• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.09.2024

07:10

Strašna vest za Kamalu i Bajdena, još gora za Zelenskog! Kako ovo da saopšte svom narodu?!

Tanjug/Reuters/Shutterstock

Vesti

Strašna vest za Kamalu i Bajdena, još gora za Zelenskog! Kako ovo da saopšte svom narodu?!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države i druge zapadne zemlje suočavaju se sa značajnim finansijskim izazovima kada je u pitanju pružanje potpore Ukrajini, piše Volstrit džornal.

Izvori navode da zapadne zemlje ne mogu sebi priuštiti da izdvajaju stotine milijardi dolara za „potpunu pobedu“ Ukrajine u tekućem sukobu.

 

Članak naglašava da su zapadni zvaničnici obavestili Kijev da potpuna pobeda Ukrajine zahteva ogromne finansijske resurse koje zapadni donatori jednostavno ne mogu kontinuirano obezbeđivati.

Postoji potreba za objašnjenjem ovih troškova biračima, što dodatno otežava donošenje odluka o budućim izdacima.

Zapadne zemlje, uključujući SAD i evropske saveznike, nastoje da pruže savete Kijevu o razradi „plana B“ za sledeću godinu sukoba.

Očekuje se da će Ukrajina razviti „realistične ciljeve“ koji su ostvarivi u okviru trenutne situacije na terenu. Ova strategija je deo napora da se postigne održiviji i izvodljiv pristup u vođenju sukoba, s obzirom na trenutno stanje na frontu.

Ranije su SAD nazvale tempo povlačenja ukrajinskih oružanih snaga u DNR zastrašujućim.

Rusija je izrazila zabrinutost zbog isporuka oružja Ukrajini koje ometaju proces pregovora. Moskva tvrdi da te isporuke direktno uključuju zemlje NATO-a u sukob i predstavljaju „igranje s vatrom“.

Sergej Lavrov, ministar spoljnih poslova Rusije, izjavio je da će bilo koji teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju.

Prema njegovim rečima, SAD i NATO direktno učestvuju u sukobu ne samo pružanjem oružja, već i obukom osoblja u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama.

Kremlj je naglasio da povećanje vojnog naoružanja Ukrajine od strane Zapada neće doprineti pregovorima i može imati negativne posledice.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Srbi prošle godine kupili više od 1.000 automobila na struju! Vozači masovno prelaze na vozila na električni pogon
Društvo

Srbi prošle godine kupili više od 1.000 automobila na struju! Vozači masovno prelaze na vozila na električni pogon

U Srbiji je zaključno sa avgustom ukupno registrovano 3.629 električnih automobila. Od tog broja čak 1.101 vozilo, odnosno skoro trećina, registrovano je u toku prošle godine. Kako stručnjaci ističu, jasno se vidi da naši vozači sve više koriste vozila na električni pogon, a tome doprinose i podsticaji države za kupovinu ovakvih automobila, gde subvencije idu do 5.000 evra.

13.09.2024

07:15

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)
Kultura

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)

Misteriozni slepi guslar luta razrušenim svetom uz poj pesme Volja sinovljeva koja opisuje malu zajednicu uzgajivača semena pšenice koja je živela daleko u pustinji i odbijala da se povinuje tiraniji udaljenog grada - ovaj kratak opis filma "Volja sinovljeva" uvodi nas kroz vrata potpune žanrovske i produkcijske inovacije koja do sada nije viđena u domaćoj kinematografiji.

12.09.2024

13:04

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!
Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski posetila je Pirot, gde je posle razgovora sa gradonačelnikom i obilaska Doma zdravlja i vrtića "Crvenkapa" posetila i porodicu Kostić u u pirotskom prigradskom selu Krupac.

12.09.2024

17:49