• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.01.2022

12:11

ZVEZDA VIŠE NEĆE GOVORITI O KLUPSKOM DUGU! Terzić OTKRIO - crveno-beli zarađuju 30.000.000 godišnje!

Peđa Milosavljević

Crvena zvezda

ZVEZDA VIŠE NEĆE GOVORITI O KLUPSKOM DUGU! Terzić OTKRIO - crveno-beli zarađuju 30.000.000 godišnje!

Podeli vest

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić u razgovoru za "TV Prva" otkrio je da beogradski velikan više neće govoriti o zvaničnom dugu

Crveno-beli su poslednjih godina stali na noge zahvaljujući sjajnim igrama na međunarodnoj sceni, ali se u javnosti često govorilo o dugu koji je aktuelnoj upravi ostao iz prošlosti. Ipak, uprava Crvene zvezde rešila je da o tome više ne govori budući da je klup sebe osposobio da zarađuje 30.000.000 evra godišnje!

Beogradski velikan je tokom prethodne nedelje prihodovao 7.000.000 evra od prodaje Njegoša Petrovića i Marka Lazetića, a očekuje se da na leto Marakanu napuste Strahinja Eraković i Petar Stanić koji bi mogli da nadmaše zimske prihode. 

- Crvena zvezda svaka tri meseca ima monitoring UEFA, imamo ozbiljnu finansijsku dobit. Samo od transfera Lazetića i Petrovića smo prihodovali 7.000.000 evra. U klubu smo doneli odluku da ne govorimo o dugu zato što je fudbalski biznis kompleksan. Za Crvenu zvezdu ništa ne znači da imamo nula evra duga i 15.000.000 evra na računu. Crvena zvezda je osposobila sebe da zarađuje minimum 30.000.000 evra. A tek je januar, tek očekujemo ozbiljne ponude za Erakovića i Stanića - rekao je Zvezdan Terzić. 

Navijači su nezadovoljni budući da je klub napustio Marko Lazetić iako nije ostavio traga u prvom timu. U prošlosti su se dešavale slične situacije, a prosistalicama crveno-belih se ne dopada politika prodaje mlađih igrača. 

Foto: Starsportphoto

- To je večito pitanje ljudi koji ne poznaju biznis. Samo mladi igrači su interesantni zapadnom tržištu, tamo klubovi žele da kupe samo mladog igrača. Ako propustite svoj voz za odlazak cena vam opada. Prošle godine smo imali ponudu od 5.000.000 evra za Veljka Nikolića, desila se ta povreda protiv Laska u prijateljskom meču, posle čega je propustio gotovo šest mesci. Nije Stanković kriv što mu nije davao šansu već je povreda bila zaista ozbiljna. Kada je izašao na teren ona se ponovo vratila. Prošle sezone je bio jedan od najvažnijih igrača Crvene zvezde, ali je njegova tržišna vrednost pala zbog svega toga, em je sada. Te laičke priče ne piju vodu, mi smo sportski kolektiv, koji zavisi od sportskih rezultata. Moramo da budemo šampioni, a svesni smo da iskusni igrači donose rezultat u Evropi. Ove sezone smo prihodovali 12.000.000 evra na osnovu rezultata i još 12.000.000 od transfera - dodao je generalni direktor Crvene zvezde. 

Terzić se dotakao i predstojećih izbora u Fudbalskom savezu Srbije, a generalni direktor strahuje da će crveno-beli biti izopšteni iz struktura domaćeg fudbala. 

- Imamo Nenada Bjekovića koji je prvi čovek Saveza, osam godina je na čelu bio Tomislav Karadžić, koga su veličali navijači Partizana. Slaviša Kokeza je pet godina vodio Savez i sa njim nismo imali nikakvu komunikaciju. To je već 13 godina. Sad su novi izbori, posle kojih će biti određen četvorogodišnji mandat, zar Crvena zvezda treba 20 godina da bude izopštena iz Saveza? - jasan je Zvezdan Terzić. 

Foto: Starsportphoto

Za kraj, Terzić je istakao da u Zvezdi ne razimišljaju o svom kandidatu za prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije, već da se u Beograd vratio kako bi kompletirao detalje transfera Marka Lazetića i Njegoša Petrovića. 

- Ne želim da pričam o tome. izbori još nisu raspisani, vezani smo isključivo za Crvenu zvezdu i ostvarivanje njenih rezultata i ciljeva. Želimo da se igrači dobro spreme za prolećni deo sezone, ja se sutra vraćam u Antaliju, iz koje sam došao pre tri dana, kako bismo rešili određene poslovne detalje - podvukao je Terzić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17