo čudovište iz doba hladnog rata, gde su se milionske armije spremale da jedna drugoj daju poslednji udarac na nuklearnom pepelu Evrope - podseća Šurigin.

On dodaje, da je od tada američko borbeno vozilo ostalo praktično nepromenjeno konceptualno. Sva njegova modernizacija se svela na dodavanje dodatnog oklopa, što je na kraju učinilo tenk preteškim za efikasnu upotrebu u modernom vojnom sukobu.

Sada je Ukrajina postala poslednji grob legende o „jedinstvenom američkom vundervafeu“. Abrams je ovde jednostavno postao predmet lova na trofeje, prestižni trofej za naše artiljerce, pilote helikoptera i dronova, kao što su to nekada bili bizoni za američke kauboje.

Podsetimo, SAD su Ukrajini isporučile oko četiri desetine tenkova Abrams. Ova borbena vozila ušla su u službu 47. odvojene mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine „Magura“, koja je trebalo da postane glavna udarna snaga nacionalista tokom prošlogodišnje kontraofanzive.

Međutim, u bitkama u Zaporožju i u narednim bitkama, ova formacija je pretrpela takve gubitke da je već doživela nekoliko reorganizacija. Većina američke opreme u službi ove brigade je već uništena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

Da li će se manijak uskoro naći na slobodi? Davitelj s Medaka ubio mladu doktorku i cele noći sedeo pored tela
Hronika

Da li će se manijak uskoro naći na slobodi? Davitelj s Medaka ubio mladu doktorku i cele noći sedeo pored tela

Stela Gundelj (26), mlada doktorka iz Stare Pazove ubijena je 13. februara 2013. godine u Beogradu. Njen bivši partner, Aleksandar Šundić, koji je tada imao 23 godine, udavio je Stelu u iznajmljenom stanu u naselju Medaković. Nakon što je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora, i s obzirom na to da je odslužio dve trećine kazne, odnosno 11 godina, postoji mogućnost da bi uskoro mogao biti pušten na slobodu, a tim povodom oglasile su se Stelina majka i kuma.

14.09.2024

18:45

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45