• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.02.2020

18:43 >> 18:37

ZVEZDA SA PLUS 40 U POLUFINALE! Crveno-beli se zagrevali 10 minuta, a onda bez problema slomili Radnički!

Crvena zvezda

ZVEZDA SA PLUS 40 U POLUFINALE! Crveno-beli se zagrevali 10 minuta, a onda bez problema slomili Radnički!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Radnički sa Crvenom Krsta sa ubedljivih 107:67 (25:28, 35:14, 24:13, 23:12) i plasirali se u polufinale Kupa Radivoja Koraća

 

Jeste počelo senzacionalno, ali se završilo rutinski. Crveno-beli su bez problema uspeli da preskoče prvu prepreku ka trofeju koji im je izmakao prethodne dve sezone i spremno čekaju rivala u polufinalu.

(FOTO) ĐOKOVIĆI SA ZVEZDOM PROTIV ŽALGIRISA! Crveno-beli imaju veliku podršku u Areni!

Ekipa Gorana Vučkoviča otvorila je meč na nestvaran način, pre svega zahvaljujući šutu za tri poena. Dunđerski je predvodio Radnički koji je posle pet minuta igre otišao na "plus 10" sa 16:6. Nekadašnji igrač FMP-a uspeo je da postigne trojku sa gotovo pola terena. U tim momentima niko u crveno-belom nije dolazio do izražaja.

Posle nepunih šest minuta prve četvrtine Radnički je došao do učinka 5/5 za tri poena, pre svega zahvalujući Dunđerskom i Valjareviću. Zvezda je nastavila da se muči, a od svojih 13 poena do tada 9 je ubacila sa slobodnih bacanja što je jasno govorilo o problemima šampiona ABA lige.

Foto: Starsportphoto

Pred sam kraj prvih 10 minuta Kevin Panter je sa 12 brzih poena uspeo da smanji minus na 21:25, ali je prva četvrtina pripala Radničkom.

Početkom druge četvrtine Crvena zvezda je prvi put povela poenima Čarlsa Dženkinsa. Proradio je konačno i šut crveno-belih sa distance, Panter je pogodio sa oko devet metara, a onda i Dejan Davidovac nije pogrešio kada je ostao sam i ekipa Dragana Šakote otišla je na 40:31. Nakon trojke Ognjena Dobrića šampion Srbije je po prvi put otišao na dvocifrenu razliku.

 

 

Prednost crveno-belih nastavila je da raste, a ekipa Radničkog uspevala je povremeno da mini serijama priđe na 10 razlike, dok je Davidovac nastavio da pogađa sa distance i Zvezda je na poluvreme otišla sa maksimalnih 60:42.

Tokom treće deonice prednost crveno-belih nastavila je da raste i bilo je jasno da je ekipa Radničkog samo tokom prvih 10 minuta pružila otpor ekipi Dragana Šakote, koji je ravnomerno raspoređivao minuta svojim igračima. 

Foto: Starsportphoto

Branko Lazić je svojom serijom od sedam poena odveo Zvezdu do 82:55 i bilo je jasno da će crveno-beli odneti pobedu sa ovog meča, ostalo je samo pitanje kojom razlikom. Panter je u potpunosti obeležio ovaj meč i nastavio sa sjajnim partijama od kako je stigao u Zvezdu.

Prednost crveno-belih išla je i do 42 poena prednosti, a na kraju zaustavili su se na 40. Naredni rival Zvezdi biće pobednik meča Mega Bemaks-Sloboda.

Nestvarni Panter predvodio je crveno-bele sa 23 poena, dok je Davidovac dodao 13. Kod Radničkog istakli su se Valjarević sa 16, odnosno Dunđerski sa 14 poena.

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI BEOGRAD 107:67 (25:28, 35:14, 24:13, 23:11)

Hala: Čair, Sudije: Siniša Prpa, Nemanja Ninković, Stefan Ćalić

CRVENA ZVEZDA: Braun 3, Lazić 7, Beron 11, Jagodić-Kuridža 1, Odžo 2, Panter 23, Davidovac 13, Dobrić 9, Gist 11, Dženkins 4, Simanić 7, Štimac 16

BKK RADNIČKI: Valjarević 16, Dunđerski 14, Perović 4, Lučić 8, Petrović 5, Lazović 2, Čepić 6, Pešić 4, Karadžić 3, Nikolić 2, Pavlović 3, Arsenović

KRAJ!

17.00 - Meč je upravo počeo!

16.55 - Utakmica uskoro počinje.

 

 

16.33 - Crveno-beli bi trebalo da imaju lak zadatak pred sobom, ali nekada jedan od najboljih srpskih klubova ne želi da se lako preda. 

16.20 - Pre nego se u potpunosti okrenemo meču Crvene zvezde i Radničkog, evo kako izgleda satnica četvrtfinalnih mečeva:

Foto: kss.rs

16.10 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Radničkog iz Beograda. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz Niša.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17