• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.09.2024

19:10

(VIDEO) Rusija gori! Isplivao jeziv snimak, zašto svet ćuti o ovome?! Ukrajinci u Kusku uradili stravičnu stvar, svojim dronom sve zabeležili!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Rusija gori! Isplivao jeziv snimak, zašto svet ćuti o ovome?! Ukrajinci u Kusku uradili stravičnu stvar, svojim dronom sve zabeležili!

Podeli vest

Ukrajinski vojnici, koji su napali Kursku oblast, otvorili su vatru na civile koji su pokušavali da pobegnu od OSU preko polja, pokazuju snimci sa izviđačkog drona, koje su borci 44. armijskog korpusa preneli RIA Novosti.

Video je snimljen 7. avgusta, ali je objavljen tek sada, jer je odbrana sela Mala Loknja bila u okruženju.

 

 

 

Na snimku se vidi grupa od 10-12 civila kako beže putem i preko polja u pravcu sela Novoivanovka, pod prismotrom ukrajinskog izviđačkog drona. Potom se čuju dve eksplozije i vidi se kako ukrajinsko borbeno vozilo pešadije (BVP) otvara vatru na civile koji beže.

Jednice OSU su 6. avgusta u 5:30 ujutru krenule u ofanzivu sa ciljem zauzimanja teritorije u Kurskoj oblasti, ali je njihovo napredovanje zaustavljeno, izjavio je načelnik Generalštaba OS Rusije Valerij Gerasimov. On je naglasio da će operacija u Kurskoj oblasti biti završena porazom neprijatelja i povratkom na državnu granicu. Ministarstvo odbrane Rusije je 10. septembra saopštilo da je protivnik na kurskom pravcu izgubio više od 11,8 hiljada vojnika i 93 tenka.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je kijevski režim izveo provokaciju, vršeći neselektivnu vatru, uključujući i na civilne ciljeve. Putin je poručio da će neprijatelj dobiti zasluženi odgovor i da će svi ciljevi Rusije biti ostvareni.

U Kurskoj, kao i u Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti, na snazi je režim antiterorističke operacije radi zaštite građana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Đedovićeva i Gojkovićeva podelile sjajne vesti! Pripremamo korenite regulatorne izmene i u rudarstvu i u energetici! (FOTO)
Društvo

Đedovićeva i Gojkovićeva podelile sjajne vesti! Pripremamo korenite regulatorne izmene i u rudarstvu i u energetici! (FOTO)

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović sastala se danas sa predsednicom Pokrajinske vlade AP Vojvodine Majom Gojković i tom prilikom istakla da su Vojvodina i Novi Sad važni energetski centri s obzirom da su naftna industrija, gasna skladišta, kao i veliki deo energetskih kompanija u ovom delu naše zemlje i da je usaglašeno delovanje ministarstva i Pokrajinske vlade od izuzetnog značaja za dalji razvoj energetskog sektora.

11.09.2024

17:29

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

A za Maru - zlatnik! Najbolja je u svojoj klasi!
Srbija

A za Maru - zlatnik! Najbolja je u svojoj klasi!

Apsolutni šampion 57. Međunardnog poljoprivrednog sajma u Svilajncu je krava muzara Mara! Mara je ljubimica Aleksandra Jeremića iz sela Vojska, a u konkurenciji 70 grla simentalske rase goveda bila je najbolja!

11.09.2024

18:35