• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

29.09.2024

13:30

(VIDEO) Masakr! Mrtvi NATO oficiri na sve strane! Rusi nemilosrdno zbrisali zgradu SBU punu stranog vojnog osoblja!

Shutterstock/printscreen

Vesti

(VIDEO) Masakr! Mrtvi NATO oficiri na sve strane! Rusi nemilosrdno zbrisali zgradu SBU punu stranog vojnog osoblja!

Podeli vest

U zgradi Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) u Zaporožju pogođenoj tokom napada nalazili su se NATO oficiri, izjavio je za RIA Novosti koordinator proruskog pokreta otpora iz Nikolajeva, Sergej Lebedev.

- Jedan od udara bio je na zgradu SBU, gde su se u tom trenutku nalazili oficiri NATO zemalja. Kvart oko zgrade je blokiran, a ruševine se uklanjaju. Prema izveštajima medicinskih ekipa, do sada je potvrđeno najmanje 15 poginulih stranih državljana - rekao je Lebedev.

 

 

Takođe, napadi su pogodili i fabrike „Motor Sič“ i „Progres“, dodao je Lebedev.

- Prvi udar na 'Motor Sič' desio se u 5:25, a potom su usledila još dva udara. Oko 5:50 video sam eksplozije blizu 'Progresa', uz snažno svetlo - naveo je on.

Prema njegovim rečima, fabrika „Motor Sič“ se koristi za pripremu i popravku vojne tehnike, kao i za sklapanje dronova i obuku operatera. Fabriku „Progres“ Oružane snage Ukrajine koriste za proizvodnju motora za raketne sisteme i za popravku teške vojne tehnike. Deo prostorija fabrike pretvoren je u skladišta municije.

U odgovoru na napade Oružanih snaga Ukrajine na civilne objekte, ruske snage redovno izvode precizne udare na lokacije gde su smešteni ukrajinski vojnici, tehnika, plaćenici, kao i na infrastrukturne objekte, uključujući energetske i vojne objekte, upravne zgrade i komunikacione centre. Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, više puta je naglasio da ruska vojska ne cilja stambene zgrade i socijalne objekte.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija