• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.06.2022

21:45

ZVEZDA JE ODBRANILA TITULU U ABA LIGI! Ali je samo JEDAN igrač IZDOMINIRAO u mečevima sa Partizanom!

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA JE ODBRANILA TITULU U ABA LIGI! Ali je samo JEDAN igrač IZDOMINIRAO u mečevima sa Partizanom!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su novu titulu u regionalnom takmičenju, pošto su u petoj utakmici bili bolji od Partizana

Više od tri i po sata trajao je meč u Pioniru, da bi na kraju izabranici Dejana Radonjića uspeli da obrane trofej i potvrde dominaciju u regionu.

Junak Zvezdinog trijumfa bio je Dejan Davidovac, koji je u odlučujućem meču bio najefikasniji u redovima crveno-belih sa 15 koševa.

Zanimljivo da je popularni "DeDa" od 30 utakmica u ABA ligi, koliko je odigrao ove sezone, najviše pokazao u duelima sa večitim rivalom.

Davidovac je ukupno ove sezone odigrao 30 utakmica, a na samo šest je bio dvocifren. Od toga su četiri utakmice bile protiv Partizana.

Istina, Dejan je imao i dva susreta u kojima nije bio strelac, ali tada nije bukvalno ni šutirao (u prvom derbiju sezone jedan šut, a u meču druge serije finala dva šuta).

Foto: Starsportphoto

Dalas Mur i Dejan Davidovac u duelu

Najviše je statistički podbacio u četvrtoj utakmici, kao i ceo tim Zvezde, kada je dao samo četiri koša.

Kada se gledaju ostale utakmice, Davidovac je ubacivao 17, 10, 19 i 15 poena. Osim tih okršaja sa Partizanom, dao je dvocifren broj poena samo još Krki u 11. kolu (19 poena) i Mornaru u 18. kolu (18 poena).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija