• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: sputnik

28.10.2024

16:26 >> 16:27

(FOTO, VIDEO) Likvidirani strani plaćenici koji su pokušali da upadnu u Brjansku oblast! Među njima i Amerikanac sa jezivim znakom!

Shutterstock

Vesti

(FOTO, VIDEO) Likvidirani strani plaćenici koji su pokušali da upadnu u Brjansku oblast! Među njima i Amerikanac sa jezivim znakom!

Podeli vest

Četiri diverzanta ubijena su tokom pokušaja upada u Brjansku oblast, saopštila je Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB).

„Pripadnici pogranične uprave FSB Rusije u Brjanskoj oblasti su 27. oktobra zajedno sa jedinicama Oružanih snaga Rusije i Nacionalne garde zaustavili pokušaj narušavanja državne granice Rusije u Klimovskom okrugu od strane diverzantsko-izviđačke grupe“, navodi se u saopštenju.

„U borbama su likvidirana četiri diverzanta, ostaci grupe koja se povlačila pogođeni su raketnim i artiljerijskim udarom i pretrpeli su gubitke“, ističe se u saopštenju FSB.

Pretpostavlja se da su ubijeni članovi diverzantske grupe strani plaćenici.

 

Kod njih je pronađeno strano oružje, oprema, sredstva veze, kao i lični predmeti koji ukazuju na njihovu pripadnost trećim zemljama (zastava Kanade, molitvenik na poljskom, sveska sa beleškama o taktičkoj obuci na engleskom).

Na telu jednog od stranih plaćenika koji su likvidirani prilikom pokušaja kršenja državne granice nalazila se tetovaža koja ukazuje da je pripadao elitnom 75. Rendžerskom puku Specijalnih snaga padobranskog izviđačkog puka kopnenih snaga američke vojske.

 

Prema podacima iz otvorenih izvora, 75. Rendžerski puk je elitna jedinica specijalnih snaga SAD za izviđanje, diverzije i sabotaže iza neprijateljskih linija, zauzimanje i zadržavanje aerodroma, zauzimanje ili uništavanje strateški važnih neprijateljskih objekata, kao i zauzimanje ili eliminisanje visoko rangiranih funkcionera.

Jedan od desantnih bataljona 75. Rendžerskog puka uvek je u stanju povećane borbene gotovosti i može biti poslat u misiju bilo gde u svetu u roku od 18 sati.
Jedinice 75. puka učestvovale su u Vijetnamu kasnih 1960-ih.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)
Užas

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)

Porodica ubijenih Milanke i Jovana Madžgalja tvrdi da je Alija, osumnjičeni za njihovo ubistvo, već dobro bio upoznat sa terenom pre zločina jer je danima pre tragedije boravio u šumi u blizini njihove kuće. Meštani sela kažu da su tih dana više puta zvali policiju i prijavljivali da čovek sa puškom šeta po selu, ali da reakcije nije bilo sve do dana ubistva.

28.10.2024

16:30

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set