• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.09.2021

14:17

DA LI ZVEZDA DUGUJE 60 MILIONA? Predsednik Nadzornog odbora Zvezde otkrio sve detalje!

Starsportphoto

Crvena zvezda

DA LI ZVEZDA DUGUJE 60 MILIONA? Predsednik Nadzornog odbora Zvezde otkrio sve detalje!

Podeli vest

Predsednik Nadzornog odbora Crvene zvezde Dragan Milošević govorio je i trenutnom dugu Crvene zvezde

Prema informacijama koje su se pojavile pre nekoliko dana iz Agencije za privredne registre, Zvezdin akumulirani gubitak narastao je na 60.040.000 evra.

Predsednik Nadzornog odbora Crvene zvezde Dragan Milošević objasnio je trenutno finansijko stanje šampiona Srbije u intervjuu za portal "Redstarbelgrade.rs.

Zvezda duguje 35 miliona evra

- Da razjasnimo pošto se pominje dug od 60 ili 70 miliona evra. Prema APR-u, ako tačno gledamo, obavezno stanje Zvezde je 52 miliona evra. Ja samo pogledao taj izveštaj, a ono što ja mogu da vam kaže jeste da Zvezda u ovom trenutku operativno duguje 35 milona evra. Postoji još jedan broj obaveza od 8 miliona prema poveriocima. U toku su pregovori za rešavanje tih obaveza ili za manje novca. U pitanju su privatni poverioci. Ne mogu da ulazim u više detalja, ali sa jednim je skoro sve dogovoreno, a sa drugima poveriocima je u toku - kazao je Milošević i dodao:

Foto: printscreen

Predsednik Nadzornog odbora Crvene zvezde Dragan Milošević

 - Da ponovim, dug je 35 miliona evra. To je klasičan fudbaski dug, duguje se igračima, drugim klubovima, državi, agentima, dobavljačima. Evetntuelno i bankama, kao Barselona, mi imamo manji dug prema banci.  

Foto: Starsportphoto

 

Predsednik Nadzornog odbora objasnio je šta je u tom dugu loše, osim što se duguje.

- Ono što je loše u dugu je ročnost, jer su sve kratkoročna potraživanja i to bih okarakterisao kao nešto što nije dobro. Pitaće se neko kako ste od 52 miliona evra došli do 35 miliona. Vi ste pomenuili 49 miliona evra. Ta tri miliona koja ste odbili je amortizacija stadiona. Ukoliko Zvezda jednog dana bude prodavala stadion. Ako proda "Marakanu", Zvezda će biti u obavezi da plati državi porez od 3 miliona evra. Ali to je iluzorno, niko neće prodavati "Marakanu". 

Foto: Starsportphoto

 

Takođe, Zvezda od starta unapred troši pare od sponzora.

- Kada sam ja došao već je bio potrošen deo od Gasproma za tu sezonu 2015. godine. Mi smo faktički unapred sa Gaspromom skai put. Sada su i Gasprom i Telekom eskontovani do juna 22. godine do isteka ugovora. To ulazi u našu obavezu, pretpostavka je knjigovodstvena da dok Zvezda ne izvrši svoje obaveze prema sponzoru, reklamikranje prema ugovorima, da bi potencijalno moglo doći do raskida ugovora i da bi Zvezda mogla da ima obavezu prema sponzorima. Ali, to se nikada neće dogoditi. To nas spušta na tih 35 operativnih miliona i osam miliona potraživanja od kojih je jedno staro potraživanje, pre dolaska ove uprave.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 2 godine

meni nije jasno kako im nije blokiran racun/i ...

Gost

pre 2 godine

Šta reče ovaj? Koliko bre duguje klub para ukupno kratkoročni, dugoročni ovi oni verovatno i više od tih 60 mil eura??? To bi bilo kao da ja sada kažem, dugujem 2000e na kreditnoj kartici ali to ne moram da vratim još dve godine tako da moj realan dug sada je nula eura.

Doca

pre 2 godine

Uzeti od terze,mrkele,milojevića, stankovića....za sve promašaje za koje su bacili milione. Sramota.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17