• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.10.2024

12:40

Počelo je! Poljska minira granicu! Nešto krupno se sprema, Varšava žuri da hitno završi sve!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Počelo je! Poljska minira granicu! Nešto krupno se sprema, Varšava žuri da hitno završi sve!

Podeli vest

Poljska će napraviti minska polja na svojoj istočnoj granici, javila je Poljska televizija.

Minska polja biće deo kompleksa inžinjerijskih objekata „Istočni štit”, koji poljska vojska pravi na istočnoj granici zemlje.

„U 13 časova počeće vežbe na poligonu u Ožišu gde će doći premijer Donald Tusk. Vežbe su vezane za proveru elemenata ‘Istočnog štita’“, navodi se u saopštenju.

Takođe se precizira da su elementi koji će danas biti testirani betonski ježevi, protivtenkovski rovovi i minska polja. Planirano je da se oni kasnije iskoriste za opremanje „Istočnog štita“.

Ranije su poljske vlasti planirale da počnu izgradnju „Istočnog štita“ početkom naredne godine, ali su potom odlučile da radovi počnu ranije.

„Ovaj štit je trebalo da počne da se gradi početkom sledeće godine, ali u skladu sa obećanjima Ministarstva narodne odbrane, već ove godine treba da budu izgrađeni i postavljeni prvi elementi“, navodi se u saopštenju.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu američkom novinaru Takeru Karlsonu, detaljno objasnio da Moskva ne namerava da napada zemlje NATO-a i da to nema nikakvog smisla.

Ruski lider je primetio da zapadni političari redovno zastrašuju svoje stanovništvo izmišljenom ruskom pretnjom kako bi skrenuli pažnju sa unutrašnjih problema, ali „pametni ljudi savršeno shvataju da je to laž“.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Grom iz Teherana! Putin sa Zapadom pravi dogovor veka?! Otkriveno šta se krije iza zavese, svet nije spreman na ovakav zaokret!
BOMBA

Grom iz Teherana! Putin sa Zapadom pravi dogovor veka?! Otkriveno šta se krije iza zavese, svet nije spreman na ovakav zaokret!

U petak, tokom svog boravka u glavnom gradu Turkmenistana, Ašhabadu, ruski predsednik Vladimir Putin izneo je stav da je Rusija otvorena za diskusije o novom globalnom poretku. Ovo je izjavio na međunarodnom forumu „Vezanost vremena i civilizacija – osnova mira i razvoja“, koji je održan povodom 300. godišnjice rođenja turkmenskog pesnika i mislioca Mahtumkulija Frazija.

14.10.2024

12:10

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka