• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Jovana Perišić

29.11.2023

16:58

"Bahar je propao, dobiće kartu u jednom pravcu ako ne bude šampion!" Legendarni trener grmi zbog neuspeha Zvezde!

Informer/Starsportphoto

Crvena zvezda

"Bahar je propao, dobiće kartu u jednom pravcu ako ne bude šampion!" Legendarni trener grmi zbog neuspeha Zvezde!

Podeli vest

Proslavljeni fudbalski stručnjak, a sada analitičar, Dragoslav Stepanović (75) bez dlake na jeziku pričao je za Informer o neuspehu fudbalera Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona!

Crveno-beli su sinoć u okviru 5. kola poraženi u Švajcarskoj od Jang bojsa sa 2:0 (2:0) i time su završili učešće na evropskoj sceni za sezonu 2023/24.

Navijači su ogorčeni i razočarani, a sličnog stava su i fudbalski stručnjaci, koji smatraju da je srpski šampion morao makar da ostane u trci za treće mesto do poslednjeg kola.

Utiske o neuspehu crveno-belih izneo je i čuveni stručnjak Dragoslav Stepanović, koji je za Zvezdu igrao u periodu od 1973. do 1976. godine. Popularni Stepi kaže da velika odgovornost mora da bude na treneru Baraku Baharu, koji, po njegovim rečima, nije spremio ekipu za ovako jako takmičenje.

Foto: EPAIMAGES

 

 

- Barak je pored toliko titula koje je osvojio u Izraelu, propao sa Crvenom zvezdom! Imao je mesec dana da priprema igrače pred početak Lige šampiona. Promenio je više od pola ekipe, promenio je, između ostalog, šampiona koji tu godinama daju golove i osvajaju titule. Stavio je preveliki rizik na sebe. Ne znam na šta se tačno fokusirao, ali na Ligu šampiona sigurno nije. On je trebalo da obezbedi svojoj ekipi drugo, ili makar treće mesto u grupi - poručuje iz Nemačke popularni Stepi.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Iskusnom analitičaru nije jasno šta se to dogodilo sa ekipom koja je prošlog leta pobedila Fiorentinu u prijateljskoj utakmici sa 5:0 i izgledala moćno i na startu prvenstva.

- Bahar je doneo velike promene, što se moglo videti i na turniru u Rusiji. Igrači su igrali odlično, ali forma je trebalo da se tempira za ovo vreme, a ne za letnje pripreme. Jasno je da je ekipu spremao više za taj nebitan turnir nego za samu Ligu šampiona. Iznenadilo me je kad su pobedili Fiorentinu 5:0, jer nikad ranije nisam video igrače Zvezde da tako nešto rade. Ali, onda je došao Voždovac, tu su se istrošili i sve je krenulo u kontra smeru - dodaje Stepi.

Foto: EPA Images

 

 

Zvezdi ostaje, kao i prošle sezone u ovo doba, da se okrene obavezama u prvenstvu Srbije. Trenutno Partizan ima tri boda više i prema Stepijevim rečima, šampionska trka će odrediti Baharovu sudbinu.

- Zvezda u grupi Lige šampiona nije imala sreće. Protiv Jang bojsa trebala je da da dva ili tri gola. Ali, lopta nije htela u mrežu. Zvezdi predstoji jako važan period. Iz Evrope smo ispali, zato prvenstvo mora da se osvoji. Ukoliko to ne uradi, Baharu se dodeljuje avionska karta u jednom pravcu - oštar je Stepi.

Ipak, nije sve tako loše. Pre svega, Stepanović tu misli na mlade domaće igrače koji su dobili šansu.

- Najviše su me oduševili mladi igrači koji su ušli kasnije u igru. Kosta Nedeljković na desnoj strani, Vladimir Lučić na levoj, pa onda Jovan Mijatović koji je imao čak dve šanse... Ali vidi se neiskustvo kod njih, oni su ušli da bi spašavali igru. Na njima je bio veliki teret i pritisak, razumem ih potpuno. Zvezdina deca su drugačija, igraju srcem. Dok drugi timovi gledaju da ih stave u drugi plan jer niko nema vremena da se objašnjava sa decom, on ih je istakao. Taj potez me baš oduševio a verujem i druge ljubitelje fudbala - zaključuje Dragoslav Stepanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija