• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.07.2022

16:42

CILJ!? MAKSIMALAN BROJ BODOVA! Stanković ZAGRMEO pred Kolubaru!

Starsportphoto

Crvena zvezda

CILJ!? MAKSIMALAN BROJ BODOVA! Stanković ZAGRMEO pred Kolubaru!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu od 20 časova na Marakani dočekuju Kolubaru u okviru drugog kola Superlige Srbije

Ubedljiva pobeda na premijeri poslužila je crveno-belima kao uvertira za sezonu koja ih čeka. Crvena zvezda želi odbranu duple krune, plasman u grupnu fazu Lige šampiona, a na putu ka ispunjenju svih ciljeva prva prepreka im je Kolubara. 

Lazarevčani u subotu od 20 časova gostuju četi Dejana Stankovića na Marakani, a trener srpskog šampiona najavio je meč protiv Kolubare. 

- Svako prvenstvo je posebno i svako je za sebe. Kolubara nije ista, a ni mi. Svaka utakmica je zahtevna, prednost je što smo imali “dugu” nedelju, mogli smo da odmorimo, radimo i da na “miru” spremimo utakmicu. Put nam je jasan. Prve dve utakmice kod “kuće” i otvaranje prvenstva mora da bude sa miksimalnim brojem bodova. To nam je cilj i tome težimo - počeo je Stanković.

Kolubara je u prvom kolu remizirala na svom terenu protiv Radničkog Kragujevca, a strateg crveno-belih iskoristio je priliku da pohvali sutrašnjeg rivala i trenera Dejana Đurđevića. 

- Odigrali su dosta korektnu utakmicu protiv Radničkog iz Kragujevca. Mogli su i bolje da prođu. Siguran sam da na svom terenu igraju jedan stil fudbala, a mislim da je u gostima taj stil možda isti, ali malo defanzivniji. Kao celina i tim imaju jasne ideje, zajedno sa Dejanom Đurđevićem koji takmičarski trener, kao i tokom karijere jedan borac, zna da motiviše, pripremi ekipu na najbolji način. Od cele ekipe Kolubare očekujem jak otpor - jasan je trener Crvene zvezde 

Stanković je potom rekao da crveno-beli rade punom parom, a da je van stroja u ovom momentu jedino Radovan Pankov. 

- Samo na Radovana Pankova. Ohi se vratio u trenažni proces, odradio je dva treninga sa nama. Ne verujem da će početi utakmicu, ali da će imati minutažu to je sigurno - rekao je Stanković, a potom istakao da je Strahinja Eraković siguran "bonus" za Kolubaru. 

Foto: Starsphoto

Crveno-beli su ovog leta iz omladinske škole pokupili veliki broj talenata, a jedan od njih je Nikola Stanković koji je oduševio trenera Dejana Stankovića. 

- Mladi Stanković je dete Crvene zvezde, momak koji ima nestvarnu volju. Njegove fizičke karakteristike su fenomenalne, želi da uči, napreduje i radi za tim. Svestan je da je dosta pozicija popunjeno sa sjajnim igračima, koji prave razliku. Rekao mi je Mister bilo gde, ako treba i na gol ću ići. Kada neko ima takav stav i pristup, mnogo je lako raditi sa njim. Igrao je desnog beka, na dosta treninga smo ga koristili na toj poziciji. Momak čije su fizičke predispozicije na visokom nivou, dosta se pojavljuje u napadu i odbrani. Kada se igra u poslednjoj liniji odgovornost je dosta veća, sada se radi na njegovoj adaptaciji na desnom beku. Iako može da igra veznog i krilo - objašnjava nekadašnji reprezentativac Srbije. 

Za razliku od raniji godina, crveno-beli ove sezone kvalifikacije za Ligu šampiona počinju od trećeg kola. Pored toga, beogradski velikan je u povlašćenom položaju što je rezultat velikih uspeha koje je Zvezda u Evropi ostvarila poslednjih sezona.

- Prateći rezultete koji su bili u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona deluju mi mnogo lepo i dosta nestvarno. Zvezda je to izborila za sebe, povlašćen status u trećem kolu, kao i u četvrtom kolu Lige šampiona. To je Zvezda uspela uz dosta znoja i “krvavog” rada da bi došla u ovu poziciju. Na nama je velika odgovornost, zahtev i pritisak, ali dobro je što imamo samo prvenstvo da možemo da uđemo u formu za utakmice od velikog značaja za Crvenu zvezdu - dodao je Stanković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija