• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.12.2020

11:24

(FOTO) MEČ ZA LAKŠU BUDUĆNOST! Utakmica sa Slovanom nije revijalna, Zvezda se bori za BITNE bodove!

Crvena zvezda

(FOTO) MEČ ZA LAKŠU BUDUĆNOST! Utakmica sa Slovanom nije revijalna, Zvezda se bori za BITNE bodove!

Podeli vest

Crvena zvezda bi pobedom protiv Slovana mogla da pretekne konkurente u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, te je pobeda čete Dejana Stankovića od izuzetne važnosti

Pre samo četiri godine Zvezda je na UEFA listi bila 195. a društo su joj pravili Slovan iz Bratislave, Herakles, Stromgoset i mnogi drugi, reklo bi se, iz drštva koje ne priliči velikanu, Zvezdinog renomea. 

Foto: printscreen

 

Kako se vreme brzo menja dokazali su crveno-beli koji su u poslednjih 48 meseci postigli neverovatan skok i napokon stigli blizu ekipa sa kojima treba da se meri, pošto je pobeda protiv Genta u Belgiji 2:0, kao i remi sa Hofenhajmom u Beogradu, Crvenu zvezdu "dogurao" do top 50 klubova Evrope. Lester, Jang Bojs, Apoel, Ludogorec, već su preskočeni, a sledeća meta je Genk!

Foto: printscreen

Baš zato, utakmica nalik ovoj večerašnjoj protiv Slovana iz Libereca mora da se dobije! UEFA ne gleda ko je rival, već se boduju isključivo pobede, te bi zicer, protiv realno slabijih Čeha, mogao Zvezdu da gurne među povlašćene i u plej-ofu za Ligu šampiona, ali i znatno pojača bodovni saldo kluba. A ako na to dodamo eventualni prolaz u osminu finala na proleće, mogla bi Crvena zvezda da stekne ozbiljan kapital na rang listi za budućnost! 

Foto: Starsportphoto

Crvena zvezda je, kao što rekosmo, trenutno 50. na UEFA rang listi, a ove sezone je osvojila za sada 7 bodova, a ukoliko četa Dejana Stankovića trijumfuje nad Slovanom iz Libereca još dva boda će "kapnuti" u Ljuticu Bogdana, i tako će Genk koji je trenutno na koeficijentu 30 biti preskoče, kao i Seltik ukoliko večeras izgubi od Lila. 

Foto: Starsportphoto

Kako sada stvari stoje, Crvena zvezda će i četvrtu godinu za redom biti prvak države i ići će u kvalifikacije za Ligu šampiona, a tamo je status nosioca i u trećem kolu obezbeđen, ali to nije kraj. Za crveno-bele bilo bi od velike važnosti da Rendžers bude prvak Škotske, a Džerardu dobro ide, ali i da Slavija iz Praga bude eliminisana već u narednoj fazi Lige Evrope, a da Zvezda prođe dalje. 

Foto: AP/Matt Dunham

Slavija večeras gostuje Leverkuzenu u borbi za prvo mesto u grupi, a ukoliko ne izgubli, lako bi moglo da se desi da praški tim i Zvezda u direktnom duelu odličuju ko će biti "povlašćen" i u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu šampiona iduće godine, a o eventualnoj finansijskoj važnosti u vreme korona virusa nije potrebno mnogo pričati!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17