• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.06.2019

14:30

NOVI POTPIS NA MALOM KALEMEGDANU! Faje ostaje u Zvezdi!

Crvena zvezda

NOVI POTPIS NA MALOM KALEMEGDANU! Faje ostaje u Zvezdi!

Podeli vest

Reprezentativac Senegala Muhamed Faje potpisao je u petak novi ugovor sa Crvenom zvezdom i ostaće na Malom Kalemegdanu i u takmičarskoj sezoni 2019-2020!

Krilni centar koji je bio izuzetno važan za uspehe crveno-belih u prethodnoj sezoni, peti je košarkaš Iz prošlosezonskog sastava koji je produžio vernost Crvenoj zvezdi, nakon Berona, Lazića, Čovića i Simanića, a klub je sredu angažovao i američkog krilnog centra Derika Brauna.

- Ostanak Fajea koji je u takmičarskoj sezoni 2018-2019 svojim igrama, ponašanjem i požrtvovanjem pokazao da pripada Crvenoj zvezdi, donosi timu još jednog iskusnog i proverenog igrača za sezonu koja donosi brojne izazove i mnogo takmičarskih utakmica - navodi se na sajtu Zvezde.

Faje je je prve košarkaške korake napravio u rodnom Dakaru, a nakon toga se otisnuo na koledž pa je pohađao univerzitete Džordžija Tek i SMU. Profesionalnu karijeru započeo je u Francuskoj gde je nastupao za Hajeres-Tulona, a potom prešao u Ikaros Kalitea. Svoju bogatu karijeru u Grčkoj gradio je u ekipama Panelefsiniakosa, Retimna i Promitea Patrasa.

BOMBA NA KALIŠU, PRVO POJAČANJE ZA EVROLIGU! Derik Braun u Crvenoj zvezdi!

Nekada najbolji skakač grčkog prvenstva, odigrao je 27 utakmica u ABA ligi u crveno-belom dresu,  ali bio i jedan od temelja uspeha i važan šraf u igri Crvene zvezde koji se ne vidi u statističkim parametrima.  Ovaj 33-godišnji Senegalac visok 207 centimetara sa Crvenom zvezdom osvojio je u prošloj sezoni Superkup ABA, ABA ligu i Superligu Srbije u kojoj je u najvažnijim utakmicama bio jedan od najboljih pojedinaca na parketu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17