• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.09.2024

15:40

Neočekivan preokret u SAD! Ovo može da odluči izbore: Nakon debate, izašli podaci kojima se Tramp nije nadao!

Reuters

Vesti

Neočekivan preokret u SAD! Ovo može da odluči izbore: Nakon debate, izašli podaci kojima se Tramp nije nadao!

Podeli vest

Prva predsednička debata u SAD-u, prema analizama medija i kladionica, protekla je u znaku ubedljivog nastupa Kamale Haris. „Vašington post“ je otišao korak dalje u svojim analizama, sproveduvši anketu među stanovnicima takozvanih swing država o njihovom mišljenju o prvoj debati.

Svaki izborni ciklus u Americi posebna pažnja se posvećuje glasanju u takozvanim swing državama, gde Demokratska i Republikanska stranka imaju približno jednaku podršku. U te države spadaju Arizona, Džordžija, Mičigen, Nevada, Severna Karolina, Pensilvanija i Viskonsin. Upravo sa stanovnicima ovih država „Vašington post“ je obavio kratku anketu nakon debate.

- Ne mislim da je Tramp bio u svojoj najboljoj formi. Bio je previše razuzdan. Bolje bi bilo da je ostao miran i više se fokusirao na odgovore. Haris se pokazala veoma dobro - rekao je Aron, glasač Republikanske partije.

„Vašington post“ je objavio rezultate ankete, prikazujući mišljenja ispitanika pre i posle debate.

Pre debate, nijedan od ispitanika nije verovao da će Haris sigurno pobediti, dok je nakon debate taj broj porastao na pet ili više osoba.

Odgovor „Verovatno Haris“ pre debate dalo je 12 ispitanika, dok je nakon debate taj broj bio 10.

S druge strane, odgovor „Verovatno Tramp“ pre debate dalo je 10 ispitanika, a nakon debate taj broj je pao na šest.

Na pitanje ko bi se bolje nosio sa pitanjem zdravstvene zaštite, 16 osoba iz swing država odgovorilo je da bi to bila Haris, dok je samo osam ispitanika glasalo za Trampa.

Takođe, većina ispitanika složila se sa izjavom Kamale Haris o Putinu i Ukrajini.

- Da je Tramp predsednik, Putin bi sada sedeo u Kijevu. Njegov plan nije ograničen samo na Ukrajinu - izjavila je Haris.

Ovu izjavu u potpunosti su podržale četiri osobe, delimično 11, a četiri su se izjasnile da se ne slažu.

S druge strane, šest osoba se potpuno složilo sa Trampovom izjavom da je Amerika nacija koja umire, pet osoba se delimično složilo, dok su četiri osobe navele da se uopšte ne slažu.

Govoreći o pitanju abortusa, 16 ispitanika je izjavilo da je Haris iznela bolje argumente u debati na ovu temu, dok se devet ispitanika u ovom slučaju našlo na strani Trampa.

Pored toga, „Vašington post“ je pitao ispitanike kako su doživeli Trampa i Haris tokom debate. Većina je istakla da je Haris delovala samouvereno i da se predstavila znatno bolje nego Tramp. Zanimljivo je da su Trampu zamerili i to što Kamalu Haris nije gledao u oči tokom debate.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Đedovićeva i Gojkovićeva podelile sjajne vesti! Pripremamo korenite regulatorne izmene i u rudarstvu i u energetici! (FOTO)
Društvo

Đedovićeva i Gojkovićeva podelile sjajne vesti! Pripremamo korenite regulatorne izmene i u rudarstvu i u energetici! (FOTO)

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović sastala se danas sa predsednicom Pokrajinske vlade AP Vojvodine Majom Gojković i tom prilikom istakla da su Vojvodina i Novi Sad važni energetski centri s obzirom da su naftna industrija, gasna skladišta, kao i veliki deo energetskih kompanija u ovom delu naše zemlje i da je usaglašeno delovanje ministarstva i Pokrajinske vlade od izuzetnog značaja za dalji razvoj energetskog sektora.

11.09.2024

17:29

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

A za Maru - zlatnik! Najbolja je u svojoj klasi!
Srbija

A za Maru - zlatnik! Najbolja je u svojoj klasi!

Apsolutni šampion 57. Međunardnog poljoprivrednog sajma u Svilajncu je krava muzara Mara! Mara je ljubimica Aleksandra Jeremića iz sela Vojska, a u konkurenciji 70 grla simentalske rase goveda bila je najbolja!

11.09.2024

18:35