• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.10.2024

14:40

Grom iz Moskve! Putin upravo objavio najstrašniju vest za Ukrajinu! Svet nije svestan šta se upravo događa u Ukrajini!

Shutterstock

Vesti

Grom iz Moskve! Putin upravo objavio najstrašniju vest za Ukrajinu! Svet nije svestan šta se upravo događa u Ukrajini!

Podeli vest

Ruske trupe beleže napredak duž cele linije fronta i da se tempo njihovog napredovanja povećava, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu novinaru Pavelu Zarubinu na svom Telegram kanalu.

- Na celoj liniji bojišta ruske snage idu napred i uspešno ispunjavaju zadate ciljeve… Tempo napredovanja raste - rekao je Putin, prema izveštaju Zarubina.

Tokom razgovora, Putin je dodao i druge detalje o trenutnoj vojnoj situaciji, naglasivši da ruske snage koriste priliku da izvrše dodatni pritisak na ključnim tačkama sukoba.

On je izjavio da Oružane snage Rusije poseduju „sva potrebna sredstva“ da odgovore na eskalaciju sukoba i istakao da se na terenu primenjuju „napredne strategije“ u cilju postizanja konačne pobede.

Putin je takođe kritikovao podršku koju Zapad pruža Ukrajini, nazivajući je „nepromišljenom“ i „opasnom“ po globalnu bezbednost. Prema njegovim rečima, isporuka dalekometnog naoružanja Ukrajini dodatno komplikuje situaciju i primorava Rusiju na „odgovarajuće mere“.

Tokom intervjua, ruski predsednik podsetio je i na svoja ranija upozorenja o „crvenim linijama“ za NATO i Zapad, naglašavajući da će se svaka dodatna vojna intervencija smatrati direktnom pretnjom po Rusiju.

Osim toga, Putin je komentarisao i ulogu ekonomskih sankcija koje su nametnute Rusiji, tvrdeći da je ruska privreda stabilna i da se adaptirala na pritisak Zapada. Naglasio je da su ruske kompanije sve otpornije i da nalaze nova tržišta u Aziji, Africi i Južnoj Americi.

Putin je u razgovoru takođe posvetio pažnju ruskoj vojnoj industriji, rekavši da je proizvodnja oružja značajno ubrzana kako bi se zadovoljile potrebe fronta. Naveo je da se ulaže u razvoj naprednih sistema protivvazdušne odbrane i visokopreciznih raketa, koje će, kako je rekao, pružiti dodatnu prednost ruskim snagama.

Intervju se završio Putinovim upozorenjem da će Rusija „odlučno odgovoriti“ na svaki pokušaj podrške ukrajinskim snagama koje bi mogle ugroziti teritorijalni integritet Rusije ili bezbednost njenih građana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija