• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

08.03.2023

06:52

ZVEZDINA SLAMKA SPASA ZA TOP 8! Crveno-beli hvataju poslednji voz u Evroligi!

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDINA SLAMKA SPASA ZA TOP 8! Crveno-beli hvataju poslednji voz u Evroligi!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde, regionalnog i srpskog šampiona, večeras u "Pioniru" dočekuju aktuelnog prvaka Evrope u 27. kolu najjačeg košarkaškog takmičenja (20.30, Sport klub 1).


Crveno-belima utakmica u Beogradu je maltene "biti ili ne biti". Ekipa Duška Ivanovića ima 11 pobeda i 15 poraza i praktično više nema prava na kiks ako želi u četvrtfinale Evrolige.


Crvenoj zvezdi naruku ne ide ni forma, pošto su doživeli tri uzastopna poraza, i to dva u Evroligi od Albe i Bajerna i prošlog vikenda od Cibone u ABA ligi.

Micić neizvestan

Borba do kraja

Potrebno je da u današnji duel uđemo sa mnogo energije i da uz podršku navijača svako od nas izvuče sve što može
Stefan Lazarević

Do kraja ligaškog dela elitnog evropskog takmičenja ostalo je još osam kola, a prvi rival na redu je turski Efes, koji je u usponu forme. Zvezdin univerzalac Stefan Lazarević za naš list kaže da će crveno-beli učiniti sve da se vrate na pobednički put.

- Definitivno nije dobar momenat pred utakmicu s Efesom. Doživeli smo dva poraza u Evroligi i od Cibone u ABA ligi. Međutim, mi smo tokom sezone pokazali da možemo da se nosimo sa svim rivalima, tako da se nadam reakciji protiv Efesa. Potrebno je da u današnji duel uđemo sa mnogo energije i da uz podršku navijača svako od nas izvuče sve što može. Svesni smo snage rivala, a mi moramo da pronađemo način da prikažemo naše najbolje izdanje - poručuje Lazarević.

Foto: Starsportphoto

 



Sa druge strane, Efes u Beograd stiže sa tri pobede u prethodne četiri evroligaške utakmice, ali najverovatnije bez prve zvezde, Vasilija Micića. Srpski bek povredio je pre nekoliko nedelja koleno, a prema poslednjim informacijama njegovo stanje je sve bolje. I bez Micića, turski gigant ima fantastičan tim. Predvodi ga Šejn Larkin i Vil Klajburn, koji će bez ikakve sumnje i večeras predstavljati glavnu pretnju za Beograđane.

Ataman: Čeka nas teška nedelja

Trener Efesa Ergin Ataman kaže da je za njegovu ekipu naredna nedelja u Evroligi veoma važna budući da im je trenutni učinak 13 pobeda i 12 poraza. Dodaje da su u njegovom timu svi fokusirani na večerašnji duel s Crvenom zvezdom u Beogradu.

- Ulazimo u težak period, pošto ćemo ove i naredne nedelje odigrati četiri utakmice u Evroligi. Sledi meč sa Crvenom zvezdom u Beogradu, a svi znamo koliko je teško tamo igrati. Potom čekamo Makabi u Istanbulu. Igramo sve bolje i bolje, kvalitet ovog tima je veliki i nadam se da ćemo biti na najvišem nivou - dodaje Ataman.

Još jedno finale

Glavni organizator igre crveno-belih i prva zvezda tima Fakundo Kampaco kaže da će svaki naredni meč u Evroligi biti kao finale.

- Moramo da budemo pozitivni, da promenimo stav i da verujemo da možemo da pobedimo ove utakmice. Imamo sjajan tim, moramo da stvorimo zajedništvo i timski duh. Igraćemo te utakmice kao da su finale, to je jedini način kako možemo da igramo te utakmice - poručuje Argentinac.

Nakon Efesa Zvezda već u petak igra s Panatinaikosom u Atini, u još jednoj utakmici u kojoj mora da odnese pobedu (20.00, Sport klub 1).

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija