• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.12.2023

20:38

Tobi napunio Hrvate, a Nejpir, šta reći?! Zvezda uništila Cibose u nekadašnjem derbiju!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Tobi napunio Hrvate, a Nejpir, šta reći?! Zvezda uništila Cibose u nekadašnjem derbiju!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cibonu 84:56 u 10. kolu ABA lige.

Bio jednom jedan derbi... Nekada su utakmice ova dva tima bili dramatični do poslednje sekunde, a godinama unazad, igra mačke i miša, izuzev meča odigranog prošle sezone u regionalnoj ligi, koji su Zagrepčani pobedili. 

Majk Tobi imao je vodeću ulogu u pobedničkom timu sa 23 poena, a Šabaz Nejpir, primera radi imao je samo jedan šut, a i njega je promašio...

I večeras je Zvezda opravdala ulogu favorita.

Crveno-beli i Cibosi su dobro otvorili meč. Marko Simonović postigao je prve poene za Zvezdu sa linije penala, a onda je Cibona dodala gas.. Odlična igra gostujućeg tima, koja je rezultirala vođstvom (8:10). U ovim minutima bolji od ostalih bio je Proleta, koji je odgovorio Rokasu Gedraitisu na dve vezane trojke. Onda je u igru ušao Luka Mitrović i ekipi Janisa Sferopulosa doneo potrebnu energiju.

Foto: Starsportphoto

 

Postigao je sedam poena i doprineo svom timu da se odlepi (17:11). Do kraja prve deonice gledali smo veliku borbu, Zvezda je uspela da zadrži prednost. Na kraju prve četvrtine bilo je 21:16 za domaći tim.

Gde su stala u prvoj, ekipa sa Malog Kalemegdana nastavila je u drugoj četvrtini. tIgrali su odličnu odbranu crveno-beli, što potvrđujer podatak da su gosti za gotovo pet minuta igre postigli svega dva poena, što je maksimalno iskoristio Majk Tobi. Reprezerntativac Slovenije je u ovom delu igre postigao 14 poena.

Foto: Starsportphoto

 

Uz njega, Luka Mitrović, a Miloš Teodosić je još jedanput delio asistencije, kako samo on to zna i ume. Do kraja poluvremena, Zvezda je samo povećavala razliku, a na odmor se otišlo rezultatom 46:29.

Crvena zvezda je nastavila sa dobrom igrom i u trećoj četvrtini, a u 29. minutu domaći su vodili sa 61:39.

Prednost Crvene zvezde je u poslednjoj četvrtini rasla iz minuta u minut. "Crveno-beli" su do kraja meča zadržali visoku prednost i zasluženo su stigli do ubedljive pobede.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Majk Tobi sa 23 poena, dok su Luka Mitrović i Jago dos Santos dodali po 11.

Kod gostiju, najbolji je bio Domagoj Proleta sa 13 poena, dok su Ivan Perasović i Jakov Mustapić ubacili po 10.

Crveno-beli se trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli regionalne lige sa devet pobeda i jednim porazom, dok je Cibona 12. sa tri trijumfa i sedam neuspeha.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija