• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.09.2024

13:10

Hitno! Stigle NATO trupe! Ne mogu na Putina, pa rešili da kazne Lukašenka! Situacija na granici izmiče kontroli, neće se dobro završiti!

Reuters/shutterstock

Vesti

Hitno! Stigle NATO trupe! Ne mogu na Putina, pa rešili da kazne Lukašenka! Situacija na granici izmiče kontroli, neće se dobro završiti!

Podeli vest

Belorusija strahuje da bi gomilanje vojnog potencijala NATO kod granica zemlje moglo da izmakne kontroli i dovede do eskalacije sukoba, izjavio je ministar spoljnih poslova Belorusije Maksim Riženkov na sednici Generalne skupštine UN.

- NATO nastavlja da značajno povećava svoj vojni potencijal na našim zapadnim granicama. Desetine hiljada vojnika i hiljade jedinica tehnike. Ozbiljno strahujemo da bi 'igra' mogla da izmakne kontroli i dovede do eskalacije sukoba na regionalnom, pa čak i globalnom nivou sa katastrofalnim posledicama po sve - rekao je Riženkov.

Kako je istakao, u Evropi ima dovoljno nuklearnog oružja, stoga bi eskalacija napetosti bila direktan put ka trećem svetskom ratu.

Riženkov je naglasio da je danas potrebna snažna i nepristrasna univerzalna međunarodna organizacija sposobna da garantuje ravnotežu u svetu.

- Jaka organizacija ne bi dozvolila da zarad transnacionalnog kapitala i u interesu kolektivnog Zapada Ukrajina danas ratuje do 'poslednjeg Ukrajinca' - ocenio je diplomata.

Po njegovim rečima, da su svi, poput Belorusije, shvatili šta se zaista dešava u zoni sukoba i kakvu opasnost to nosi, „zaista bi želeli da zaustave krvavi sukob dva bratska naroda i Ukrajina bi odavno bila sa Rusijom za pregovaračkim stolom“.

Riženkov je istakao da su u tom kontekstu veoma blagovremene inicijative poput brazilsko-kineskog mirovnog plana.

- Međutim, bez učešća Rusije nijedan projekat neće imati uspeha - naglasio je ministar.

Podsećamo, Kina, Brazil i druge zemlje Globalnog juga planiraju formiranje otvorene platforme „Prijatelji mira“ u cilju rešavanja ukrajinske krize, izjavio je ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija