• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: tanjug

28.10.2024

15:49

Udarno! Rusija se smeši, severnokorejska vojska na prvoj liniji fronta pre vremena?!

Shutterstock/Reuters

Vesti

Udarno! Rusija se smeši, severnokorejska vojska na prvoj liniji fronta pre vremena?!

Podeli vest

Južnokorejski predsednik Jun Suk-jeol izjavio je danas u telefonskom razgovoru sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen da bi do raspoređivanja severnokorejskih trupa na prvoj liniji fronta u Ukrajini moglo da dođe ranije nego što se očekivalo.

U saopštenju se navodi da je Jun istakao da se Južna Koreja nada da će zajedno sa EU biti pronađene "praktične protivmere", kao i da će Seul udvostručiti napore da se nadgledaju i blokiraju, kako je naveo, "ilegalne razmene" između Rusije i Severne Koreje, preneo je Rojters.

Fon der Lajen je rekla u razgovoru sa Junom da slanje severnokorejskih trupa u Ukrajinu predstavlja, kako je navela, "kritično pitanje koje pogoršava" rat koji već predugo traje.
Fon der Lajen je zahvalila Južnoj Koreji na odluci da pošalje vladinu delegaciju u Brisel da sa zvaničnicima EU podeli informacije o slanju severnokorejskih trupa u Ukrajinu.

Foto: Tanjug AP

 

Generalni sekretar NATO-a Mark Rute potvrdio je danas da su severnokorejske trupe poslate u Rusiju i da su raspoređene u Kurskom regionu.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je na samitu NATO-a u oktobru da su "hiljade" severnokorejskih vojnika na putu ka Rusiji.

Zelenski je rekao da se na, osnovu obaveštajnih podataka koje je dobio, 10.000 severnokorejskih vojnika priprema da bude raspoređeno u Ukrajini na strani Rusije.

Južnokorejski mediji su ranije javili da će Severna Koreja poslati ukupno 12.000 vojnika da se bore u Ukrajini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set