• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.10.2024

16:00

Zelenski na kolenima, ovo je njegov kraj?! Kimova moćna vojska ovog datuma stiže u Ukrajinu - pokosiće ih žive!

Reuters

Vesti

Zelenski na kolenima, ovo je njegov kraj?! Kimova moćna vojska ovog datuma stiže u Ukrajinu - pokosiće ih žive!

Podeli vest

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da će Rusija uvesti severnokorejske trupe u zone borbenih dejstava već od 27. do 28. oktobra.

- Prema obaveštajnim informacijama, od 27. do 28. oktobra Rusija će rasporediti prvu severnokorejsku jedinicu u zonama borbenih dejstava. Ovo je očigledan eskalirajući korak Rusije, koji je značajan, za razliku od svih dezinformacija koje su se ovih dana mnogo čule u Kazanju - naveo je Zelenski na platformi Iks, nakon što je saslušao izveštaj glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog o situaciji na frontu.

On je naglasio da svet jasno vidi šta Rusija zaista želi, a to je nastavak rata, te se u njegovom narativu jasno videlo koliko strepi od mogućeg scenarija. 

Foto: Reuters

 

Govoreći nakon sastanka sa štabom vrhovnog komandanta, Zelenski je to nazvao "očiglednim korakom ka eskalaciji" koji je u suprotnosti sa, kako prenosi Kyiv Independent "dezinformacijama koje smo čuli iz Kremlja poslednjih dana".

Svet može jasno da vidi šta Rusija zaista želi, a to je nastavak rata. Zato nam je potrebna principijelna i snažna reakcija svetskih lidera - rekao je Zelenski.

On je pozvao Zapad da izvrši "opipljiv pritisak" i na Moskvu i na Pjongjang da se pridržavaju Povelje UN i kazne eskalaciju.

Severna Koreja je poslala skoro 12.000 vojnika u Rusiju, uključujući 500 oficira i tri generala, saopštila je ukrajinska vojna obaveštajna služba (GUR).

Foto: EPA

 

Prvi vojnici koji su učestvovali zajedno sa ruskim snagama u ratu protiv Ukrajine navodno su poslati u Kursku oblast, gde je Ukrajina započela prekogranični upad u avgustu i još uvek drži značajne delove teritorije.

Zelenski je nakon sastanka rekao i da je Ukrajina uspostavila tampon zonu u Kurskoj oblasti koja sprečava Rusiju da proširi rat na dalje ukrajinske teritorije na istoku.

Nakon više izveštaja Ukrajine i Južne Koreje, SAD su priznale da severnokorejske trupe stižu u Rusiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija